Tarinat

IKH Areena – monenlaisten mahdollisuuksien monitoimiareena

Dieta Oy | 21.12.2022

Kauhajoelle rakennettu IKH Areena on ollut projektina Suomen mittakaavassa merkittävä, eikä vastaavia areenoita löydy montakaan. Syyskuussa avautuneessa upouudessa areenassa voidaan järjestää mm. koripallon, lentopallon ja salibandyn kansainvälisiä otteluita sekä erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Areenalta löytyy noin 2300 istumapaikkaa ja lisäksi yli 1000 ravintolapaikkaa, jotka nostavat kapasiteetin korkealle tasolle.

IKH Areena on kolminkertaisen Suomen mestarin Karhu Basketin uusi kotiareena.IKH Areena on kolminkertaisen Suomen mestarin Karhu Basketin uusi kotiareena.

 

IKH Areenan myynti- ja ravintolapäällikkö Kaisa Kuusisto hyppäsi mukaan projektiin toukokuussa 2022 noin vuosi sen jälkeen, kun varsinainen suunnittelu oli alkanut. Toukokuussa projekti oli jo hyvässä vauhdissa ja keittiösuunnittelu pitkällä. Pieniä muutoksia ja hienosäätöä suunnitelmiin tehtiin kuitenkin vielä yhdessä, jotta lopputuloksesta saatiin mahdollisimman hyvin toiveita ja tarpeita vastaava.

IKH Areena on kolminkertaisen Suomen mestarin Karhu Basketin uusi kotiareena, jonne kelpaa kutsua vierailevia joukkueita myös maailmalta. “Monipuoliset ravintolapalvelut kruunaavat kokonaisuuden ja mahdollistavat miltein kaiken, mitä vaan voi kuvitella ravintolapuolen tarjontaan”, kertoo Kuusisto. Tapahtumiin, konserteihin ja keikoille onnistuvat erilaiset buffet-ruokailut ja lisäksi tarjolla on myös nopeampaa ruokaa, kuten esimerkiksi wingsejä, hampurilaisia ja salaatteja. Erityisempiä kisajuomia kaipaavia huomioi vielä erikseen mm. hyvällä olutvalikomalla varustettu Sportti-baari.

 

Hyvää yhteistyötä ja tarpeita vastaavia laiteratkaisuja

IKH Areenan toisessa kerroksessa sijaitsee areenan pääkeittiö, jonne kaikki valmistaminen on keskitetty. Lisäksi VIP-puolelta löytyy oma erillinen apukeittiö, jossa on mahdollista viimeistellä annoksia sekä hoitaa VIP-alueen astiahuolto. Myös alakerrasta löytyy uunilla varustettu pienempi apukeittiö pikaruokaa tarjoilevan kioski-kahvion yhteydestä. Dieta valikoitui mukaan projektiin astia- ja keittiölaitetoimittajaksi Karhu Basketin puheenjohtajan Vesa Ojalan suosittelemana. Ojala ja Dietan aluemyyntipäällikkö Sami Mäki olivat tehneet yhteistyötä jo aiemmin muissa hankkeissa ja Dieta oli siten hänelle entuudestaan tuttu toimija. 

“Tosi hyvin on toiminut yhteistyö”, toteaa myös Kuusisto ja jatkaa: ”Sami on pystynyt hienosti tarjoamaan koko paletin”. Erityisesti Kaisa kiittelee laiteratkaisuna Dieta Envoy -vaunuja, jotka toimivat niin lämpökaappeina ja ruoansäilytystilana  kuin kuljetusratkaisunakin. MEIKO Upster -astianpesukone AirConcept-lämmöntalteenotolla varustettuna puolestaan ratkaisi VIP-tilojen astiahuollon. AirConcept-ominaisuus pienentää huonetilaan tulevan höyryn määrä 80% ja madaltaa höyryn lämpötilaa siten, että VIP-puolen astiahuolto pystyttiin sijoittamaan tilaan, jossa ei ollut erillistä ilmanvaihtoa.

 

Dieta valikoitui mukaan projektiin astia- ja keittiölaitetoimittajaksi Karhu Basketin puheenjohtajan Vesa Ojalan suosittelemana.Dieta valikoitui mukaan projektiin astia- ja keittiölaitetoimittajaksi Karhu Basketin puheenjohtajan Vesa Ojalan suosittelemana.

 

Tyylikkäät astiavalinnat täydentävät ruokakonsepteja

Kaisalla oli alusta alkaen tietty näkemys siitä minkälaisilta astioilta ruokatuotteita tulisi tarjoilla. “On mahtavaa palvella asiakkaita niin, että koko paketti on kunnossa. Kun asiakas on palveluun tyytyväinen siitä jää hyvä mieli myös henkilökunnalle”, kuvailee Kaisa. Koska astiat ovat yhtälailla osa palvelukokemusta, oli hänelle tärkeää, että ne ovat mahdollisiman hyvännäköisiä ja täydentävät kokonaisuutta positiivisesti. RAK oli astiavalmistajana Kuusistolle jo entuudestaan tuttu ja hän toivoikin, että ainakin osa tarjotuista astioista olisi RAK:in valikoimaa sen tyylikkyyden ja kestävyyden vuoksi.

Koska Dietan astiavalikoima kokonaisuudessaan on laaja, piti Kuusisto erityisesti siitä, että hän sai katsottavakseen oman rajatun ehdotelman valikoimasta, joka oli luotu hänen toiveittensa pohjalta. “Tämä säästi aikaa merkittävästi”, hän täsmentää ja lisää: “Oli hyvä, että siinä oli myös hintaluokittain vaihtoehtoja.” Myös se, että astioihin oli mahdollista fyysisesti tutustua Dietan myyntinäyttelyssä ennen lopullisia valintoja auttoi arvioimaan, mitkä ehdotetuista vaihtoehdoista toimisivat parhaiten käytönnössä.

Etenkin näin mittavassa hankkeessa, jossa astiaja tarviketarpeita on valtava määrä, oli erityisesti merkitystä myös sillä, että myös Dietan puolelta tiedettiin, mitä astioita oli tarkoitus tulla mitäkin käyttöä varten. “Jos ilmeni, että jokin toimitus ei ehdi sovittuun aikaan mennessä, oli teiltä Sami yhteydessä ja jo valmiiksi katsonut korvaavan tuotteen tilalle”, kiittelee Kaisa.

Karhu Basketilla on vahva tahto Suomen mestaruuspelien lisäksi vakiinnuttaa asemansa eurooppalaisessa koripallossa.Karhu Basketilla on vahva tahto Suomen mestaruuspelien lisäksi vakiinnuttaa asemansa eurooppalaisessa koripallossa.

 

IKH Areenassa kaikki onnistuu

Lokakuun alussa 5.10. vietettiin IKH Areenan avajaisia ja pelattiin areenan ensimmäinen koripallo-ottelu. Karhu Basketilla on vahva tahto Suomen mestaruuspelien lisäksi vakiinnuttaa asemansa eurooppalaisessa koripallossa. Se, että eurooppaliigan pelejä pystyy pelaamaan nyt myös omalla paikkakunnalla kotiareenalla, on iso askel eteenpäin tällä matkalla.

Vaikka Karhu Basket ja koripallokulttuuri ovat olleet areenan rakentamisen lähtökohtana, areenaa ei kuitenkaan rakennettu pelkästään koripallolle – suunnitteilla on myös paljon muuta. Marraskuun avajaiskonsertissa esiintyy Haloo Helsinki ja myös muita isoja konsertteja löytyy jo loppuvuoden ohjelmistosta. Konserttien lisäksi areenassa pystyy mainiosti järjestämään niin isoja kuin pienempiäkin kokoustapahtumia, messuja, yritysjuhlia tai vaikkapa pikkujoulut. Myös parhaat näkymät tarjoavat aitiot on suunniteltu siten, että niitä voidaan tarvittaessa yhdistä isommiksi. Lisäksi löytyy myös muita vaihtoehtoja ja erilaisia tiloja monipuolisesti. “Illalinen on mahdollista järjestää jopa 400 hengelle, tilat ja keittiökapasiteetti on niin valtava”, iloitsee Kuusisto ja jatkaa: “Tämä on niin suuri ja monipuolinen kokonaisuus, tuntuu ettei tarvitse sanoa kenellekään, ettei pystytä järjestämään – kaikki onnistuu.”

 


IKH Areena

Pikikuja 16 | 61800 Kauhajoki

www.ikh-areena.fi

 


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »