Tarinat

SantaPark Arctic World - ihan oikean joulupukin ihan oikea koti

Dieta Oy | 13.12.2022

Mistä SantaParkin tarina on alkanut ja mistä kaikki ideat ja uskomattomat elämykset ovat kummunneet? “No tämä tarina on pitkä”, SantaPark Arctic Worldin yrittäjät Katja Ikäheimo-Länkinen ja Ilkka Länkinen vastasivat nauraen. SantaPark Arctic Worldin tarina on uskomaton ja yrittäjät tarinan takana vielä uskomattomampia. Katja ja Ilkka ovat lähteneet mukaan toimintaan omasta palavasta innokkuudesta joulua ja aitoa joulutunnelmaa kohtaan. Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin Rovaniemen SantaPark Arctic Worldista on muodostunut “Joulupääkaupunki”, joka tunnetaan ympäri maailmaa Joulupukin omana kotina.

SantaPark on ihan oikean joulupukin ihan oikea koti.SantaPark on ihan oikean joulupukin ihan oikea koti.

 

Yrittäjäpariskunta, jolta eivät ideat lopu kesken

Katja ja Ilkka ovat tavanneet toisensa 2000-luvun alussa, jolloin he lähtivät sivutoimisesti mukaan auttamaan Joulupukkia ja SantaParkin toimintaa. Ajan saatossa toiminta ja yhteinen visio “oikeasta Joulupukin tapaamispaikasta” vei mukanaan. Alkuun visiosta syntyi Joulupukin salainen taikametsä Joulukka, jossa joulun taikaa pääsee aistimaan ympäri vuoden. “Se on meidän yhteinen unelma, josta haluttiin tehdä viiden tähden joulukokemus metsän keskelle. Ollaan tässä ilmeisen hyvin onnistuttu, kun vieraat sanovat että se on kuuden tähden kokemus,” Katja iloitsee. 

Vuonna 2008 Katja ja Ilkka ostivat SantaParkin enemmistöosakkeet ja pääsivät kehittämään toimintaa isompaan ja entistä elämyksellisempään suuntaan pitäen samalla tiukasti kiinni myös Joulukan toiminnasta. “SantaPark Arctic World tarjoaa uniikkeja jouluisia elämyksiä Joulupukin omassa kotiluolassa. Missään muualla maailmassa ei ole mahdollisuutta alittaa napapiiriä saatika viettää päivää 1,5 hehtaarin luolassa suojassa pakkaselta ja tuulen tuiverrukselta,” Ilkka selventää. SantaParkissa ja Joulukassa vierailee paljon lapsiperheitä, mutta kohteet kiinnostavat myös pariskuntia ja aikuisten isompia porukoita. “Joskus aikuiset itkevät onnesta täällä. Siinä hetkessä kokee todella onnistuneensa siinä mitä me täällä tehdään,” Katja täydentää onnellisena. 

Loputtoman määrän ideoita ja uusia visioita omaava pariskunta pyrkii koko ajan kehittämään toimintaa ja tarjoamaan lisää palveluja. Vuonna 2016 valmistui pariskunnan yhteinen hanke Arctic TreeHouse -hotelli, jonka viiden vuoden kehityssuunnitelma saatiin maaliin kolmessa vuodessa. “Ollaan suunnattoman tyytyväisiä kehitykseen. Asiakkaiden vastaanotto ja kysyntä on mahdollistanut kaiken tämän,” Katja kertoo tyytyväisenä.

Rakas_Sunday_Brunch_jan_2020_V4A7358Dieta on saanut olla Katjan ja Ilkan mukana rakentamassa SantaPark Arctic Worldin toimintaa aivan alusta saakka.

 

Toiveiden mukaan räätälöityjä kokemuksia

SantaPark Arctic World on herättänyt jo vuosien ajan kiinnostusta kansainvälisesti. Rovaniemelle saapuukin matkailijoita ympäri maailmaa. “Meille tulee vieraita yli sadasta maasta, eli käytännössä kaikista maista, joista ylipäätään matkustetaan,” Ilkka kertoo ja jatkaa: “Meillä käy paljon myös niin sanotusti “korkean profiilin” omaavia henkilöitä, joille räätälöidään kaikki ohjelmat, majoitukset ja elämykset juuri heidän tarpeitaan ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. Vuosikymmenien kokemus on opettanut, että kun asiakas pyytää hyppäämään, niin me ei kysytä kuinka korkealle, vaan koska saadaan tulla alas.” Rovaniemellä ja lähiseudulla on useampia talvimatkailuun keskittyneitä yrittäjiä, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä ja suosivat toistensa palveluja. “Meillä on täällä pohjoisessa mahtava yhteistyöverkosto. Yhdistämällä eri palveluntuottajien palveluja saadaan aina toteutettua ne spesiaalitkin toiveet, joita vierailla on,” Katja sanoo tyytyväisenä.

Mrs. Gingerbread Bakery elf & girl 2SantaParkissa ja Joulukassa vierailee paljon lapsiperheitä, mutta kohteet kiinnostavat myös pariskuntia ja aikuisten isompia porukoita.

 

Yhteistyötä, konsultointia ja pitkälle kantavia suunnitelmia

Talvisesongin ulkopuolella Santapark Arctic Worldissa on rauhallisempaa. Arctic TreeHouse -hotellia hyödynnetään tuolloin enemmän yksityistilaisuuksiin, kuten syntymäpäiviin ja yritystapahtumiin. “Meillä käy jonkin verran asiakkaita, jotka varaavat koko hotellin itselleen ja 100 vieraalle juhlia varten,” Katja sanoo. SantaParkissa järjestetään myös suuria, noin tuhannen henkilön gaaloja. Dietan aluemyyntipäällikkö Jouni Moilanen on ollut mukana järjestämässä World Luxury Hotel Awards -tapahtumaa yhdessä Katjan ja Ilkan kanssa. “Tapahtuma järjestettiin vuonna 2019 ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa. Meillä oli mukana noin 400 luksushotellin omistajat ja hotellinjohtajat ympäri maailmaa. Jouni oli tuolloin aktiivisesti mukana järjestelyissä ja saimme kerta kaikkiaan upeat lautaset ja kattauksen tapahtumaan. Yhteistyö teidän kanssa oli aivan mahtavaa,” Katja muistelee tapahtumajärjestelyä Dietan kanssa.

Dieta on saanut olla Katjan ja Ilkan mukana rakentamassa SantaPark Arctic Worldin toimintaa aivan alusta saakka. Aluemyyntipäällikkömme Olli Rinne tekee tiivistä yhteistyötä yrittäjäpariskunnan kanssa ja on mukana suunnittelemassa uusia visioita. “Olli on aivan loistava! Hänelle on helppo soittaa matalalla kynnyksellä, ja Olli tietää todella tarkkaan meidän tarpeet ja haasteet. Hän ei ole meille pelkästään myyjä vaan ollaan saatu Ollilta myös korvaamattoman tärkeää konsultointiapua jokaisessa tilanteessa,” Katja selventää ja jatkaa: “Olli on ammattitaitoinen myös siinä, että hän osaa toppuutella meitä jos meinataan tehdä liian hätäisiä päätöksiä. Meillä on niin laaja toiminta, joka kasvaa koko ajan, niin on osattava ajatella kaikissa hankinnoissa myös tulevia tarpeita ja tarpeeksi isoja kapasiteetteja.”

Arctic deliactesRavintola Rakas Arctic sijaitsee TreeHouse Hotelin päärakennuksessa.

 

Tärkeintä on onnelliset asiakkaat

Tuleva sesonki näyttää SantaPark Arctic Worldissa hyvältä muuttuneesta maailmantilanteesta huolimatta. “Koronan aikana on muodostunut patoutunutta tarvetta matkustamiselle, ja meillä matkailijoiden keskiviipymä on kasvanut melkein vuorokaudella. Tämä tekee hyvää kestävälle kehitykselle, ympäristölle ja koko työporukalle,” Ilkka kertoo. Maailmalla arvostetaan yhä enemmän Suomen puhdasta luontoa, kirkkaita järviä ja hiljaisuutta. Kysyntä ja kiinnostus Suomea ja Rovaniemeä kohtaan on saanut aikaan muutoksia lentoyhteyksiin, joita on nyt historiallisesti eniten koko SantaParkin toiminnan aikana. “Rovaniemelle tulee alkavana kautena suoria lentoja 11 kohteesta, kuten Pariisista, Milanosta ja Istanbulista. Ollaan 15 vuotta tehty töitä näiden lentoyhteyksien eteen ja nyt kova työ tuottaa tulosta,” Ilkka sanoo.

SantaPark Arctic World on palveluineen onnistunut vastaamaan vaihteleviin tilanteisiin ja muuttuneisiin matkustustrendeihin. Katjalle ja Ilkalle kaiken kehityksen ja uusien visioiden keskellä on tärkeintä kuitenkin aina onnelliset asiakkaat: “Meille on ihan äärettömän tärkeää, että asiakkaat viihtyvät täällä. Välillä mitataan asiakastyytyväisyyttä siten, että kun puistosta alkaa virrata ihmisiä poispäin illan suussa, niin kävellään sitä ihmisvirtaa vastaan ja katsotaan hymyileekö vieraat. Se on paras juttu, kun näkee ne leveät hymyt ja on onnistunut omalla toiminnallaan saamaan ne aikaan.”

Post office elf & kids“Meille tulee vieraita yli sadasta maasta, eli käytännössä kaikista maista, joista ylipäätään matkustetaan,” Ilkka kertoo

 


SantaPark Arctic World

Tarvantie 1 | 96930 Napapiiri Rovaniemi

santapark.fi

 


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »