Inspiraatio

Fazer Culinary Team Finland kilpailee jälleen olympiakullasta

Kirjoittanut Dieta Oy | Oct 15, 2019 12:40:00 PM

2016 kokkiolympialaisissa kultaa voittanut Fazer Culinary Team Finland valmistautuu parhaillaan seuraavia olympialaisia varten. Kilpailu pidetään Saksan Stuttgartissa 14.-19.2.2020. Menestyminen vaatii jatkuvaa treenaamista. Fazer Culinary Team harjoittelee vielä to 16.1. koekeittiössämme Dietalla ennen kilpailua. 

Tule nauttimaan kisamenusta kanssamme!

Dietan asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat erittäin tervetulleita nauttimaan kisamenusta Dietalle (Holkkitie 8 A, 00880 Hki) harjoittelujen yhteydessä seuraavana ajankohtana:

 to 16.1.2020 klo 12.30

Voitokas joukkue tähtää jälleen menestykseen

Vuonna 2016 olympiakultaa ja 2018 MM-hopeaa voittanut Fazerin kokkijoukkue tähtää jälleen menestykseen arvokisoissa. Helmikuussa 2020 Stuttgartissa tehtävänä on valmistaa lounas 120 hengelle teemalla ”Roots”.

Harjoittelukausi on alkanut jo maaliskuussa, jolloin kymmenen hengen Fazer Culinary Team Finland on aloittanut valmistelut Stuttgartiin. Tulevasta olympiamenestyksestä kisataan jo helmikuussa 2020. Eri maiden joukkueet kilpailevat kaikkiaan neljänä päivänä. Suomen joukkueen kilpailupäivä on 16.2.2020. Tulokset ratkeavat 19.2.2020. 

Fazer Culinary Teamin huippukokit työskentelevät päivätyössään Fazer Food Servicesin henkilöstöravintoloissa sekä Fazer Experience -vierailukeskuksen Fazer Cafésissa ja Fazer 8th Floorissa. Vuonna 2015 syntynyt joukkue nautti ensikertalaisen menestystä heti vuoden 2016 olympialaisissa Erfurtissa ja on rakentanut sittemmin upeaa menestyksen polkua. Joukkueen kokoonpano on uudistunut, mutta joukossa nähdään myös tuttuja konkareita.

Fazer Culinary Team Finlandissa kilpailevat tutut Fazerin huippukokit Lilli Jyräs, Lemmikki Ruuskanen, Juha Aalto, Matti Tikka, Antti Tynkkynen sekä joukkueen uudemmat huippuosaajat Piia Raunio, Marko Isokallio, Joona Valokorpi ja Christian Sveholm. Joukkueenjohtajana toimii Tapio Bergström, jolla on myös kahden aiemman kauden vankka kokemus.

Teemana ”Roots” eli ”Juuret”

Ruokateemana 2020 Olympialaisissa on ”Roots” eli ”Juuret”. Lounas suunnitellaan 120 hengelle ja se sisältää alkupalojen ja annossalaattien kanssa edelleen kasvis-, kala- ja lihavaihtoehdot sekä jälkiruoan. Kilpailun säännöt ovat hieman muuttuneet, sillä lisäkesalaatit ovat muuttuneet annossalaateiksi ja lisäksi alkupalat ovat tulleet mukaan.

Lähestyimme teemaa miettien, mitä kaikkea tuo ”Roots” meille oikeasti tarkoittaa. Meille se on aitoja ruokia, aitoja raaka-aineita ja aitoa tekemistä. Nämä yhdistetään ja maustetaan ripauksella pohjoisen metsää. Lopputuloksen näette 16.2.2020!”, kuvailee Tapio Bergström.

Stuttgartissa kilpailee community catering -sarjassa yhteensä 22 joukkuetta yli 15 maasta.

 

Tule nauttimaan kisamenusta kanssamme!

Dietan asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat erittäin tervetulleita nauttimaan kisamenusta Dietalle (Holkkitie 8 A, 00880 Hki) harjoittelujen yhteydessä seuraavina ajankohtina:

to 16.1.2020 klo 12.30

 



Tähän artikkeliin on käytetty seuraavaa tiedotetta:

www.fazerfoodservices.com/