Tuotteemme

Tässä ovat ammattikeittiön laitetrendit vuodelle 2020 - Host Milano 2019 -messujen parhaat palat

Dieta Oy | 09.01.2020

Ammattikeittiön laitteissa näkyy nyt ekologisuus, monikäyttöisyys, sisustuksellisuus ja itsepalvelun yleistyminen. Joka toinen vuosi järjestettävässä, maailman suurimmassa ammattikeittiölaitteisiin keskittyvässä Host Milano 2019 -tapahtumassa nähtiin mielenkiintoisimmat laitetrendit ja laiteuutuudet. Kerromme, mitkä olivat tapahtumassa esille nousseet keskeisimmät teemat.

Beer Grill vitriini

Laitteet ovat yhä monikäyttöisempiä

Uutuuslaitteissa, erityisesti vitriineissä, näkyy laitteiden monikäyttöisyys. Sveitsiläisen Beer Grillin laitteissa on paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia - jopa lämpimät ja kylmät tuotteet voivat olla nyt samassa vitriinissä. Vulcano-vitriineissä on sisäänrakennettuna lämmin- ja kylmäominaisuudet, joiden avulla vuorokauden eri tarjoilut, kuten aamiainen ja lounas, voidaan helposti ottaa huomioon ja tuotteiden ostaminen voidaan konseptoida kuhunkin tarjoiluun optimaalisesti, joko palvelumallisesti tai itsepalveluna. Vitriinissä olevien erillisten valaisimien avulla tuotteet saadaan näyttävästi esille.

Beer Grill vitriini

Beer Grillin vitriineissä on uudenlaisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat niiden monipuolisen käytön.

Beer Grillin Culinario Master Touch -vitriineillä erilaisille tuotteille voidaan ohjelmoida omat lämpö-, ja valaistusasetuksensa, jolloin ne säilyvät oikean lämpöisinä houkuttelevasti esillä. Samasta vitriinistä voidaan siis tarjoilla kuuma ruoka ja jopa kylmä salaatti jäähilealtaassa. Vitriiniä voidaan käyttää joko palvelukäyttöön tai itsepalveluun. Tuotteiden esillepanossa voidaan leikitellä käyttäen erilaisia ja erimuotoisia esillepanoelementtejä, kuten tasaista levyä, parilalevyä, kehikkoa tai astioita. Höyryefektillä lämpimiin tuotteisiin saadaan lisää houkuttelevuutta. Culinario-vitriinissä lämpösäilytettävälle tuotteelle syntyy mikroilmasto, jossa lämpötila pysyy vakiona. Vitriinin päädyt ovat umpinaiset, joten sen läpi ei virtaa viilentävää ilmaa.

Franken erikoiskahviautomaateilla voidaan valmistaa monenlaisia kahveja ja jopa alkoholi voidaan annostella samasta laitteesta. Jääkahvin valmistuksessa kahvi tulee uudenlaisen Cold Brew -lisäominaisuuden avulla kylmänä kuppiin, eikä jääpaloja tarvita kahvin viilentämiseen.

Gelmatic Giotto -jäätelökone

Gelmatic Giotto -jäätelökone on tyylikäs ja monikäyttöinen.

Monikäyttöisyys näkyy myös jäätelölaitteissa. Gelmaticin Giotto-jäätelökone on monipuolinen, sillä se voidaan asettaa valmistamaan valinnan mukaan milkshakea, hard soft icea tai jääjuomia. Laite mahtuu pieneen tilaan ja sopii sekä itsepalvelu- että palvelukäyttöön. 7-tuumaisen kosketusnäytön käyttöliittymän kautta laitteen asetuksia on helppo säätää. Näytölle saa myös asiakkaille näyttävästi esille tuotetiedot tai vaikkapa erilaisia tarjouksia.Tehokkuutta ja tasalaatuisuutta helppokäyttöisillä laitteilla

Yhä useammat ammattikeittiön laitteet soveltuvat nyt helppokäyttöisyytensä ansiosta itsepalveluun. Erikoiskahvilaitteissa lukuisia erilaisia, erittäin laadukkaita kahveja on valittavissa helposti ja nopeasti napin painalluksella. Laite valmistaa kahvit tasalaatuisesti, kun inhimilliset seikat eivät vaikuta lopputulokseen. Itsepalvelulla säästetään tietysti myös henkilöstökuluissa.

Franke kahvilaitteet

Franken kahvilaitteet valmistavat tasalaatuista kahvia.

Helppokäyttöisyys on tärkeää laitteissa, joita kuluttajat käyttävät itse, mutta se näkyy yleistyvänä ominaisuutena myös muuten ammattikeittiön laitteissa. Kahvilaitteissa veden suodatusjärjestelmä estää kalkin kertymisen laitteeseen, jolloin laitteen toimintakunto pysyy hyvänä pitkään, eikä erillisiä kalkinpuhdistuksia tarvita. Yhä useammin ammattikeittiölaitteissa on automaattiset pesuohjelmat, jotka auttavat pitämään laitteet hygieenisinä, helpottavat prosesseja ja työllistävät vähemmän.

Myös veden tehokkaasta puhdistamisesta on hyötyä astianpesussa: Meikon Gio Module -vedenpuhdistusjärjestelmän ansiosta esimerkiksi viinilaseja ei tarvitse pesun jälkeen kiillottaa. Tällöin laseja rikkoontuu huomattavasti vähemmän ja henkilökunnan aikaa voi käyttää tuottavampiin tehtäviin. Selvää säästöä siis.

Yksilöllisyyttä laitosruokailuun

Aivan uudenlaisia mahdollisuuksia Cook and Chill -pohjaiseen laitosruokailuun tarjoavat Modulinen regeneraatiolaitteet. Niiden toiminta perustuu erittäin herkälle kosteuden- ja lämpötilan hallinnalle, joka säilyttää herkkienkin ruoka-aineiden ominaisuudet. Tämä tuo lisää valinnanvaraa ja muunneltavuutta palvelu- ja jakelukeittiöiden ruokalistalle. GN-astioiden rinnalla voidaan käyttää annospakattuja aterioita. Ruokailija valitsee listalta itseään miellyttävän kokonaisuuden, ruoka valmistetaan keskitetysti ja lämmitetään tarjoiluvalmiiksi valmisohjelmien avulla.

Ekologisuuteen panostetaan ammattikeittiölaitteissa

Astianpesukonevalmistaja Granuldisk lanseerasi 100-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistetut ja 100-prosenttisesti fossiilivapaat ekorakeet raepesukoneisiinsa. Samoilla rakeilla pystyy pesemään jopa 200 000 GN 1/1 -astiaa eli ne ovat erittäin ekologiset.

Myös kylmälaitteiden osalta ekologisuus oli puheenaiheena. Taustalla on EU-lainsäädäntö, jossa kylmäaineiden käyttörajoituksia lisätään asteittain. Vuoden 2020 alusta astuvat voimaan rajoitukset, joilla kielletään ammattikäyttöön tarkoitetuissa kylmä- ja pakastekaapeissa perinteisten HFC-kylmäaineiden, joiden GWP (Global Warming Potential) on vähintään 2500, käyttö uusasennuksissa. Seuraavien vuosien aikana on luvassa lisää kiristyksiä, ja tällä hetkellä kuumin kehitystyö keskittyy jäähdytyslaitteiden hiilineutraaleihin ratkaisuihin.

Tunnelipesukoneista tutut erilaiset lämmön talteenottojärjestelmät ovat yleistyneet myös pienemmissä kupu- ja pöydänalusmallin astianpesukoneissa. Järjestelmät käyttävät järkevästi astianpesuprosessissa syntyvää lämpöenergiaa hyödyksi pesuprosessissa veden lämmitykseen. Lisäksi kuuma, kostea höyry lauhdutetaan tehokkaasti, jolloin astianpesutilassa on myös miellyttävämpi työskennellä.

Ammattikeittiöiden vedenkulutuksella on merkittävä ympäristö- sekä kustannusvaikutus. Laitevalintojen lisäksi kulutukseen voi vaikuttaa myös vaihtamalla vettä tuhlaavat vesikalusteet nykyaikaisiin. Uusien esipesusuihkujen suihkupäät tuottavat saman pesutehon merkittävästi alhaisemmalla vesimäärällä.

Näyttävät laitteet saavat olla näkyvillä

Ammattikeittiölaitteissa panostetaan nyt ulkonäköön entistä enemmän. Avokeittiöissä laitteet ovat yhä useammin asiakkaiden nähtävillä, joten niiden täytyy olla näyttäviä. Laitteiden ulkonäköön panostaminen mahdollistaa ilmeellä leikittelyn astioiden ja laitteiden välillä - niistä tulee sisustuselementtejä. Smart Label -innovaatiopalkinnonkin saanut Alto-Shaamin uusi Vector-uuni on hyvä esimerkki uudenlaisesta muotoilusta. Sen reunat on pyöristetty ja se on näyttävän värinen. Myös kahvikoneissa on yhä useammin mahdollisuus valita väri ja muoto halutun mukaisena.

Esillepanossa laitteiden ulkonäössä toistuvat nyt väreistä musta ja valkoinen ja keveys. Raskaita rakenteita ei enää haluta, vaan sali sisustetaan nyt visuaalisesti näyttäväksi myös laitteiden avulla. Myös valaistukseen panostetaan erityisesti esillepanossa - kullekin tuotteelle on mahdollista säätää optimaalisen värinen valaistus.

Alto-Shaam Vector-uuni

Alto-Shaamin näyttävä Vector-uuni oli yksi Host Milano 2019 -messujen kiinnostavista uutuuksista.

 

Kiinnostuitko uutuustuotteista? Ota yhteyttä myyntiimme!


Lue myös Host Milano 2019 -tapahtumassa näkyneistä astia- ja tarviketrendeistä!Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Rahoita investointisi BusinessCredit yrityslainalla

Rahoita investointisi BusinessCredit yrityslainalla

Lue lisää »
Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Dietan laitekartoitus kertoo ammattikeittiölaitteidesi kunnon

Lue lisää »
Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Lue lisää »
Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Uutuus kahvilaitevalikoimaan: CREM EX3 Mini -espressokeitin

Lue lisää »
Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Invoq-webinaarit: Helpotusta henkilöstöpulaan

Lue lisää »
Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Kohti vastuullisuutta säännöllisten huoltojen avulla

Lue lisää »
PizzaMaster – pizzauunien aatelia

PizzaMaster – pizzauunien aatelia

Lue lisää »