Tarinat

Sunborn Events – yhteinen palo tuottaa ensiluokkaisia onnistumisia.

Dieta Oy | 16.11.2023

Sunborn Events Oy on yksi Turun ja Varsinais-Suomen suurimmista catering-palveluiden tuottajista, joka tarjoaa laadukkaita ravintola- ja tapahtumapalveluja niin yrityksille kuin yksityishenkilöille aina pienistä juhlista jopa 1500 hengen tilaisuuksiin.

Sunborn Events2

 

Logomo on entisessä VR:n konepajassa toimiva kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Yhteistyö Logomon ja Dietan välillä alkoi vuoden 2023 alussa, kun Logomon pääkeittiö lähestyi elinkaarensa päätä ja Logomon keittiötoimenpäällikkö Kristian Karnell alkoi kartoittamaan sopivaa toimittajaa uudelle keittiölle. Karnellille oli tärkeää löytää kumppani, joka suhtautuu tekemiseen samanlaisella intohimolla kuin hän. Kun näki, että Dietalla tehdään työtä täydellä sydämellä, oli päätös kumppanivalinnasta selvä, kertoo Karnell.

Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityis- ja yritystilaisuuksia aina 2500 hengen illallisiin. Logomon ravintolapalvelut ovat todella monipuoliset ja päivät sen myötä myös. Päivä voi olla vaikka sellainen, että ensin tarjoillaan lounasta 300 henkilölle ja ohessa myös pienempiin kokouksiin, ja sitten illalla on 200 hengen tilaisuus LOGI-salissa, loppuunmyyty 2500 henkilön konsertti sekä 300 henkilöä ruokailemassa Teatron puolella.

 

Logomossa tehtiin historiaa

Yhteistyön alkamisen jälkeen yksi Logomon mieleenpainuvimmista illoista oli kesäkuussa, kun Michelin Guide julkisti pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet vuosittaisessa Michelin Star Revelation Event for Nordic Countries -tilaisuudessa, joka järjestettiin samalla ensimmäistä kertaa Suomessa. Se, kun sain olla vastaamassa ja toteuttamassa Michelin-tapahtumaa konseptista ja keittiösuunnittelusta lähtien, oli yksi urani hienompia kokemuksia, kertoo Karnell.

Michelin-tapahtuman suunnittelun käynnistymisen jälkeen Karnell otti laite- ja astiasuunnitteluun mukaan Dietan myyntipäällikön Keijo Saatsin ja asiakkuuspäällikön Minna Miettisen. Samalla alkoi myös paikallisten tavarantoimittajien ja maatilojen kontaktointi. Halu antaa parasta välittyi pelloilta keittiöön asti. Kun mittatilattuja tuoreita raaka-aineita alkoi tulla ovista sisään kokkien käsiin ja he alkoivat muotoilla niistä sitä omaa juttuaan alkuperäistä makua korostaen – sen hetken hienouteen voi jokainen kokki samaistua, kuvailee Karnell ja jatkaa: Kaikki aistit yhdistyivät, tuoksut, maku, tunne – ja sitten, kun sai vielä monistaa elämyksen 500 henkilölle – todella huikea kokemus.

Illan aikana valmistui 18 ruokalajin kokonaisuus – kaikki tehtiin aivan viimeisen päälle. Olin koonnut ympärilleni rautaisia ammattilaisia, joiden tiesin jakavan saman mission, kertoo Karnell. Jokaisella tiimissä oli tärkeä rooli ja oma erikoisosaamisensa. Onnistumiseen vaikutti hyvän porukan lisäksi se, että aivan kaikki tapahtumaan jollakin tavoin osallistuvat tahot, kasvattajat ja viljelijät mukaan lukien, olivat tekemässä tapahtumaa täydellä poltteella ja intohimolla.

Palaute tapahtumasta oli erinomainen. Kaikilla vierailla oli näkemys ruoasta – oli upeaa seurata, miten he nauttivat siitä, fiilistelivät ja keskustelivat”, kuvailee Karnell illan tunnelmaa. Michelin-organisaatio totesi, että tapahtuman ruokatuote oli kautta aikojen pohjoismaisten Michelin-tilaisuuksien paras. “Sitä lähdettiin tavoittelemaan ja siinä onnistuimme, iloitsee Karnell ja jatkaa:Tiesin, että olemme kovalla tasolla, mutta oli upeaa saada todistus siitä, että näin todella on.

Sunborn Events3

Kristian Karnell Logomossa järjestetyssä Michelin Star Revelation Event for Nordic Countries -tilaisuudessa.

 

Teatroon avautui napolilainen pizzaravintola

Kesällä Logomon ruokapalvelut laajenivat myös Teatron puolelle. Teatron puolella ei aiemmin ole ollut keittiötä, mutta kysyntää ruoalle oli. Päätettiin, että luodaan sille puolelle hieman matalamman kynnyksen konsepti kuin Logomon perinteinen Show & Dinner, avaa Karnell. Tahtotilana oli löytää ruokatuote, joka toimisi takuuvarmasti koko seurueelle. Pizza nousi ehdolle, koska harva suomalainen sanoo ”ei” pizzalle, ja koska hyvän pizzan voi valmistaa myös gluteenittomana tai vegaanisena. Muutaman ehdon pizzalle Karnell kuitenkin asetti: En koskaan voi mennä sieltä, missä rima on matalin. Hyväksyin pizzan, kunhan tehdään sitä kunnolla. Pizzauunin piti ehdottomasti olla napolilainen ja pohjan aitoon juuritaikinaan tehty.

Teatron juureen tehtyä pizzataikinaa kehiteltiin puoli vuotta optimaalisen lopputuloksen aikaansaamiseksi ja napolilainen pizzauuni tilattiin Dietan kautta Italian vanhimmalta pizzauunitehtaalta. Nähty vaiva kannatti, sillä Teatron saama vastaanotto on ollut hyvä ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Kesä meni kivasti, syksy alkoi reippaana, eikä vauhdille näy loppua. Loppuvuodesta keikkoja on viikoittain niin LOGI-salissa kuin Teatrossakin.

Teatro

Teatron napolilainen pizzauuni tilattiin Dietan kautta Italian vanhimmalta pizzauunitehtaalta.

 

Savoy-teatterin ravintolatoiminnot siirtyivät Sunborn Eventsille

Syksyn aikana Sunborn Events Oy aloitti myös legendaarisen helsinkiläisen Savoy-teatterin ravintolakumppanina. Savoyn 750-paikkainen teatteri tunnetaan kansainvälisenä ja monipuolisena tapahtumasalina, jonka tapahtumissa vieraili ennen koronavuosia 120 000 kävijää vuosittain ja lounailla jopa 500 kävijää päivittäin. Uudesta ravintolakokonaisuudesta tuli Sunborn Eventsin lippulaiva pääkaupungin ytimeen. Avajaisia vietettiin 10. marraskuuta.

Esplanadin puolelle avautui viini- ja samppanjabaari Minne Champagne & Wine, jonka viini- ja samppanjalistan on kuratoinut Essi Avellan. Avellan myös vetää Minnessä mm. samppanjatastingeja yhteistyössä Sunbornin kanssa. Tavoitteena on Helsingin paras viini- ja samppanjabaari. Minne Champagne & Wine palveluja täydentävät vielä Minne Garden & Lounge. Minne-konseptin kärkenä on ajatus predinner-tyylisestä paikasta, jossa tarjolla on erinomaisten juomatuotteiden lisäksi pieniä alkuruokia. Alkuruoat nautittuaan voi siirtyä yläkertaan tai Cafe Savoyn puolelle illalliselle, tai voi myös jäädä viihtymään Minneen ja koota useammasta alkupalasta monta ihanaa makua yhdistävän illallisen.

Lisäksi Minne palvelee asiakkaita heti aamusta tarjoten Grab & go -tyylisiä sämpylöitä, täytettyjä croissantteja ja tuorepuuroa sekä cappuccinoa, espressoa ja muita kahvijuomia. Aamupalakonseptin tuotteet suunnitellaan siten, että ne on helppo hakea mukaan vaikka työmatkan varrella. Myös kiinteistössä sijaitseville muille yrityksille on tarjolla uusia palveluja. In house catering -konseptin myötä rakennuksen yli 1000 työntekijää voivat tilata esimerkiksi kokoustarjoilut Savoy:n ravintolapalveluiden kautta.

 

Luottamus ja innostus yhteistyön ja onnistumisten pilareina

Yhteistyötä Dietan kanssa on ehditty tehdä jo useamman projektin verran, ja myös Savoy:n kaikki uudet keittiölaitteet on hankittu Dietan kautta. Karnell on suosinut paljon Dietan myymiä MKN:n laitteita ja kokenut ne hyödyllisinä ja monipuolisena. Myös Savoy-teatterin ravintolakeittiöön on tulossa MKN:n FlexiChef-monitoimipaistokeskukset. Se, että konsernin eri ravintoloissa on samoja laitteita, tuo synergiaa reseptiikkaan ja tuotekehitykseen. Oivalluksista ja ideoista voidaan hyötyä useassa eri kohteessa.

Savoyn tilat ovat kompaktit, joten keittiön oikeanlainen suunnittelu oli tärkeää. Suunnitteluun Karnell kertoo saaneensa hyvin tukea myyntipäälliköltämme Keijo Saatsilta. Olemme Keijon kanssa miettineet yhdessä keittiön pohjaa ja laitteistusta. Keijo on rautainen ammattilainen – ei pitkään kestänyt, kun hän oli tehnyt jo hahmotelmat”, toteaa Karnell tyytyväisenä. Keijon lisäksi Karnell on tehnyt tiiviisti yhteistyötä myös asiakkuuspäällikkö Minna Miettisen kanssa, sekä asennuspäällikö Jani Kankareen. Kaikilla Dietalla, joiden kanssa olen tehnyt töitä, on vilpitön ja iloinen palveluasenne, kiittelee Karnell.

Sunborn Events -konserniin kuuluu Logomon ja Savoyn lisäksi myös useita muita kohteita, muun muassa Turun Linna ja Naantalin Kylpylä sekä Kaivohuone. Lisäksi yhtiö toteuttaa ruokapalveluja myös erilaisille tapahtumille, kuten vaikka viime kesänä Pori Jazz -festivaaleille. Kaikista tärkeimmäksi asiaksi ison kokonaisuuden pyörittämisessä Karnell nostaa luottamuksen. Luottamus on se juttu, se että luotat henkilökuntaasi ja siihen, että siellä osataan tehdä oikeita päätöksiä”, summaa Karnell ja jatkaa: Tietysti se edellyttää sitä, että valitset sellaista porukkaa ympärillesi, jotka hengittävät samaa ajatusta ja ideologiaa ja jotka myös syttyvät siitä, että tehdään kaunista ja hyvän makuista ruokaa.

Kun on luottotekijät ympärillä, on useamman samanaikaisen projektin hallitseminen helpompaa. Tiedän, että me kaikki ajatellaan samalla tavalla ja että tavoitteemme on sama. Pyrimme tekemään parhaamme ja haluamme pitää asettamamme standardit yllä”, täsmentää Karnell. Iso merkitys on myös tavarantoimittajilla ja laitetoimittajilla. Toimintavarmuus vaikuttaa suoraan lopputuloksiin. Se, ettei tarvitse kantaa huolta siitä, että laitteet toimivat, tai siitä, että tavaraa tulee, vapauttaa aikaa isompien kokonaisuuksien pyörittämiselle. Polte tälle jutulle lähtee kuitenkin sydämestä. Jotta keskinkertaisesta päästään tavoittelemallemme tasolle, tarvitaan intohimoinen suhde omaa tekemistä kohtaan.

 


 

Sunborn Events  |  sunbornevents.fi      Logomo logomo.fi    |    Minne Champagne & Wine  |  minnehelsinki.fi  

 


 


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »