Tuotteemme

Iittalan Teema – todellinen klassikko

Dieta Oy | 20.01.2022

Vuonna 1952 julkaistiin muotoilija Kaj Franckin uudenlainen astiasarja, joka mullisti kattamisen. 70 vuotta myöhemmin Teema on yhä ajankohtainen, ja sitä pidetään pohjoismaisen funktionaalisen muotoilun malliesimerkkinä. 

Iittalan Teema on todellinen klassikko, joka ei koskaan vanhene.Iittalan Teema on todellinen klassikko, joka ei koskaan vanhene.

 

Muotoiluikoni täyttää 70 vuotta 

Iittalan Teema on todellinen klassikko, joka ei koskaan vanhene. Kaj Franckin 70 vuotta sitten suunnittelemat puhtaat linjat ja selkeä muotokieli puhuttelevat aina uusia sukupolvia. Franckin alkuperäisen vision mukaisesti Teema on käytännöllinen ja ajaton, ja sen väreistä ja osista voi jokainen tehdä oman kokonaisuutensa.

Teema on tehty käytettäväksi, sukupolvelta toiselle. Alkuperäisen visionsa mukaisesti Iittalan Teema sopii elämäntyyliin, jossa tavaran määrän sijaan arvostetaan laatua. Teeman laaja väripaletti kattaa niin kirkkaina hehkuvia kuin herkän rauhoittavia sävyjä, joista syntyy loputon määrä väriyhdistelmiä erilaisiin tilanteisiin.

 

Valittujen Teema-tarjoiluastioiden värivalikoima laajenee juhlavuonna

Juhlavuoden kunniaksi Teema palaa juurilleen. Uudet vintage-värit sininen ja ruskea tuovat nostalgisen tuulahduksen vuodelta 1952. 

1950-luvun Kilta-kokoelma on innoittanut myös vintage-sävyjen hivenen läpikuultavan lasituksen. Läpikuultavuuden aste vaihtelee hieman astian muodon mukaan, mikä tekee jokaisesta esineestä yksilöllisen. Sävyt mukailevat alkuperäisen kokoelman väritystä ja tunnelmaa. Vintage- ja vanhat värit eivät kuitenkaan ole täysin identtisiä, sillä väri- ja lasitusstandardit ovat muuttuneet 70 vuoden aikana. 

Monikäyttöiset tarjoiluvadit kahdessa koossa, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi salaattien, keittojen tai uuniruokien tarjoiluun, lanseerataan pellavan ja ennestään tutun hunajan sävyisinä. Alkupaloille, naposteltaville ja dippikastikkeille suunniteltujen neliönmuotoisten Teema-lautasten värivalikoimaan lisätään pellava, vintage-sininen ja helmenharmaa. Kattauksen viimeistelee kolmeosainen tarjoilusetti kastikkeille, pähkinöille, mausteille ja yrteille, joka julkaistaan pellavan värisenä. 

Uudet värit saatavana helmikuusta eteenpäin.

Teema-tarjoiluastioiden värivalikoima laajenee juhlavuonna.Teema-tarjoiluastioiden värivalikoima laajenee juhlavuonna.

 

Kaj Franck – suomalaisen muotoilun omatunto

Viipurissa syntynyttä Kaj Franckia (1911-1989) on kutsuttu suomalaisen muotoilun omaksitunnoksi. Hän on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia keramiikka- ja lasimuotoilijoita. Kaj Franck valmistui Taideteollisuuskeskuskoulusta huonekalupiirtäjäksi 1932 ja toimi Nuutajärven lasitehtaan taiteellisena johtajana 1950-1973. Hän toimi myös Taideteollisen oppilaitoksen opettajana ja taiteellisena johtajana. Franck oli kiinnostunut sarjavalmistuksesta - tekniikan mahdollisuuksista tuottaa monipuolisia, käytännöllisiä esineitä kohtuulliseen hintaan. Kilta-sarja (nykyinen Teema) syntyi vastalauseeksi perinteisille koristeellisille astiasarjoille.

Kaj Franckin muotoilua johdatti sosiaalisen omantunnon lisäksi halu etsiä esineistä vain olennainen ja riisua kaikki ylimääräinen. Moneen kertaan palkitun ja kansainvälisesti tunnetun Kaj Franckin mukaan on nimetty Suomen arvostetuin muotoilupalkinto. Franckin saamiin lukuisiin palkintoihin ja tunnustuksiin lukeutuvat mm. Milanon triennaali vuonna 1951 ja 1954, Milanon triennaalin Grand Prix 1957, Compasso d'Oro -palkinto, Prinssi Eugenin mitali ja Lunning-palkinto. Pro Finlandian hän sai vuonna 1957, professorin arvonimen 1972 ja Lontoon Royal College of Artin kunniatohtorin arvon vuonna 1983. Franckin muotoilutöistä tunnetuimpia ovat Teema- ja Kartio-sarjat, jotka säilyvät menestyksinä vuodesta toiseen.

 

Vuonna 1952 julkaistiin muotoilija Kaj Franckin uudenlainen astiasarja, joka mullisti kattamisen.Vuonna 1952 julkaistiin muotoilija Kaj Franckin uudenlainen astiasarja, joka mullisti kattamisen.Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Rahoita investointisi BusinessCredit yrityslainalla

Rahoita investointisi BusinessCredit yrityslainalla

Lue lisää »
Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Lue lisää »
Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Lue lisää »
Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Lue lisää »
Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Lue lisää »
Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Lue lisää »
PizzaMaster – pizzauunien aatelia

PizzaMaster – pizzauunien aatelia

Lue lisää »