Tuotteemme

Dieta-Genier – Maailman parhaita monitoimipatoja Suomeen ja maailmalle

Dieta Oy | 30.05.2023

Dieta-padan tarina alkoi 30-vuotta sitten, alan ammattilaisten visiosta valmistaa maailman paras pata. Ensimmäinen prototyyppi padasta valmistui vuoden 1993 aikana pienellä kolmen hengen porukalla tehdashallin kulmassa. Paljon on ehtinyt tapahtua 30 vuoden aikana mutta visio on yhä sama – maailman paras pata. 

Ville-Veikko DietatecDietatecin toimitusjohtaja Ville-Veikko Litmanen. 

 

Nykyisin Dieta-patojen valmistaminen on eriytetty Dieta Oy:n toiminnasta ja patoja Helsingin Herttoniemessä valmistetaan Dieta Oy:n kanssa samaan Dieta Group -konserniin kuuluvan Dietatecin toimesta. “Visiota on tarkennuttu ja meistä on tullut nälkäisempiä, mutta alkuperäisestä visiosta ei olla luovuttu”, kuvailee Ville-Veikko Litmanen, Dietatecin toimitusjohtaja. 

 

Asiakas ensin suunnittelun lähtökohtana 

Uusimman patamallin Dieta Genierin tarina alkoi siten, että tuoteideoinnin sijasta alkuun keskityttiin kuuntelemaan asiakkaita. Käytettävyysasiantuntijat ja suunnittelijat lähetettiin ammattikeittiöön tutustumaan ja seuraamaan ruoanvalmistusta. Lisäksi haastateltiin ja kuunneltiin alan toimijoita ympäri maailmaa. Ymmärrystä ja asiantuntijuutta haettiin monenlaisista toimintaympäristöistä. Vasta, kun olennaiset asiakkaiden kohtaamat haasteet oli tunnistettu, siirryttiin tuotteen pariin ja lähdettiin hakemaan ratkaisuja. Palaute, jota Genier-patojen käyttöliittymä on saanut, kertoo asiakkaslähtöisen suunnittelun onnistumisesta. Viesti ympäri maailmaa asiakkailta on, että se koetaan mukavana ja helppokäyttöisenä”, iloitsee Litmanen. 

Myös sekoitustyökalua on kehitetty entisestään eteenpäin uuden Genier-patasukupolven synnyn yhteydessä. Dieta-patojen sekoitustyökalu on patentoitu ja uniikki sen monipuolisuuden vuoksi. Samaan työkaluun voidaan vaihtaa erilaisia sekoitusosia, jotka monipuolistavat padan käyttömahdollisuuksia. Padan mahdollisuuksia on myös asiakkaita kuunnellen pystytty laajentamaan muuhunkin kuin perinteiseen patareseptiikkaan ja valmistamiseen. Uuden sekoitusosan myötä sitä voidaan käyttää nykyisin myös esimerkiksi erilaisten salaattien, laatikoiden tai vaikka lihojen marinointiin. 

“Ensisijainen suunnittelun lähtökohta on ollut asiakas ja asiakkaan haasteiden ratkominen, mutta siihen päälle on sitten vielä rakennettu lisäarvoa uusien ratkaisujen kautta”, kertoo Litmanen. 

Yhtenä esimerkkinä tästä on Genier-pataan lisätty uusi ominaisuus, joka mahdollistaa langatoman lämpötilamittauksen. “Muun muassa tämä ominaisuus ratkaisee ruuan laatuun liittyviä haasteita ja tekee valmistamisprosessista Dieta-padoilla entistäkin turvallisempaa”, kertoo Litmanen tyytyväisenä. 

Genier 1200x628

 

Vastuullisuusajattelu mukana tekemisessä 

Dietatec on sertifioitu ISO 9000 laatujärjestelmän ja ISO 1401 ympäristöjärjestelmän mukaisesti. “Sertifikaatti on osoitus siitä järjestelmällisestä jatkuvasta kehitystyöstä, jota me kaikki täällä tehdään vastuullisen tekemisen edistämiseksi”, toteaa Litmanen ja jatkaa: Nämä asiat merkitsevät meille ja me asetamme niille tavoitteita. Sertifikaatit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme matkan päässä. Tahtotilanamme on jatkuva kehittyminen vastuullisempaan suuntaan.” 

Vastuullisuusajattelu on läsnä tuotekehityksessä jo heti alkuvaiheessa. Esimerkiksi tuotteen energiatehokkuus ja sen kierrätettävyys elinkaaren päätyttyä on huomioituna suunnittelussa. Lisäksi tuotantoprosessi ja sen ympäristövaikutukset sekä ergonomia ovat asioita, joihin halutaan panostaa. “Osa vastuullisuutta on myös se, että autamme asiakkaitamme toimimaan aiempaa vastuullisemmin ja kehittämään tekemistään vastuullisempaan suuntaan”, toteaa Litmanen. 

Dieta-Genier-monitoimipata

 

Helpompaa ja turvallisempaa valmistamista 

Dietatecin tahtotilana on maailman parhaiden patojen lisäksi viedä maailmalle myös ruokatuotannon prosessiosaamista. “Missiomme on tehdä ammattikeittiön työpäivästä helpompi ja turvallisempi”, kiteyttää Ville-Veikko ja jatkaa: “Padan kallistumis- ja sekoitusominaisuudet lisäävät myös henkilökunnan hyvinvointia. Haluamme tuoda tehokkuutta keittiön prosessitoimintaan ja samalla lisätä työntekijöiden turvallisuutta ja ergonomiaa." 

Koko Dietatecin henkilökunta on sitoutunutta ja seisoo niin vision kuin missionkin takana. “Paras arvomme on asenteemme. Olemme ylpeitä siitä mitä teemme. Kaikilla meistä on halua osallistua ja ymmärrys siitä, että onnistuminen on mahdollista vain yhdessä”, summaa Litmanen. 

Genier 1200x628 - 1

 

Dieta-patoja toimitetaan Suomen lisäksi mm. Eurooppaan,  Lähi-itään, Aasiaan ja Australiaan. 

Esimerkkejä globaaleista referensseistä >>

 


 

Dietatec 

Teollisuusneuvoksenkatu 4 | 00880 Hki 

www.dietakettles.com


Tutustu tuotteisiimme verkkokaupassa


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Kylmälaitteet kesäkuntoon!

Kylmälaitteet kesäkuntoon!

Lue lisää »
Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Lue lisää »
Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Lue lisää »
Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Lue lisää »
Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Lue lisää »
PizzaMaster – pizzauunien aatelia

PizzaMaster – pizzauunien aatelia

Lue lisää »
Uutta innovaatiota Porkalta!

Uutta innovaatiota Porkalta!

Lue lisää »