Tarinat

Anne’s Vegessä uskotaan kasvisten voimaan

Dieta Oy | 02.07.2019

Kasvisravintola Anne’s Vege muutti Matinkylästä Tapiolan kauppakeskus Ainoaan. Ravintolasta saa herkullista vegaanista ruokaa, joka tehdään hyvistä raaka-aineista. Anne Saarenoja pyörittää ravintolaa kokin kanssa, ja apuna ovat Annen pojan ja tyttären lisäksi välillä myös asiakkaat. 

Annes Vege_1_small

Anne’s Vegen ravintoloitsijan mielestä kasvisruoka on hyväksi niin asiakkaille, eläimille kuin planeetallekin. Tarina alkoi jo 20 vuotta sitten, jolloin Anne oli kasvissyöjä, vaikka siihen aikaan kasvissyönti ei ollut iso juttu. Nuoresta lähtien hän on ollut kiinnostunut kasveista, yrteistä ja eläimistä, ja keräili jo 15-vuotiaana kanervia, voikukkia ja nokkosia käyttöönsä. Hän toimi pitkään toimittajana ja valokuvaajana kiertäen ympäri maailmaa ja tehden juttuja ruuasta, sisustuksesta ja matkustamisesta. Matkoilta kertyi ajatuksia ja ideoita talteen ravintolaan, josta kyti pieni ajatus mielessä jo varhain.

Annes_Vege_4_small

Anne avasi ensin Matinkylään pienen 6-paikkaisen ravintolan, jossa Anne oppi ymmärtämään, minkälaisesta ruuasta asiakkaat pitävät. Häntä opettivat useat kasviskokit, ja ensimmäiset kuukaudet kuluivat uutta oppiessa. Tapiolasta soitettiin, ja Anne muutti ravintolansa isompiin tiloihin kauppakeskus Ainoaan.

Sopivat astiat ja tarvikkeet kasvaneeseen asiakasmäärään

Vuosien varrella oli syntynyt selkeä ajatus siitä, millainen ravintolan pitäisi olla. Annella oli vahva näkemys Tapiolaan muuttavan ravintolan tyylistä, ja Dietan oli helppo auttaa löytämään oikeanlaiset astiat ja tarvikkeet tarpeiden mukaan.

Annes_Vege_2_small

Ruuan isomman volyymin ja kasvaneen asiakasmäärän takia käyttötarkoituksia ja kustannusrakenteita, kuten astioiden käyttöikää, pohdittiin tarkasti. Anne on ollut tyytyväinen Dietan kanssa tehtyihin valintoihin, sillä astiat ovat paitsi tyylikkäät, ne myös kestävät kovaa kulutusta: “nää lautaset on ihan super, plus noi lasit ei hajoa millään,” hän kehuu.

Vegaaniruokaa, joka ei maistu vegaaniruualta

Anne’s Vegen ruoka on vegaanista, vaikkei vegaanisuutta erityisesti mainosteta. Moni yllättyy siitä, miten täyttävää ruoka on, ja asiakkailta tulee jatkuvasti hyvää palautetta siitä, miten hyvä olo ruuasta tulee.

Annes_Vege_5_small

Erityistä on se, että ravintolan hävikki on olematon. Ihmiset syövät lautasen tyhjäksi, ja Annen mukaan siihen on kaksi syytä. Ensinnäkin ruoka punnitaan, ja annos maksetaan painon mukaan, jolloin asiakkaat ottavat ruokaa sen verran kuin tarvitsevat. Toiseksi, ruoka on niin hyvää, ettei sitä halua jättää lautaselle. Salaisuutena on rohkea ja ennakkoluuloton mausteiden käyttö, joka saa kasvisruuan maistumaan. Myös laadukasta oliiviöljyä kuluu runsaasti, ja ravintolassa tehdään kaikki hapankaalia lukuunottamatta alusta asti itse.

Annes_Vege_3_small

Tutustu RAK:n Karbon-lautasiin, Mepran Carinzia Vintage -aterimiin ja Libbeyn Optiva-laseihin verkkokaupassamme.

Anne's Vege
Kauppakeskus Ainoa 
Tapionaukio 4, 02100 Espoo


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Lue lisää »
Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Lue lisää »
Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Lue lisää »
Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Lue lisää »
Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Lue lisää »
MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

Lue lisää »
Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Lue lisää »