Ihmiset

Kaikki mitä olet halunnut tietää ravintolan perustamisesta, osa 3 - mutkattomia muutostöitä

Dieta Oy | 11.02.2020

Ravintolassasi jokaisen toiminnon on toimittava täydellisesti osana kokonaisuutta. Hyvin suunnitellut toimitilat mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ja parhaan mahdollisen ruoan ja tuotteiden valmistuksen asiakkaidesi iloksi. Liiketoimintasuunnitelman tekemisen ja rahoituksen varmistumisen sekä lupa-asioiden kuntoon hoitamisen jälkeen voidaan ryhtyä konkreettisiin suunnittelu- ja muutostöihin sekä sitä kautta toiminnan aloittamiseen.

Ravintolanperustaminen osa 3_k1

Ota ammattilaiset avuksesi suunnitteluun

Ammattitaitoinen suunnittelija on kultaakin kalliimpi apu tarvittavia muutostöitä ravintolaan suunnitellessa ja toteutettaessa. Suunnittelutyöt vaativat ammattipätevyyttä ja ammattilaiset osaavat auttaa myös lupaprosessien kuntoon hoitamisessa. Oikeanlaisilla valmisteluilla ja lupahakemuksilla muutostöiden pariin päästään nopeasti, aikatauluissa pysyen ja ravintola voi avata ovensa suunnitellusti. Konsepti- ja suunnittelupalvelun avulla säästät aikaa toiminnan aloittamisessa. Saat muun suunnittelun tueksi esimerkiksi keittiön asennuskuvat, joissa laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat selkeästi esitettyinä.

Mutkattomia muutostöitä sovitussa aikataulussa

Keittiön ja salin oikeanlainen suunnittelu ja konseptointi on tärkeää, jotta voit toteuttaa ravintolasi toimintamallia haluamallasi tavalla, oli kyseessä sitten ketjuravintola, lounaskahvila tai julkisen sektorin laitosruokala. Konseptinmukaiseen keittiöön voi räätälöidä tapauskohtaisia muutoksia ja rakentaa tilaan täydellisesti sopivat toiminnallisuudet. On myös täysin mahdollista suunnitella ainutkertaisia keittiökokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella.

Työskentely yhdessä arkkitehtien ja rakennusyritysten kanssa mahdollistaa sen, että rakentaminen kohteeseen sujuu mutkattomasti sovitussa aikataulussa. Ravintolan avaaminen ja keittiön käyttöönotto sujuu huolettomammin, kun asiantuntevat ammattilaiset asentavat laitteet paikoilleen. 

 

 

Huomioi nämä tilasuunnittelussa ja muutostöissä - muutostöiden checklist

Suunnittelua ja muutostöitä ohjaa lukuisa määrä asioita, jotka on hoidettava kuntoon ravintolassa kuin ravintolassa. Tässä niistä muutama tärkeä:  

  • Keittiölogistiikka: mistä raaka-aineet tulevat sisään, miten ne varastoidaan, miten raaka-aineet siirtyvät tuotantoon ja siitä edelleen tarjoiluun?
  • Ruoan valmistaminen ja likaisten astioiden sekä jätteiden käsittely on eroteltava toisistaan. 
  • Keittiöhenkilökunnalle on oltava erillinen käsienpesupaikka keittiötilassa.
  • Valmistuskeittiössä on oltava rasvahormi- ja suodatin. 
  • Keittiötilan elintarvikehygieniamääräyksille, ilmanvaihdolle ja viemäröinnille annetut vaatimukset määräytyvät toiminnan laajuuden ja keittiölaitteiden perusteella.
    • Valmistuskeittiö: on huonetila, jossa ruoan valmistus tapahtuu paistamalla 
    • Kuumennuskeittiö:  on huonetila, jossa esikypsennettyjä tai valmiita ruokia valmistetaan kuumentamalla
    • Tarjoilukeittiö: on huonetila, jossa annostellaan muualta kuljetettuja ruokia

 

Checklist - huomioi nämä asiat ravintolan suunnittelussa

Asiakastilat

✓Asemakaava

✓Esteettömyys

✓Paloturvallisuus

✓Sisäänkäynnit

✓Poistumistiet

✓Henkilökunnan tilat

✓Wc-tilat

✓Terassi/ ulkotarjoilu

Keittiö

✓Valmistus-, käsittely- ja säilytystilat

✓Vesipisteet ja pesualtaat

✓Elintarvikkeiden kylmäsäilytystilat

✓Siivousvälineiden huolto- ja säilytystilat

✓Jätteiden säilytystilat

✓Henkilökunnan tilat

✓Wc-tilat

✓Siivousvälineiden säilytys- ja huoltotilat

✓Jätteiden säilytystilat

✓(Tupakointitilat)

Toiminta

✓Pintojen ja välineiden puhdistaminen ja puhtaanapito

✓Elintarviketoimintaan sopivat materiaalit

✓Raaka-ainehankinnat ja kuormien vastaanotto

✓Jäljitettävyys

✓Elintarvikkeiden kuljetus

✓Elintarviketietojen hallinta

✓Elintarvikkeiden kuljetus

✓Käytettävä vesi

Ravintolanperustaminen osa 3_k2

Miten voimme auttaa? 

Alkuvaiheessa käymme läpi asiakkaan tarpeita demokeittiössämme. Toimintamme etenee seuraavalla tavalla:

  1. Dietan myyntiedustaja kartoittaa tilanteen kanssasi
  2. Oikeanlainen suunnittelija tulee mukaan projektiin, kun ajatus ravintolan toimintamallista on olemassa
  3. Suunnittelupalvelumme asiantuntijat piirtävät ja suunnittelevat keittiön
  4. Dieta tekee kokonaisuudesta tarjouksen
  5. Ravintolan ja keittiön muutostöiden toteutus

Suunnittelupalvelun keittiö on aina ainutlaatuinen ja suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi ja tilasi mahdollistamien puitteiden mukaan. Konseptisuunnittelutiimimme suunnittelee ravintolasi haluamasi konseptin mukaan. Konseptisuunnittelussa käytetään useimmiten hyväksi ideaalia keittiötilaa. Rakennuttaja voi siirtää tietyn keittiön ennalta määritettyyn tilaan ja keittiön tarpeiden mukaan tilaa muutetaan tarvittaessa.

Keittiömuutos voi tarkoittaa myös sitä, että jo olemassa oleva ravintola nykyisine keittiölaitteineen muuttaa uuteen rakennukseen ja pidämme vanhat laitteet suunnittelussa mukana.

Suunnittelupalvelumme auttaa myös silloin, kun  keittiön laitteisto on hankittu eri paikoista ja laitteet on asennettava uuteen tilaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Aloita keittiösuunnitelman tekeminen ottamalla yhteyttä sinua lähellä olevaan myyjään

Pystymme auttamaan niin pienen kuin suuren ammattikeittiön ja ravintolan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kanssamme suunnittelet erilaisia konsepteja aina keittiö-, baari-, ja kahvilakonsepteista salikonsepteihin.

Muista myös, että Dietalta saat suunnittelupalveluiden lisäksi ammattikeittiöön tarkoitettuja laadukkaita keittiötuotteita: keittiölaitteita, astioita, ruokailuvälineitä sekä keittiö- ja kattaustarvikkeita.

 

>> takaisin ravintolan perustamisen pääsivulle

 

 

 


 



Tutustu tuotteisiimme verkkokaupassa


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme Fastfood, Café & Restaurant -messuille!

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Autamme tänä jouluna kotimaan lapsia yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa

Autamme tänä jouluna kotimaan lapsia yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa

Lue lisää »
24 vuotta Dietalla – aluemyyntipäällikkömme Päivi Jokinen aloitti työtaipaleensa lankapuhelimien ja faksien aikakaudella

24 vuotta Dietalla – aluemyyntipäällikkömme Päivi Jokinen aloitti työtaipaleensa lankapuhelimien ja faksien aikakaudella

Lue lisää »
Myyntipäällikkömme Keijo Saatsi: “Tärkeintä on hoitaa hommat kunnolla ja tehdä hyviä ratkaisuja.”

Myyntipäällikkömme Keijo Saatsi: “Tärkeintä on hoitaa hommat kunnolla ja tehdä hyviä ratkaisuja.”

Lue lisää »
Laiteratkaisujen uusimmat trendit ja vaatimukset

Laiteratkaisujen uusimmat trendit ja vaatimukset

Lue lisää »