Tarinat

Apukka Resort – laatua ympäristöä kunnioittaen

Dieta Oy | 03.11.2022

Rovaniemen Apukalla on monivaiheinen ja rikas historia, jonka vaikutukset näkyvät alueella edelleen. Apukassa Olkkajärven rannalla on muun muassa talvisodan aikaan toiminut lentotukikohta ja alueella on ollut kasvien viljelys- ja tutkimusasema vuodesta 1938 aina vuoteen 2013 saakka. Vuonna 1865 Apukkaan on perustettu ensimmäinen kestikievari, jossa on toiminut tuolloin pari vuokrattavaa huonetta käsittävä majatalo. Jo tuolloin ihmiset ovat saapuneet hevoskärryillä viettämään aikaa Apukkaan ja rentoutumaan majatalon palveluiden ääreen. 

Apukka Resort – laatua ympäristöä kunnioittaen

 

Vastuullisia uudistuksia

Apukka Resortin nykyiset omistajat, Markus Kolari, Harri Mällinen ja Miika Sorvari ostivat liiketoiminnan vuonna 2017. Reilun viiden vuoden aikana Apukka Resortin toiminta on laajentunut huimaa vauhtia ja uutta rakennetaan koko ajan. Pelkästään tämän vuoden aikana alueelle on rakennettu 21 uutta kammimajoitusta ja uuden Kotaravintolan rakentaminen on parhaillaan käynnissä. Myös Apukka Resortin vastaanotto on uusittu ja sen yhteyteen on rakennettu uusi aulabaari. “Jo koronan aikana uskottiin tulevaan ja luotettiin siihen, että toiminta ottaa varmasti vielä tuulta alleen. Tällä hetkellä meillä on tarjolla kaikki mitä talvimatkailuun voi kaivata, ja tuleva sesonki näyttää todella hyvältä,” Apukka Resortin keittiömestari Sami Kangas toteaa tyytyväisenä.

Apukka Resortin kaikki uudistukset on mietitty tarkkaan ympäristöä ajatellen. “Vastuullisuus on meille todella tärkeä asia ja nyt lokakuun aikana Apukka Resort tulee hakemaan myös Green Key -sertifikaattia,” Sami sanoo tyytyväisenä ja jatkaa: “Meille on nyt tullut kaikkiin majoituksiin lajittelumahdollisuus, jotta muun muassa biojäte ja muovit saadaan kierrätykseen. Jokaisessa majoituksessa on myös ilmalämpöpumput, ja ikkunalämmittimiä ohjataan vastaanotosta käsin, jotta ne voidaan tarvittaessa välillä sammuttaa. Sähkönkulutuksen kannalta yritetään pitää todella tiukkaa linjaa.” Uudistuksien rinnalla myös vanhoja rakenteita on pyritty säästämään kunnioituksena Apukan historialle: “Ravintola Aitan seinistä osa on alkuperäisen kievarin hirsiseiniä. Niitä ei ole missään vaiheessa lähdetty purkamaan vaikka Aittaa remontoitiin ja laajennettiin viimeksi kuluneen kesän aikana,” Sami selventää.

Apukka Resortin toiminta on laajentunut huimaa vauhtia.Apukka Resortin toiminta on laajentunut huimaa vauhtia.

 

Ammattitaito ja laaja valikoima astiahankintojen apuna

Dieta on saanut olla mukana luomassa Apukka Resortin tunnelmaa. Astiavalinnat on pyritty tekemään miljöötä, laajaa käyttötarkoitusta ja tietenkin vastuullisuutta ajatellen. Ravintola Aitta tarjoaa Apukka Resortin vieraille aamupalaa, lounasta ja à la cartea. Näiden lisäksi tarjolla on huonepalvelu, buffettarjoilu sekä Villa Apukka, joka toimii kokoustilana ja on käytettävissä myös isompiin yksityisiin majoituksiin. “Kun näin laajaan kokonaisuuteen lähdetään miettimään astiavalintoja jokaista miljöötä kunnioittaen, niin siihen tarvitaan ammattitaitoa ja laaja valikoima, jotka Dietalta löytyy. Välillä myös hämmästyttää miten nopeasti pystytte toimimaan ja vastaamaan meidän tarpeisiin,” Sami sanoo tyytyväisenä. Apukka Resortin astivalikoimasta löytyy muun muassa ympäristöystävällisesti valmistettua ja kestävää Rakstone-sarjaa, jolla on viiden vuoden reunanlohkeamattomuustakuu. 

Aluemyyntipäällikkömme Jouni Moilanen on tehnyt pitkään yhteistyötä Apukka Resortin kanssa ja tuntee kohteen tarpeet. “Jouni on useasti käynyt meillä ja tietää tasan tarkkaan mitä me haluamme. Siinä on kyllä mies erittäin paikallaan omassa työssään,” Sami naurahtaa. 

Apukka Resortin astivalikoimasta löytyy muun muassa ympäristöystävällisesti valmistettua ja kestävää Rakstone-sarjaa.Apukka Resortin astivalikoimasta löytyy muun muassa ympäristöystävällisesti valmistettua ja kestävää Rakstone-sarjaa.

 

Suomen Lappi kiinnostaa työnhakijoita

Talvisesongin alkaessa ravintola Aitan työntekijöistä noin 70% tulee olemaan ulkomaista työvoimaa. “Suomen Lappi ja pohjoinen kiinnostaa maailmalla ja työnhakijoita on riittänyt mukavasti. Meillä on käynyt niin hyvin, että saadaan meille talveksi samoja tuttuja työntekijöitä, jotka ovat olleet meillä jo aiemminkin sesonkiaikaan töissä,” Sami selventää ja jatkaa: “Työntekijöitä tulee Argentiinasta, Romaniasta, Italiasta ja Espanjasta saakka. Se tarkoittaa sitä, että keittiössä puhuttava kieli muuttuu englanniksi tässä syksyn aikana. Innolla odotamme jo tulevaa sesonkia.”

Ravintola Aitan seinistä osa on alkuperäisen kievarin hirsiseiniä.Ravintola Aitan seinistä osa on alkuperäisen kievarin hirsiseiniä.

 


 

Apukka Resort


Tutkijantie 28 | 96900 Rovaniemi


apukkaresort.fiLue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »