Logo

Kirjaudu sisään

Hei!

Tervetuloa. Kirjaudu sisään tai luo tili

Kirjaudu sisään tai luo tili

Ostoskori

0
Ostoskorisi on tyhjä...

Hae tuotteitaKirjoita hakusana...

Ravintola Esmesin keittiö on kokin taivas

Dieta / Referenssi / Lukuaika 3min / 4.12.2025

Article hero image

Asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä 10-metrisen tammitiskin äärellä.

READ IN ENGLISH

Ravintola Esmes tuo New Yorkin ja Berliinin sykkivän ravintolakulttuurin Helsingin Punavuoreen. Asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä 10-metrisen tammitiskin äärellä, tunnelma hivelee kaikkia aisteja, ja ruokalista uudistuu alati. Konseptin ytimessä on Dietan uniikki keittiö. Samalla ravintola pääsi eroon vanhoista laitteista käypää korvausta vastaan.

Ravintoloiden jyvät akanoista erottaa paitsi ruoka, myös tunnelma ja palvelu – se jokin, mikä saa asiakkaat palaamaan yhä uudelleen. Esmesissä tilanjakaja ja erottuvuustekijä on valtava tammitiski, jonka äärellä asiakkaat ja kokit kohtaavat. Ammattilaisten työn seuraaminen on osa elämystä ja ravintolan lumoavaa tunnelmaa.

– Koska asiakkaat näkevät suoraan keittiöön, sen on oltava toimiva ja edustava pienintä yksityiskohtaa myöten. Rima oli korkealla, sillä olen visuaalinen ja tarkka paitsi ruuan, myös sisustuksen suhteen. Olen kokannut monenlaisissa keittiöissä yli 15 vuotta, joten tiedän, mikä toimii ja mikä ei, kertoo Dani Hänninen, yksi Ravintola Esmesin perustajista.

article image

Asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä lähietäisyydeltä.

article image

Kylmälaitteet integroituvat tyylikkäästi baariin.

Keittiömuotoilua vaativaan makuun  

Esmesin kokeneet ammattilaiset tiesivät tarkoin, millaiset keittiölaitteet he halusivat. Toisekseen edellytyksenä oli, että laitteiden värimaailma sopii muuhun sisustukseen. Aikaa avajaisiin oli alle kahdeksan viikkoa, joten toimeen oli tartuttava ripeästi.

– Dietan kanssa olimme heti samalla aallonpituudella, ja heiltä saimme kaiken tarvittavan helposti yhdeltä toimittajalta, Hänninen sanoo.

Keittiön kokonaistoimitus sisälsi suunnittelun, asennuksen ja käyttöönoton. Aluksi Dieta muutti Hännisen paperille piirtämän keittiösuunnitelman toteutusvalmiiseen 3D-muotoon LVI-tekniikan huomioiden. Suunnitelmasta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen, minkä jälkeen tiloissa aiemmin toimineesta ravintolasta valittiin yhä käyttökelpoiset keittiölaitteet.

– Dieta hoiti tarpeettomiksi jääneiden laitteiden poiskuljetuksen sekä hyvitti ne kauppasummassa. Tämä oli helppo ratkaisu, ja kiertotalous on meille tärkeää, Hänninen mainitsee.

Keittiölaitetoimitukseen kuuluivat muun muassa kylmäveto- ja lämpösäilytyslaatikostot, jääkaapit, rosterikalusteet sekä pöytämallinen kompakti uuni. Lisäksi baarin puolelle toimitettiin Dietan Relife-laitteita, kuten erikoiskahvimylly. Laitteilla on myös huoltosopimus.

– Halusimme, että kaikki keittiölaitteet ja -kalusteet ovat rosteripintoja myöten mustia. Dieta vastasi toiveisiimme tässäkin asiassa.  Laadukkaisiin ja helppokäyttöisiin keittiölaitteisiin kannatti investoida, sillä ilman toimivaa keittiötä ei myöskään ravintola voi olla kannattava. Suotavaa olisi sekin, että yhä useampi ravintola panostaisi myös keittiön ulkoasuun, Hänninen jatkaa.

article image

Keittiön jokainen yksityiskohta on suunniteltu ammattilaisen tarpeisiin.

article image

Dietan toimittamat viinikaapit tuovat juomavalikoiman näyttävästi osaksi ravintolan tunnelmaa.

Ajallaan valmista avajaisiin

Ravintola Esmes on malliesimerkki siitä, miten saumaton yhteistyö ja rohkeus tehdä asioita omalla tavalla synnyttävät ainutlaatuisen lopputuloksen. Hännisen unelma kokin taivaasta toteutui – ajallaan, tyylillä ja laadusta tinkimättä.

– Urani aikana olen ehtinyt avata useamman ravintolan sekä valita toimittajia niin hyvällä kuin huonolla menestyksellä. Toisinaan olen viimeistellyt keittiöitä jopa viimeisenä yönä ennen avajaisia, vaan en tällä kertaa. Dietan kanssa hommat hoituivat, vaikka aikataulu ja vaatimukset olivat tiukat. He ovat meille potentiaalinen kumppani jatkossakin, Hänninen toteaa.

article image

Tyylikäs ravintola Esmes kutsuu viihtymään Iso-Roobertinkadulla. Kuvat: Juuso Jatkola


Ravintola Esmes | Iso-Roobertinkatu 24, 00120 Helsinki


Dieta-keittiön asiakashyödyt:

  • Ajansäästöä: kokonaistoimitus suunnittelusta asennukseen yhdeltä kumppanilta

  • Kannattavuutta: käytännöllinen ja kestävä keittiö maksaa itsensä takaisin

  • Vanhat laitteet helposti kiertoon: hyvitys vanhoista laitteista, poiskuljetus palveluna

  • Näkemystä toteutukseen: näyttävä ja yksilöllinen keittiötoimitus erottuu edukseen

Myyjä:

Ota yhteyttä Keijoon 

040 592 9959
keijo.saatsi@dieta.fi

Keijo Saatsi

Aluemyyntipäällikkö, Etelä-Suomi ja Häme

keijo.saatsi@dieta.fi040 592 9959

Aloitetaan projektisi jo tänään!

Ota yhteyttä, niin autamme sinua autamme sinua löytämään parhaimman ratkaisun.