Inspiraatio

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kirjoittanut Dieta Oy | Dec 11, 2023 11:35:47 AM

Kellahden Kartano tarjoaa monipuoliset puitteet yritystapahtumille ja yksityistilaisuuksille luonnon ympäröimänä. Kartanon toimintaa pyörittävät Jussi Aalto, Jukka Lankinen sekä Harri Vilkuna. Kolmikolla on hoidettavaan myös lounas- ja tapahtumaravintola Mekani sekä Porin Ässien ravintolatoiminta. 

Kuva: Kellahden Kartano

 

Paikalliset raaka-aineet kansainvälisissä käsissä

Kellahden Kartanolla, 15 minuutin ajomatkan päässä Porista, nautitaan lähialueen tuottajien raaka-aineista valmistettuja annoksia luonnon keskellä. Tarjottavaan ruokaan ja palveluun suhtaudutaan intohimoisesti: “Satakunta on iso ja monipuolinen maataloustuottaja, ja hyödynnämme ruoassa mahdollisimman paljon lähialueen tuottajia ja riistaa. Tässä nousee esiin myös vastuullisuus ja eettisyys, kun ruokaa ei kuljeteta pahimmillaan toiselta puolelta maailmaa. Haluamme tietää mistä meillä hyödynnettävät raaka-aineet ovat peräisin,” Jussi Aalto selventää Kellahden Kartanon ruokafilosofiaa. 

Paikalliset raaka-aineet pääsevät Kellahden Kartanon keittiössä kansainvälisiin käsiin. Kellahden Kartanon keittiökieli on pitkälti englanti ja työntekijöitä on saapunut ympäri maailmaa. “Meillä on keittiössä töissä porukkaa hyvin erilaisista taustoista ja ruokakulttuureista. Se tuo mahtavan lisämausteen keittiöön,” Aalto toteaa.

Kuva: Kellahden Kartano

 

Tarkkaan harkittuja astiavalintoja ja ammattimaisia ratkaisuja

Dieta on toiminut kolmikon kumppanina astia- ja työvälinehankinnoissa vuodesta 2020 lähtien. “Yhteistyö on ollut todella sujuvaa. Dietan myyjiä oikeasti kiinnostaa huolehtia asiakkaasta ja kuunnella mitä asiakas on vailla”, Aalto kommentoi. Aalto on tehnyt Kellahden Kartanon astiahankintojen tiimoilta tiivistä yhteistyötä asiakkuuspäällikkömme Minna Miettisen kanssa. “Minna ymmärtää mitä myy ja mihin myy. Hänellä on konsultatiivinen työote sekä kyky hahmottaa mahdollisia haasteita ravintolan toiminnassa ja tarjota niihin ratkaisuja. Ja se mikä tässä on parasta, Minna tekee sen asetetun budjetin puitteissa”, Aalto kertoo ja jatkaa: “Dietan toiminnassa näkyy selkeästi se, että siellä on töissä porukkaa, jolla on vahva tausta ravintola-alalta.”

Aalto kävi suunnittelemassa Kellahden Kartanon astiavalintoja Dietan myyntinäyttelyssä Helsingissä. “Myyntinäyttelyssä oli helppo käydä erilaisia vaihtoehtoja läpi ja selventää myyjälle millaista kokonaisuutta on vailla. Tärkeänä asiana pidän sitä, että Minna näki vaivaa ja ajoi alustavien astiavalintojen kanssa paikan päälle Kellahden Kartanolle. Näin valintoja voitiin pohtia vielä oikeassa miljöössä ja testailla miten ne toimivat käytössä”, Aalto selventää ja painottaa vielä asian tärkeyttä: “On ihan eri asia valita 1000 lautasta buffettiin kuin valita lautasia pöytään tarjoiltavaan menuun tietyssä miljöössä. Astioilta vaaditaan myös monikäyttöisyyttä, jotta niitä voidaan käyttää ajan saatossa muissakin kattauksissa. On äärettömän hieno asia, että myyjä ja valikoima pystyvät vastaamaan kaikkiin näihin vaatimuksiin.”

Kuva: Kellahden Kartano

 

Asiakkaan näköiset ja makuiset tapahtumat

Kellahden Kartanon alueella on mahdollisuus järjestää hyvin erikokoisia yksityis- ja yritystapahtumia. Kartanon 50 asiakaspaikan lisäksi alueella sijaitsee saunatilat, joihin mahtuu noin 20 henkilöä. Isompiin juhliin soveltuva juhlatila Vintti mahdollistaa jopa 200 hengen tapahtumat, ja tilaa voidaan muokata hyvin joustavasti asiakkaan tarpeen mukaan. “Meillä jokainen tapahtuma kustomoidaan asiakkaan näköiseksi ja makuiseksi”, Aalto naurahtaa. 

Ensi kesänä Kellahden Kartanolla päästään nauttimaan myös kesäravintolan tarjoiluista. “Kesän kynnyksellä availlaan päivittäin palveleva kesäravintola. Talven yli mennään kuukausittain vaihtuvilla menuilla, joita tarjoillaan viikonloppuisin, ja lisäksi on suunnitteilla brunssi,” Aalto kertoo.

Juhlatila Vintti mahdollistaa jopa 200 hengen tapahtumat. Kuva: Hannu Ikonen Photography

 

 

Kellahden Kartano | Kellahdentie 500 | 28880 Pori | kellahdenkartano.fi