Tuotteemme

Dieta Genier –monitoimipata on ollut käytössä Hatanpäässä huhtikuusta alkaen

Dieta Oy | 07.12.2020

Dieta Genier -monitoimipadan 150 litrainen malli toimitettiin viime huhtikuussa Pirkanmaan Voimian Hatanpään sairaalan valmistusyksikköön pilotoitavaksi. 

Pirkanmaan Voimian Hatanpään sairaalan valmistuskeittiössä työskennellään satojen reseptien parissa.

Pirkanmaan Voimian Hatanpään sairaalan valmistuskeittiössä työskennellään satojen reseptien parissa. (Kuvituskuva)

 

Tuotekehitykseemme kuuluu laajaa konsultointia eri ammattiosaajien ja keittiömestareiden kanssa jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Pilotointi vaiheessa näiden toimintojen palvelevuus varmistetaan vielä käytännönolosuhteissa sekä pyritään tunnistamaan mahdolliset päivittäisen tekemisen konkretisoimat hienosäätöä tarvitsevat yksityiskohdat.

 

Hataanpään sairaalan valmistuskeittiö on todellinen superkeittiö. Toimipisteessä työskennellään satojen reseptien parissa ja sieltä valmistuu kuukausittain 330 000 tuhatta annosta erilaisiin tarpeisiin; lasten ja nuorten puolelle, asumispalveluihin, potilasruokailuun, henkilökunnalle jne. Myös käytetyt valmistusmenetelmät ovat erittäin monipuoliset; käytetään muun muassa Cook & Chill ja Cook & Hold -menetelmiä rinnakkain. Haastattelimme kolmea käyttäjää Eija Perälää, Meri Sutskovia ja Tuija Dahania heidän pilotointivaiheen kokemuksistaan Dieta Genier -padan käyttöön liittyen.

 

Pata on nopea kuumenemaan ja nopea jäähdyttämään.

 

Alkuun uuden padan kanssa piti tehdä hieman tuttavuutta, mutta mitä enemmän sitä on tullut käytettyä, sitä enemmän käytöstä on pidetty. Pata on nopea kuumenemaan ja nopea jäähdyttämään, kiittelevät kokit. Padan käyttöpaneeli on ergonomisesti hyvällä paikalla ja sen isosta näytöstä pystyy seuraamaan tekemistä vähän kauempaakin. Kun käyttöpaneelin logiikka tuli tutuksi, on eri toimintojen, kuten lämpötilan ja sekoitusnopeuden säätäminen, ollut helppoa.

Padan sekoitustyökalua on kevyt käsitellä sen kolmiosaisuuden ansiosta. Etenkin pesukoneeseen työkalun saa mahtumaan hyvin, kun sen osat voi irrottaa toisistaan. Sekoitustyökalua kiitellään myös sen kyvystä nostaa ruokamassaa padan pohjaa myöten; lopputulos on tasalaatuista.

 

Tykkään siitä päivä päivältä enemmän.

 

Padasta löytyvää jalkapoljinta on käytetty vielä aika vähän johtuen ehkä osittain valmistettavasta reseptiikasta. Tietyissä tilanteissa, kun molemmat kädet ovat täynnä siitä on kuitenkin ollut apua, että padan on saanut pöyräytettyä jalkapainikkeella. Myös uuteen kallistus- ja tyhjennyskorkeuteen ollaan tyytyväisiä. Aiempiin patamalleihin verrattuna ruokaa on nyt huomattavasti helpompaa ottaa pois padasta.

Dieta patojen pesutyökalun harjat ovat hyviä ja auttavat pesua. Viikolla yksikössä tosin on niin vilkasta, että ainoastaan nopeimman pesuohjelman ennättää toisinaan pyöräyttämään ennen kuin jo seuraava tekijä on tulossa vuoroon. Viikonloppuisin on kokeiltu joskus hieman pidempääkin pesuohjelmaa.

Pilotoinnin yhteydessä havaittiin myös muutamia säätöä vaativia toimia, joita tutkittiin ja paranneltiin. Näistä huolimatta yleisarvosanaksi Dieta Genierille annetaan kiitettävä. Tykkään siitä päivä päivältä enemmän, kiteyttää Tuija Dahan.

Genier ominaisuudet 3Padan sekoitustyökalua on kevyt käsitellä sen kolmiosaisuuden ansiosta. (Kuvituskuva)


 

>> Dieta Genier -pääsivulle

 

Kiinnostuitko tuotteesta?

Lataa alta tuote-esite tai ota yhteyttä myyntiimme: tuotemyynti@dieta.fiLue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Dieta Genier – Cook & Chill

Dieta Genier – Cook & Chill

Lue lisää »
Dieta Genier –monitoimilaite on yleiskoneesi ammattikäyttöön

Dieta Genier –monitoimilaite on yleiskoneesi ammattikäyttöön

Lue lisää »
Maailman älykkäin keittopata

Maailman älykkäin keittopata

Lue lisää »
Dieta Genier -monitoimipata – ekologisuutta ja säästöjä

Dieta Genier -monitoimipata – ekologisuutta ja säästöjä

Lue lisää »
Dieta Genier -monitoimipata – yksityiskohtia myöten harkittu

Dieta Genier -monitoimipata – yksityiskohtia myöten harkittu

Lue lisää »
Dieta Genier -monitoimipata – onnistumisia joka päivä

Dieta Genier -monitoimipata – onnistumisia joka päivä

Lue lisää »