Tarinat

Boho Café Töölö – toinen askel lähempänä paratiisia

Dieta Oy | 28.06.2022

Boho Cafén tarina alkoi helmikuussa 2021, kun Suomen ensimmäinen Bali-henkinen kahvila perustettiin Helsingin Eerikinkadulle Kamppiin.

Boho Café Töölö

Bohon yrittäjä Taru Haverinen on pitkään toiminut ravintola-alalla ja halusi tuolloin tuoda Helsinkiin tarjolle jotakin aivan uutta. Nyt reilu vuosi myöhemmin persoonallinen ja tunnelmallinen bohomaailma on tehnyt pesänsä myös Mannerheimintielle.

 

Boho Café Töölö avautui Mannerheimintielle

Toisen kahvilan perustaminen sai alkunsa Tarulle tutun välittäjän kautta. “Koko idea tuli vaan yksinkertaisesti siitä, kun välittäjä laittoi viestiä, että nyt olisi taas mahtavat tilat tarjolla,” Taru kertoo. Toki ajatus oli pyörinyt Tarun mielessä jo aiemmin, koska asiakaskunta oli jo vakiintunut ja kysyntää oli enemmän kuin Boho Café Kampin tilat antoivat periksi. Lopullinen päätös syntyi, kun Taru meni katsomaan tilaa Mannerheimintielle ja näki ihanan kaari-ikkunan, joka onkin Boho Café Töölön sydän. “Toki myös keskeinen sijainti ratkaisi – Oopperatalo on vastapäätä. Melkein tuntui uskomattomalta, että sai mahdollisuuden perustaa kahvilan tälle paikalle,” Taru selventää tyytyväisenä. 

Tiloihin tehtiin mittava pintaremontti, jonka yhteydessä muun muassa uusittiin lattia, maalattiin seinäpinnat ja remontoitiin wc. Tiloissa on hyödynnetty kekseliäästi kierrätettyä puuta ja aiemmin tiloissa toimineen ravintolan kalusteita, jotka jäivät Boho Café:n käyttöön. “Halutaan aina hyödyntää ensin mahdollisimman paljon jo valmiiksi tarjolla olevaa kalustoa ja rakentaa siihen ympärille pienillä yksityiskohdilla se meidän oma juttu,” Taru selventää ja jatkaa: “Tiloihin jääneet pöydät hiottiin sekä käsiteltiin uudestaan ja seinän vieressä olevan pitkän penkin puutavara on roskalavan löytöjä.” Boho Café Töölössä on Kampista tuttuun tyyliin paljon sisustuselementtejä suoraan Balilta ja jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. “Keittiöpäällikkömme sisko kävi maalaamassa vessaan johtavan käytävän seinän kuviot ja siitä tuli aivan ihana,” Taru kertoo.

Boho Cafe Töölö 2

Tarjolla laadukkaat ja maistuvat Catering-palvelut

Boho Café Töölö tarjoaa asiakkailleen lounasta, erilaisia kahveja ja toinen toistaan maukkaampia ja värikkäämpiä herkkuja. Bohon catering-palveluiden suuri kysyntä on ylittänyt Tarun odotukset: “Cateringia menee ihan äärettömän paljon ja nyt Töölön keittiössä on enemmän tilaa valmistella ja toteuttaa niitä. Myös tiloihin sisältyvä varasto helpottaa tässä ihan hirmuisesti.”  Bohon Cateringia menee paljon yksityisasiakkaille, mutta myös yhteistyökumppaneille, jotka tarjoavat sitä omien palveluidensa lomassa. “Myös uusia yhteistyökuvioita on tulossa ja niistä tullaan kertomaan lisää, kun sen aika on,” Taru paljastaa.

 

Paratiisi on otettu vastaan lämmöllä

Boho Café on saanut Helsinkiläisiltä lämpimän vastaanoton. Kampissa on omat vakioasiakkaat, jotka käyvät kahvilassa lähes joka päivä. Kesä on tuonut alueelle myös paljon turisteja. “Kampin terassi kyllä vetää porukkaa hienosti. Terassi tuo Kamppiin 20 asiakaspaikkaa lisää ja onhan siinä ihana istuskella,” Taru sanoo hymyillen. Boho Café Kampin läheisyyteen on auennut uusia kahviloita ja myös uusi hotelli. Alueella vallitsee mukava yhteistyö ja palveluntarjoajat ohjaavat asiakkaita myös toistensa luo. “Se on kaikkien etu, että alueella on vilskettä ja ihmisiä,” Taru täsmentää. Myös Boho Café Töölöön on löytynyt jo oma asiakaskuntansa ja alueen asukkaat ovat olleet onnellisia uudesta kahvilasta. “Töölön sijainti palvelee nyt myös esimerkiksi Vallilan asukkaita, koska sinne saa nyt meiltä tilattua Woltin kautta. Kampista tämä ei onnistunut,” toteaa Taru. 

 

Rentoa ja nopeaa yhteistyötä

Asiakkuuspäällikkömme Minna Miettinen on tullut tutuksi Tarulle jo aiemman työhistorian kautta. Minna on ollut auttamassa Boho Cafén astiavalinnoissa ja etsinyt Tarulle tarjolle erilaisia vaihtoehtoja. “Meillä on ihan superihanat astiat. Niin se vaan on. Asiakkaat haluaisivat ostaa niitä mukaansa,” naurahtaa Taru tyytyväisenä. Boho Café Töölöön valikoitui paljon uuden yhteistyökumppanimme Fine Dining & Livingin tuotteita, kuten Lotus-sarjan lautaset. Astiavalinnat tukevat konseptia ja sopivat miljööseen erinomaisesti. “Minna on kyllä ihan huikea tyyppi”, Taru nauraa ja jatkaa: “Yhteistyö Dietan kanssa on soljuvaa ja kaiken lisäksi kaikki toimii super nopeasti.”

Boho Cafe Töölö 3

 

Uusia ideoita toteutetaan ketterästi

Boho Cafessa halutaan tehdä ja toteuttaa uusia asioita matalalla kynnyksellä. Asiakkaiden toiveita ja ideoita otetaan vastaan hymyssä suin ja asiakkaiden tarpeisiin halutaan vastata. “Juuri se on parasta yrittäjänä, että on vapaat kädet toimia. Saa testata ja toteuttaa ideoita nopealla aikataululla ilman raskaan rattaiston pyöräytyksiä,” toteaa Taru ja jatkaa: “Juuri tämän vapauden myötä ei missään nimessä harmita, että laitoin oman yrityksen pystyyn.” Syksyllä Boho Cafen valikoimaan onkin tulossa taas uusia juttuja: “Otetaan uuniperuna ja -bataatti listalle ja katsotaan kuinka ne selviävät,” Taru naurahtaa. Tulevaisuuden suunnitelmien suhteen Taru on avoin: “Kolmatta Boho Caféa ei vielä ole suunnitteilla, mutta katsotaan mihin tämä vie. Nautitaan nyt ainakin kesästä ensin.”

 


bohocafedeli.fi

 

Boho Café & Deli

Mannerheimintie 56  |  00260 Helsinki

Eerinkinkatu 12  |  00100 Helsinki

 

 

 

 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »