Tuotteemme

Vähennä juomahävikkiä mittaviivallisilla laseilla

Dieta Oy | 11.11.2019

libbey-pulitzer-bar-dag-1-6 DOYENNE-min

Ravintoloiden uusien alkoholimittojen täytyy olla mittauslaitedirektiivin mukaisia. Alkoholiannosten mittaamiseen täytyy käyttää joko erillistä alkoholimittaa tai mittaviivallista lasia. Mittojen määrät ovat vakiintuneet Suomessa, mutta niitä ei ole laissa määritelty. Merkintöjen tulee kuitenkin olla määrätynlaisia, jotta ne täyttävät lain edellytykset. Mittaviivalliset lasit helpottavat työskentelyä ravintolassa kiireen keskellä. CE-merkitystä lasista tunnistat, että valmistaja on tehnyt merkinnät oikein, ja lasit täyttävät kaikki lain edellyttämät vaatimukset.

Mittaviivat helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä

Mittaviivalliset lasit ovat käteviä erityisesti kiireessä. Kaadot käyvät nopeasti, kun viinin voi annostella suoraan lasiin. Varsinkin kiireisenä pikkujouluaikana nopeus tarjoilussa on valttia.

Erityisesti kuohuviinin anniskelussa mittaviivasta on hyötyä. Yleinen ongelma on se, että kuohuviiniä ei haluta kaataa erillisen mitan kautta lasiin, koska kuplat häviävät ylimääräisessä kaadossa. Asiakkaat saavat kuohuviinin lasiinsa laadukkaana, kun sen voi annostella suoraan mittaviivalliseen lasiin.

Viinin ja oluen vapaassa kaadossa hävikkiä syntyy enemmän, kun viini- tai olutannoksen määrä arvioidaan lasiin silmämääräisesti. Pikkujouluaikaan ravintoloiden hukkakaatojen määrä moninkertaistuu. Mittaviivallisia laseja käyttämällä minimoidaan hävikkiä, ja säästöt voivat olla huomattavat.

Lue myös sommelieerin vinkit viinilasien valintaan täältä.

Dietan mittaviivallisissa laseissa on lain vaatima CE-merkintä:

Jalallinen olutlasi kolmella mittaviivalla
61875 Olutlasi 53 cl Executive mittaviivoilla

Erikoisolutlasi kahdella mittaviivalla
62303 Olutlasi Ander jalallinen 41 cl mittaviivoilla

Perinteinen iskunkestävä olutlasi
53439 Olutlasi Nonic iskunkestävä mittaviivoilla 57 cl

Viinilasit mittaviivoilla
62360 Viinilasi Doyenne 47cl mittaviivoilla

62361 Kuohuviinilasi Doyenne 34 cl mittaviivalla

libbey-pulitzer-dag-2-32 DOYENNE-min

Mikä on CE-merkintä?

Anniskeluannosten mittaamiseen voidaan käyttää joko hyväksyttyjä mittaviivallisia anniskeluastioita, erillistä alkoholijuomamittaria tai mitta-astiaa. Uuden käyttöön otettavan anniskelumitan pitää täyttää mittauslaitedirektiivin vaatimukset, jolloin siinä on CE-merkintä.

Mittauslaitteiden ja astioiden mittamerkintöjen pitää olla selkeästi luettavissa. Ravintolayrittäjän vastuulla on se, että alkoholijuomien määrän mittaamiseen käytetään mittauslaitelain mukaisia, asianmukaisesti varmennettuja mittauslaitteita.


Lähde: https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/mittauslaitteet/anniskelumittaus


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Tehosta keittiötyöskentelyä leikkuulautakonseptilla

Tehosta keittiötyöskentelyä leikkuulautakonseptilla

Lue lisää »
Vihannesleikkuri helpottaa työskentelyä ja säästää aikaa keittiössä

Vihannesleikkuri helpottaa työskentelyä ja säästää aikaa keittiössä

Lue lisää »
Tavoitteena energiatehokas ammattikeittiö

Tavoitteena energiatehokas ammattikeittiö

Lue lisää »
Viinilasien valitseminen ravintolaan - Sommelieeri Päivi Parkkolan vinkit

Viinilasien valitseminen ravintolaan - Sommelieeri Päivi Parkkolan vinkit

Lue lisää »
Hybridi-uunilla valmistat ruoan ennätysajassa

Hybridi-uunilla valmistat ruoan ennätysajassa

Lue lisää »
Innovatiivista ja tehokasta ruoanvalmistusta

Innovatiivista ja tehokasta ruoanvalmistusta

Lue lisää »