Tarinat

VoiVeljet hyödyntävät luomupuutarhan satoa kaikissa ravintoloissaan

Dieta Oy | 24.10.2022

Vuonna 2008 Mika Lövgren, Mikko Leminen, Janne Juvonen ja Janne Suvanto perustivat Turkuun VoiVeljet -konsernin. VoiVeljet ovat ilolla olleet mukana kehittämässä ja rakentamassa Turun ruokakulttuuria jo useiden vuosien ajan. Nykyisin toimitusjohtana toimii Janne Juvonen ja VoiVeljet -konserniin kuuluu kuusi upeaa ravintolaa sekä kaksi tilausravintolaa Turun parhailla paikoilla.

Paddaisten kartanoKonsernin ravintoloissa hyödynnetään Paddaisten kartanon hyötypuutarhan tuotteita.

 

Kaikki kuusi konsernin ravintolaa, jokisatamasta löytyvä Göran, Turun kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda, ovat omia upeita persooniaan niin miljöön kuin menunkin osalta. Ravintolat palvelevat hyvän ruoan ystäviä niin arjessa kuin juhlassa. Konsernin ravintoloiden ruokafilosofia kiteytyy seuraavasti “parhaista raaka-aineista, ilolla ja intohimolla”. Hyvään ruokaan suhtaudutaan aina arvostuksella. Lisäksi konsernin ravintoloita yhdistää se, että henkilökunta muodostuu ihmisistä, jotka aidosti rakastavat ruokaa. Nämä tekijät ovat laadukkaan ruoan ja palvelun mahdollistajia.

 

 

Parhaat raaka-aineet Sauvon Paddaisista

Paimionlahden rannalla Sauvon Paddaisissa, noin 30 kilometriä Turusta, sijaitsee Paddaisten kartano ja puutarha. Bengt Schalinin suunnittelema 1700-luvulle tyypillinen muotopuutarha on säilynyt yksityiskohtia myöten juuri sellaisen kuin Schalin sen suunnitteli. Tilalla sijaitsee myös kenties Suomen vanhin kasvihuone Charles Bassin vuonna 1805 suunnittelema Orangeri-rakennus. Puutarhan hyötypuutarhassa viljellään erilaisia hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, joita kaikki VoiVeljet konsernin ravintolat hyödyntävät sesongeittain reseptiikassaan. Parhaista raaka-aineista -tavoite viedään täten VoiVeljet -konsernin ravintoloissa aivan ensiluokkaiselle asteelle. Ruokatuotteissa käytetään muutenkin mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita.

Esimerkiksi keväällä uudistuneen Smörin keittiömestari Mikko Pakola kertoo, että Smörin tahtona on toimia mahdollisimman vastuullisesti mahdollisimman upeita ruokaelämyksiä mahdollistaen. Tahtotilaan pääseminen edellyttää paljon myös raaka-aineilta. Smörin uusi menu muuttuukin kuusi kertaa vuodessa kotimaiset sesongit huomioiden ja saa lisäksi vielä pieniä nyansseja myös tosinaan tätä useamminkin mikrosesonkien kautta.

Paddaisten luomupuutarhasta löytyy myös erikoisuuksia, kuten vaikkapa valkoista parsaa, jonka juurakko on yli 100-vuotta vanha. “Maku on ainutlaatuinen verrattuna esimerkiksi Saksasta tulevaan parsaan”, kertoo Pakola ja jatkaa: ”Tilalta löytyy myös maakellari, jonne pyrimme perinteisin menetelmin säilömään mahdollisimman paljon sadosta.”

 

Paddaisten kartano4Paddaisten luomupuutarhasta löytyy myös erikoisuuksia, kuten valkoista parsaa, jonka juurakko on yli 100-vuotta vanha.

 

VoiVeljet järjestää vuosittain elokuussa myös upean tilaisuuden päästä nauttimaan ainutlaatuisesta kokemuksesta, kun Ravintola Smör avaa kolmeksi päiväksi pop-up -ravintolan Paddaisiin. Ota VoiVeljet ja Smör seurantaan ja saat tiedon, kun vuoden 2023 Smör på landet -pop-upin päivämäärät julkaistaan – lähde mukaan mielenkiintoiselle ruokamatkalle uniikkiin miljööseen.

 

Paddaisten kartano2Elokuussa Ravintola Smör avasi kolmeksi päiväksi Smör på landet -pop-up-ravintolan Paddaisiin.

 

Syksyä elävöitti VoiVeljet -konsernin Voillà! -ruokatapahtuma

Syksyä puolestaan elävöitti VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà!, joka rantautui Turun jokirantaan menneenä viikonloppuna 21.–23.10.2022. Voillà!-tapahtuma on järjestetty jo kuusi kertaa ja ajankohdaksi on vakiintunut lokakuu. Voillà! elävöitti Turun ravintolamaailmaa ja tarjosi ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia – tarjonnasta löytyi kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Voillà! -ruokatapahtuman teemana oli vuonna 2022 Itämeri. Teema näkyy menuissa ja lautasilla, mutta samaan aikaan teemalla on syvempikin merkitys: jokaisesta myydystä menusta lahjoitettiin yksi (1) euro Itämeren suojeluun Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Tapahtuman aikana Ravintola Smörissä vieraili keittiömestari Sebastian Gibrand Tukholmasta. Sebastian on vuoden 2019 Bocuse d’Or hopeamitalisti ja hän on toiminut Ruotsin kokkimaajoukkueen kapteenina ja vastannut myös vuoden 2019 Nobel price dinneristä. Ekblomissa pääsi tutustumaan puolestaan virolaisen Andrei Babõnin, joka on työskennellyt keittiömestarina muun muassa White Guidessa korkealle rankatussa Rannahotellissa, vahvoihin lapsuuden makumuistoihin lapsuuden Virosta tähän päivään. Salin puolella juomista vastasi cocktail-maailmanmestari Markus Sillanpää.

Ravintola Gräddassa nähtiin Ravintola Sekelin pitkän linjan huippuammattilaiset Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff. Heidän menunsa kautta ruokailijat pääsivät aikamatkalle 1920-luvulle. Ravintola Göranin ja Suomen Joutsenen menuista vastasi puolestaan huippukeittiömestari, ravintoloitsija ja leipomoyrittäjä Teemu Aura. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevalle Suomen Joutsenella, Teemu löytyi laivan köökistä ja salongin puolella hurmasi puolestaan ranskalainen Luc Jalenques Advinilta.

Ravintola Paninissa oli tarjolla italialainen illallinen Milanossa kasvaneen Chef de Rotisseur & Sommelier Riccardo Soldatin  loihtima versio “La cucina Italianaa”. Menussa oli aistittavissa Milanoa ja rakkautta raaka-aineita kohtaan. Tiirikkala puolestaan muuntui Voillàn ajaksi iltaisin merimieskapakaksi, jossa juomalaulutkin raikasi. Kapakan ohjat otti haltuun cocktailien ja mocktailien maailmanmestari. Lauantai päivällä oli tarjolla puolestaan Kurosen veljesten Sami ja Pasi Kurosen, Junnut leipoo -kirjan mukaan rakennettu kakkubuffet.

 

Tutustu >> Ravintola Smör   >>

 

 

 

 

 

Lue lisää VoiVeljistä >>

 

 
 

 

 

 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »