Tarinat

BarLaurea valmistaa 500 valmisannosta Espoon ruoka-avulle

Dieta Oy | 25.03.2021

Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella toimiva opetusravintola BarLaurea valmistaa 500 ruoka-annosta Espoon ruoka-apuverkostolle meneillään olevan viikon aikana. Ruoka-annosten valmistus on jatkumoa yhteistyölle BarLaurean ja Espoon ruoka-apuverkoston välillä.

BarLaureassa ruoka-annoksia valmistamassa Iida-Sofia Romström (vas.), Veera Kupiainen, Teemu Sirainen, Säde Nurminen ja Jarmo Vähä-Savo.
Ruoka-annoksia valmistamassa Iida-Sofia Romström (vas.), Veera Kupiainen, Teemu Sirainen, Säde Nurminen ja Jarmo Vähä-Savo. (Kuva: BarLaurea)

Laurean ruoka-alan kehittämishankkeiden projektipäällikkö Mika Vitikka katsoo, että ammattikorkeakoulun rooli on olla vastuullinen alueellinen toimija. Lisäksi hänestä on tärkeää, että opiskelijat tottuvat yhteiskuntavastuulliseen ajatteluun.

 

Raaka-aineet lah­joi­tuk­si­na

BarLaurea on Laurean Leppävaaran kampuksen opetusravintola, johon kuuluu lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila, sekä kokous- ja cateringpalvelut. Ravintoloiden mennessä kiinni koronarajoitusten myötä syntyi ajatus, että ruokaa voitaisiin tehdä muuhun kuin opiskelijoiden tarpeeseen.

Myös Laurean yhteistyökumppanit lähtivät nopeasti mukaan tempaukseen. Raaka-aineita on saatu lahjoituksena Valiolta ja HK:lta ja pakkausmateriaalit Laurean avainkumppanilta Dietalta.

Laurea 2Manna-apu noutaa ateriat keskiviikkona ja torstaina ja jakaa ne Espoon ruoka-apuverkoston toimijoille. (Kuva: BarLaurea)

 

”Tämä on Bar­Lau­reas­sa jo hyvin normaalia toimintaa”

Vuosi sitten epidemiatilanteen alkaessa BarLaurea jalkautui Espoon ruoka-apuverkoston toimijoihin tekemään ruokaa paikan päälle. Tuolloin kehitettiin myös reseptivihkosia, jotka helpottivat hävikkiruokakassien hyödyntämistä. Nyt yhteistyö Espoon ruoka-apuverkoston kanssa on jo osa BarLaurean arkea; ylijäänyt lounas on jo kohta vuoden ajan toimitettu eri ruoka-aputoimijoille.

Tämän viikon ruokalistalla on mm. thaimaalaisia possupyöryköitä, itämainen tomaattikastike, papuja, ohratto ja kermakastike. Ruoka valmistetaan, pakataan ja jäähdytetään BarLaurean keittiössä. Manna-apu noutaa ateriat keskiviikkona ja torstaina ja jakaa ne Espoon ruoka-apuverkoston toimijoille. Valmiiden annosten valmistusta on tarkoitus jatkaa myös tulevina viikkoina.

 

Lisätietoja: 

Teemu Sirainen, ravintolapäällikkö, teemu.sirainen@laurea.fi, puh. +358 40 739 5771

Mika Vitikka, projektipäällikkö, mika.vitikka@laurea.fi , puh. +358 46 923 7699

 


Lähde: www.laurea.fi/ajankohtaista/uutiset

 



Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola on valittu maailman vaativimman Bocuse d'Or -kokkikilpailun Suomen karsintaan

Ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola on valittu maailman vaativimman Bocuse d'Or -kokkikilpailun Suomen karsintaan

Lue lisää »
Tampereen Sokos uudistui asiakkaiden toiveita kunnioittaen

Tampereen Sokos uudistui asiakkaiden toiveita kunnioittaen

Lue lisää »
WinNovan Merenkulkuoppilaitos sai upean uuden ravintolan

WinNovan Merenkulkuoppilaitos sai upean uuden ravintolan

Lue lisää »
Vierumäen laajan ravintolakokonaisuuden toimintaa ja hankintoja ohjaavat kestävyys ja vastuullisuus

Vierumäen laajan ravintolakokonaisuuden toimintaa ja hankintoja ohjaavat kestävyys ja vastuullisuus

Lue lisää »
Helsingin jäätelötehdas – yli 100 vuotta jäätelöä

Helsingin jäätelötehdas – yli 100 vuotta jäätelöä

Lue lisää »
Dietan myyntinäyttely nyt myös Seinäjoella

Dietan myyntinäyttely nyt myös Seinäjoella

Lue lisää »
Skutta Hakis tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Skutta Hakis tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Lue lisää »