Tarinat

Green Hippo Cafe valloittaa nyt myös kalliolaisten sydämiä

Dieta Oy | 21.01.2021

Ensimmäinen Green Hippo Cafe avattiin 2,5 vuotta sitten Punavuoreen Fredrikintorin kulmaan. Valtava kysyntä herätti idean toisen ravintolan avaamisesta ja tammikuussa Green Hippo Cafe aloitti myös kalliolaisten sydänten valtauksen Fleminginaukion laidalla.

Green Hippo Cafe Kallio on ihanan viihtyisä, lämmintunnelmainen paikka niin aamukahville, lounaalle kuin illallisellekin.

Green Hippo Cafe Kallio on ihanan viihtyisä, lämmintunnelmainen paikka niin aamukahville, lounaalle kuin illallisellekin.

 

Green Hippo Cafe - Yhteisistä ideoista kasvoi menestynyt ravintola

Green Hippo Cafen tarina sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun tuolloin kauppakorkeakoulussa opiskelleet Benjamin Elf ja William von der Pahlen istuivat lounaalla ja pohtivat mitä kaikkea ravintola-alalla voisi tehdä toisin. Kasvisruokavalio, vegaanisuus ja gluteenittomuus olivat jo tuolloin nouseva trendi ja ystävykset halusivat tuoda tämän näkyvämmin tarjolle myös Helsinkiin. Ystävysten ajatukset kohtasivat niin hyvin, että Benjamin ja William hyppäsivät samantien autoon, lähtivät ajelemaan ympäri Helsinkiä ja pohtimaan paikkaa uudelle ravintolalle. Ensimmäinen Green Hippo Cafe löysi paikkansa 2,5 vuotta sitten viihtyisän Fredrikintorin kulmasta. Green Hippo Cafen toiminnasta vastaa neljän hengen yrittäjäporukka, johon kuuluvat Benjamin, William, Aitor de la Torre sekä Benjaminin sisko Frida Elf. Tammikuussa Green Hippo Cafe aloitti myös Kalliolaisten sydänten valtauksen Fleminginaukion laidalla.

Benjamin Elf on yksi Green Hippo Cafen neljästä yrittäjästä.

Benjamin Elf on yksi Green Hippo Cafen neljästä yrittäjästä.

 

Valtava kysyntä kasvatti idean toisesta ravintolasta

Idea toisen ravintolan avaamisesta alkoi hiipiä ajatuksiin jo vuoden 2019 loppupuolella. Punavuoressa kysyntä on niin valtavaa varsinkin kesällä, että asiakasvolyymien uskottiin riittävän myös toiseen ravintolaan. Edes korona ja sen tuomat haasteet eivät estäneet idean toteutumista: “Täydellistä ajankohtaa ravintolan avaamiselle ei koskaan olekaan”, Benjamin naurahtaa. Kallion toiminta onkin lähtenyt hyvin käyntiin ja asiakkaita on ollut mukavasti. 

Green Hippo Cafe Kallio rakennettiin entisen työmaatoimiston tiloihin. Tiloissa ei ollut lattiakaivoja eikä juoksevaa vettä lainkaan. Pitkän etsinnän ja pohdinnan jälkeen löytyneen paikan remontointi vei oman aikansa ja koko tila rakennettiin käytännössä uusiksi. Nyt ravintola on ihanan viihtyisä, lämmintunnelmainen paikka niin aamukahville, lounaalle kuin illallisellekin.

Green Hippo Cafe tarjoaa terveellistä, laadukasta ja kaunista ruokaa.Green Hippo Cafe tarjoaa terveellistä, laadukasta ja kaunista ruokaa.

 

Herkullinen ja helposti muokattava vakiomenu, joka taipuu jokaisen tarpeeseen

Gluteenittomien ja vegaanisten tuotteiden tarjonta on Green Hippo Cafelle automaattinen toimintatapa: “Alkuperäinen ajatus ruoan valmistuksessa vaan on oltava erilainen, silloin se on helppoa”, Benjamin toteaa.

Green Hippo Cafe tarjoaa terveellistä, laadukasta ja kaunista ruokaa. Keittiöpäällikkö Henri Hytösen suunnittelema menu on toimiva ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Lähes koko menu soveltuu myös kasvissyöjille sekä vegaaneille ja gluteenittomien tuotteiden valikoima on kattava. Green Hippo Cafessa asioiminen on selkeää ja helppoa ja parasta on, että tuotteita voi muokata omien mieltymysten ja tarpeiden mukaiseksi.

Green Hippo Cafen menu on ollut vakio Punavuoren ravintolan aukeamisesta saakka eikä sitä olla haluttu lähteä liikaa muuttamaan. Perusajatus on ollut, että tarjottaviin annoksiin hommataan kunnon raaka-aineet ja ne valmistetaan alusta loppuun saakka itse. Tarjolla on jokaiselle jotakin ja mukana on tietenkin myös sesonkituotteita. Ravintolassa on myös ihanasti huomioitu, että vakioasiakkaat saavat aina haluamansa tutut tuotteet vakiomenusta. Gluteenittomista tuotteista ei myöskään tarvitse maksaa lisähintaa ja gluteeniton on oikeasti gluteenitonta. Tarjolla on aamupalaa, lounasta ja illallista aamuvarhaisesta iltamyöhään. Sunnuntaisin on tarjolla myös suosittu brunssi, jonka saa myös täysin vegaanisena ja gluteenittomana. 

Ekologisuus on Green Hippo Cafen yrittäjille tärkeää. Take away annokset pakataan biohajoaviin astioihoin aina kun mahdollista. Benjamin kertoo, että luontoa yritetään ajatella myös tilauksia tehdessä. He suosivat toimittajia, jotka mieluummin tuovat tuotteet yhdessä isossa laatikossa, kuin monessa pienessä muovisessa purkissa.

Take away annokset pakataan biohajoaviin astioihoin aina kun mahdollista.Take away annokset pakataan biohajoaviin astioihoin aina kun mahdollista.

 

Tarjolla myös Catering-palvelut

Green Hippo Cafen porukka on ollut tarjoilemassa tuotteitaan monilla festareilla, kuten Ruisrockissa, Flowssa ja Slushissa. Catering-palveluja on tilattu myös erilaisiin tapahtumiin muun muassa kauppakeskus Forumiin. 

Green Hippo Cafen catering tarjoaa mahdollisuuden tilata terveelliset ja maukkaat tuotteet nautittavaksi vaikkapa toimistolle tai juhliin. Nyt korona-aikaan esimerkiksi valmiiksi pakatut smoothiet toimiston aulassa ilahduttavat jokaista ja herkun voi nauttia omalla työpisteellään palaverin tai kokouksen aikana. Etukäteen tilatut tuotteet voi noutaa ravintolasta itse tai tilata paikan päälle.

 

Tarjoiluvitriinin saa täytettyä helposti kassan puolelta.

Tarjoiluvitriinin saa täytettyä helposti kassan puolelta.

 

Onnistumisen edellytyksenä pieniä isoja asioita

Kun ruokaa valmistetaan pienessä keittiössä, on huomioitava keittiön toimivuus erittäin tarkkaan. Green Hippo Cafe Kallion kompakti keittiö on suunniteltu palvelemaan kaikilla osa-alueilla ruoan valmistuksesta ja säilytyksestä astianpesuun saakka. 


Ravintolan perustamisessa ja keittiön rakentamisessa on aina omat haasteensa ja monia asioita tapahtuu yhtä aikaa. Benjamin kokee, että yhteistyö Dietan kanssa on sujunut loistavasti. Viivästyksiä sekä muutoksia aikatauluihin tulee väistämättä. Aikataulumuutokset ostettujen laitteiden toimitukseen onnistui ongelmitta ja palvelu on ollut muutenkin todella joustavaa. Myyntipäällikkömme Keijo Saatsi kävi opastamassa laitteiden käytön Green Hippo Cafen henkilökunnalle. “Keijo vastaa aina puhelimeen jos tulee jotain kysyttävää. Tuntuu, ettei ole jäänyt yksin tässä. Ne on pieniä isoja asioita”, Benjamin kertoo.

Green Hippo Cafe Kallion kompakti keittiö on suunniteltu palvelemaan kaikilla osa-alueilla.Green Hippo Cafe Kallion kompakti keittiö on suunniteltu palvelemaan kaikilla osa-alueilla.

 

Katseet kohti kesän ilta-aurinkoa

Tulevaa kevättä ja kesää odotetaan Green Hippo Cafe Kalliossa jo kovasti. Suunnitteilla on rakentaa myös Kallion ravintolan yhteyteen terassi, joka mahdollistaa lisää asiakaspaikkoja. Suunnitellulla terassilla pääsisi nauttimaan Green Hippo Cafen herkkujen lisäksi myös ilta-auringon lämmöstä. Yrittäjäporukalla on toki muitakin suunnitelmia tulevaisuuteen, mutta he haluavat ensin hioa Kallion toimintaa ja suunnata sitten katseet tulevaan. Tärkeimpänä tavoitteena Benjamin kertoo tulevaisuuteenkin, että hinta-laatusuhde pysyy loistavana: “Ajatuksena alunperinkin oli, että ollaan ravintola, jossa voit käydä aamupalalla vaikka joka päivä. Jos kahvi maksaa 1,5 euroa ja aamupala ei ole kallis niin kannattaako tehdä himassa.” Green Hippo Cafen tuotteet kyllä tosiaan vievät kielen mennessään ja tunnelma on ihana, joten eipä kannata.

 


Green Hippo Cafe Kallio

Fleminginkatu 10  |  Helsinki

greenhippocafe.rocks

 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »