Tarinat

Helsingin jäätelötehdas – yli 100 vuotta jäätelöä

Dieta Oy | 08.05.2023

Helsingin jäätelötehtaan ensimmäinen tehdas perustettiin vuonna 1922 Keskuskadulle. Siitä saakka, jo 101 vuoden ajan, Helsingin jäätelötehtaalla on ollut vahva jalansija suomalaisessa jäätelömarkkinassa. 

Helsingin jäätelötehdas 1200x628Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Linda Magi ja hänen puolisonsa Antti Laaninen.

 

Perheyritys toimii jo neljännessä sukupolvessa

Helsingin jäätelötehdas on perustajasuku Magin omistuksessa jo neljättä sukupolvea. Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Linda Magi ja hänen puolisonsa Antti Laaninen siirtyivät pyörittämään yritystä Lindan sukulaisten jäätyä eläkkeelle 2021. Viimeisen parin vuoden aikana pariskunta on jo uudistanut yritystä, mutta itse jäätelönvalmistus noudattaa pitkälti samaa kaavaa kuin aina ennenkin. Helsingin jäätelötehdas on panostanut uudistuksissa myös vastuullisuuteen ja kotimaisuuteen. “Meidän vaniljapuikoissa on muun muassa uusi paperinen kääre muovisen tilalla ja kaikki pikarit sekä pakkausmateriaalit tulevat Huhtamäeltä. Halutaan suosia suomalaista kaikessa missä voidaan”, Linda kertoo.

 

 

 

Uusi jäätelönpurkituslaite on avannut monia mahdollisuuksia

Helsingin jäätelötehtaan toiminta on vuosien ajan keskittynyt kesäsesonkiin. Lindalla ja Antilla oli kuitenkin vahva visio siitä, että tekeminen laajenisi myös talvikaudelle. Pariskunta halusi saada Helsingin jäätelötehtaan jäätelöt myyntiin kioskien lisäksi myös kauppoihin. “Vaniljapuikko meillä on jo kaupoissa, mutta haluttiin tuoda tarjolle myös 0,5 litran pikari”, Linda selventää. 60-luvulta peräisin olevat yhä käytössä olevat laitteet eivät kuitenkaan soveltuneet pienempien pikarien täyttöön ja ratkaisua purkittamiseen etsittiin kuukausien ajan. 

Vuoden 2022 kesällä Linda ja Antti löysivät laitteen, jolla myös pienempien pikarien purkitus onnistuisi. Dietan Dosy 3 -jäätelönpurkituskone mahdollistaa erilaisten jäätelö-, sorbetti- ja gelatomassojen purkituksen helposti ja nopeasti. “Ollaan oltu todella tyytyväisiä laitteeseen. Se on helppo ja yksinkertainen käyttää”, Antti kertoo. Linda ja Antti kävivät Dosy-jäätelönpurkituskoneita valmistavan Valmarin toimipisteessä tutustumassa laitteen käyttöön ja huoltoon yhdessä Dietan keittiömestarin Vesa Saariston kanssa. “Saatiin Malmössä kädestä pitäen ohjeet, miten laite toimii ja miten sitä huolletaan. Laite on kytketty meidän päässä verkkoon ja tarvittaessa siihen saadaan etäyhteys, jos jokin vikatila ilmenisi. Tätä toimintoa ei kyllä olla tarvittu kertaakaan”, Antti selventää tyytyväisenä. 

Dosy 3 -purkituskone mahdollisti Helsingin jäätelötehtaalle muun muassa viime vuonna ensi kertaa myyntiin tulleen jäätelöjoulukalenterin tuottamisen. “Meidän 60-luvun laitteet syöttää massan niin voimalla, ettei niillä voinut tällaista tehdä”, Linda täsmentää. Myös Dosylla purkitetut 0,5 litran pikarit saapuvat kauppoihin kevään aikana. “Meillä on 5 makua, joilla lähdetään liikkeelle. Katsotaan, mikä on menekki ja mitä makuja asiakkaat haluavat”, Linda kertoo ja jatkaa: “Tällä tavoin toimintaa saadaan pidettyä yllä isommin myös talvella”. Dosy 3 -jäätelönpurkituskoneella voidaan purkittaa myös rouheiset ja esimerkiksi rusinaa sisältävät massat. “Dosy on tosi nopea, ei ole todellakaan mikään pullonkaula meillä ja mahdollistaa nopean purkituksen”, Linda ynnää.

 

Helsingin jäätelötehdas 1200x628 - 1Dosy 3 -jäätelönpurkituslaitteella purkitetut 0,5 litran pikarit saapuvat kauppoihin kevään aikana.

 

Kohti jäätelökesää

Tulevaa kesää Linda ja Antti odottavat innoissaan. Tehtaalla on aloittanut huhtikuun alussa uusia työntekijöitä ja kioskien kesämyyjät astuivat mukaan toimintaan pääsiäisenä, jolloin kioskit myös avattiin. Helsingin jäätelötehtaalla on erittäin hyvä maine työnantajana ja kausityöntekijöistä yli puolet ovat vuodesta toiseen vanhoja tuttuja. “Meillä on runsauden pula kausityöntekijöistä. Tänäkin vuonna hakijoita oli pari sataa ja neljännes kausityöntekijöistä on sellaisia, jotka ovat tulleet meille meillä työskennelleen kaverin kautta”, Linda kertoo tyytyväisenä. Helsingin jäätelötehtaan jäätelökioskeja voi bongata tänäkin kesänä ympäri Helsinkiä ja kioski teki nyt paluun myös Mattolaiturille. “Meillä on myös uusia aluevaltauksia, esimerkiksi Turku on panostanut paljon uusittuun toriin ja meiltä menee nyt myös sinne kioski,” Antti kertoo. Pariskunnalla on kesää silmällä pitäen yksi toive: “Toivottavasti tulee lämmin kesä”.

 


Helsingin jäätelötehdas

Koskelontie 14 B | 02920 Espoo 

helsinginjaatelotehdas.fi 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »