Tuotteemme

Uusi Invoq–uuni voitti arvostetun Red Dot -muotoilupalkinnon

Dieta Oy | 23.05.2023

Invoq-uunisarja voitti arvostetun Red Dot -palkinnon kategoriassa Best of the Best. Invoq-uuni yhdistää teollisen muotoilun ja digitaalisen käyttäjäkokemuksen luoden innovatiivisen maailmanlaajuisen ruokapalvelukokonaisuuden.

Invoq_Red Dot

 

Red Dot -palkinto on suunnittelijoille samankaltainen tunnustus kuin Oscar-palkinto elokuvantekijöille, ja se luovutetaan virallisesti 19. kesäkuuta 2023 Essenissä, Saksassa järjestettävässä gaalassa.

"Olen hyvin ylpeä tästä palkinnosta, joka korostaa, että olemme onnistuneet innovatiivisessa suunnittelussa ja luoneet asiakkaidemme tarpeita vastaavan käyttäjäkokemuksen. Samalla olemme siirtyneet perinteisestä liiketoiminta-asetelmasta maailmanlaajuisten OEM-jälleenmyyjien kanssa siihen, että olemme ottaneet heidät strategisesti mukaan avoimeen innovaatiotyöryhmääme, minkä ansiosta olemme nyt aivan huipulla maailmanlaajuisen yhteisen tuotemerkin avulla, joka koostuu täydellisestä uunisarjasta ammattikeittiö- ja ruokapalvelualalle", kertoo HOUNÖ:n entinen toimitusjohtaja Morten Ammentorp Nielsen, joka hiljattain ilmoitti siirtyvänsä tehtävästä 14 vuoden johtajakauden jälkeen.

"Tämä tunnustus on huipentuma lähes kymmenen vuotta sitten alkaneille strategisille ponnisteluille, kuten menestyksekkäästi toteutettu yhteistyöhön perustuva innovaatiotyöryhmästrategia ja voimakkaan maailmanlaajuisen tuotemerkin luominen, ja tunnustus tuo minulle suuren ylpeyden tunteen luovuttaessani nyt tämän perinnön eteenpäin", toteaa Ammentorp Nielsen.

 

Uusi markkinoilla, mutta kuusi vuotta kehitteillä

Tanskalainen tuoteinnovaatiostudio Design-People on alusta alkaen ollut osa avointa innovaatiomallia, joka on edellyttänyt tiivistä yhteistyötä HOUNÖ:n OEM-kumppaneiden kesken - he ovat kaikki olleet osa innovaatiotyöryhmää, jotta alan asiantuntemus ja paikallinen markkinaymmärrys on saatu mukaan osaksi suunnittelua. Innovatiotyöryhmän muodostaa kuusi ensiluokkaisesta ruokapalvelubrändiä: Lincat, Levens Middleby, Blodgett, BKI, Dieta ja HOUNÖ.

"Tavoitteena on ollut luoda tuote, jonka muotoilu on ajattomampi ja joka palvelee päivittäisessä käytössä vielä vuosia. Avoimen innovaatiotyöryhmän, jossa ensisijaiset asiakkaat ja eri käyttäjät määrittelivät muotoilua ja toiminnallisuutta koskevat vaatimukset, avulla olemme yhdessä onnistuneet kehittämään uuden modulaarisen tuotearkkitehtuurin", kertoo Henrik Mathiassen, Design-Peoplen perustaja ja muotoilujohtaja.

Kuusi vuotta on käytetty viisaasti pienimpienkin yksityiskohtien kehittämiseen ja hiomiseen, jotta uusi uuni sopisi palvelemaan kaikkia mahdollisia ammattikeittiöitä ravintolasta supermarkettiin ja leipomosta henkilöstöravintoloihin globaalisti.

"Muotoilussa ei ole kyse vain tyylikkyydestä, vaan suurelta osin myös toimintojen parantamisesta. Saumojen minimointiin on panostettu määrätietoisesti paremman hygienian varmistamiseksi. Lasiset etupinnat ovat sileitä ja helposti puhdistettavia. Ne maksimoivat näkymän elintarvikkeisiin, houkuttelevat käyttäjää katsomaan sisälle ja luovat samalla luonnollisen jatkumon älypuhelimen kaltaiseen intuitiiviseen käyttökokemukseen. Jopa uunin ovenkahva on suunniteltu siten, että saavutetaan sen käytöstä, muodosta ja toiminnallisuudesta syntyy houkutteleva. Lisäksi muottiin valettu muoto helpottaa puhdistamista", kuvailee Henrik Mathiassen.

"Myös huoltoteknikon kannalta pääsy laitteelle on tehty helpoksi. Kaikki huolto onnistuu uunin samalta puolelta, ja jos luukun on oltava oikealle kääntyvä, tämä on ratkaistu muotoilullisesti siten, että sitä voi kääntää 180 astetta."

"Invoqin avulla saavutetut merkittävät kestävän kehityksen saavutukset olivat mahdollisia vain, koska  globaalin suunnittelutiimin kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä. Komponenttien määrää vähennettiin yli 50 prosenttia ja energiankulutusta päivittäisessä käytössä onnistuttiin optimoimaan jopa 70 prosenttia, mikä on todella suuri voitto."

Invoq_Red Dot awards

 

Vastuullinen tuotesuunnittelu

Pienemmän ilmastojalanjäljen jättäminen on ollut tavoitteena jo ensimmäisistä luonnoksista lähtien. Tuotannon näkökulmasta modulaarisen tuotearkkitehtuurin kautta ja uunin energian- ja vedenkulutuksen sekä ruokahävikin minimoimisessa automaatioprosessien avulla.

"Vastuullisuus on prosessi, emme ole saaneet emmekä tule saamaan sitä valmiiksi. Kestävyydestä on kuitenkin tullut yrityksessämme selkeä tavoite ja jatkuvan kehityksen ja parannusten painopiste", kertoo HOUNÖn vastikään nimitetty uusi toimitusjohtaja Rasmus Vingaard Larsen. "Varhaisessa vaiheessa tapahtuvassa sopeutumisessa on tietysti selkeä kilpailuetu, mutta meidän vastuullamme on asettaa rima korkealle", hän toteaa.

Modulaarisen teollisen muotoilun toteuttamisen ja tuotannon skaalautumismahdollisuuksien vuorovaikutuksessa on syntynyt ainutlaatuisia innovaatiomahdollisuuksia, sillä suunnitteluratkaisun oli katettava vähintään kuusi eri uunikokoa sekä useita erilaisia toiminnallisia yhdistelmiä.

Yhteistyö Tanskan teknillisen yliopiston ja yhden maailman johtavan tuotteiden modulaarisuuden tutkijan, Niels Henrik Mortensenin, kanssa on mahdollistanut eri segmenttien markkinavaatimusten paremman huomioimisen pitäen samalla toteutuksen yksinkertaisena HOUNÖ:n sisäisesti älykkäiden teknisten skaalausperiaatteiden avulla. Tämä tehostaa tuotantoa ja tekee siitä automatisoitavampaa ja samalla kestävämpää uunien huoltokumppaneille, koska he tarvitsevat vähemmän varaosia ja voivat helposti vaihtaa kuluvat osat.

"Kestävä kehitys on nykyään ehdottoman tärkeää kaikessa tuotekehityksessä, ja se on jo pitkään ollut olennainen osa tuotesuunnittelua koskevaa lähestymistapaamme. Sataprosenttisesti kestäviä huipputeknologiatuotteita ei ole olemassa vielä, mutta kyse on jatkuvasta parantamisesta, oppimisesta ja uusien keinojen löytämisestä. Se on matka, jolle kaikkien valmistajien on lähdettävä, ja tärkeä osa ratkaisua on suunnittelu, joka kestää monia, monia vuosia", toteaa Henrik Mathiassen.

 

Red Dot -palkinto: Best of the Best myönnetään uraauurtavasta muotoilusta, ja se on kilpailun korkein palkinto. Tämä palkinto on varattu kategorian parhaille tuotteille. Palkintolautakunta myönsi sen Invoq Combi uunisarjalle.

 

Lue lisää Invoq-uunista >>

 

Invoq - 1

 


Tutustu tuotteisiimme verkkokaupassa


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Lue lisää »
Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Lue lisää »
Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Lue lisää »
Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Lue lisää »
Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Lue lisää »
PizzaMaster – pizzauunien aatelia

PizzaMaster – pizzauunien aatelia

Lue lisää »
Uutta innovaatiota Porkalta!

Uutta innovaatiota Porkalta!

Lue lisää »