Tarinat

Jorvin sairaalan keittiön mittava uudistus

Dieta Oy | 11.07.2018

Espoon sairaalasta on useiden vuosien suunnittelun ja rakentamisen lopputuloksena syntynyt upea ja moderni sairaala. Jorvin ravintolapalveluista vastaa Ravioli Jorvin sairaala, jonka tuotantotilat uudistettiin keväällä 2017. Vanhat tilat eivät enää vastanneet noin 300 vuodepotilaan ruokapalveluiden tarpeisiin. Nyt ravintola palvelee lähemmäs 800 potilasruokailijaa ja noin 800 henkilöstöruokailijaa päivässä.
Jorvi_Textimage_1140x855

Mittavan uudistuksen onnistumisessa on hyvällä suunnittelulla ja työntekijöiden osallistumisella tärkeä rooli. ”Henkilökunta on innostunutta ja he haluavat itse aktiivisesti kehittää työprosesseja”, kertoo Ravioli Jorvin palvelupäällikkö Marita Jouttunpää tyytyväisenä. Tuotantokeittiön henkilökunta sekä osastoilla työskentelevä laitoshuolto ovat ottaneet avoimesti vastaan uudet laitteet ja vuoden 2016 syksyllä käyttöön otetun Cook & Chill –tuotantokeittiön.

Cook & Chill –ruoanvalmistusmenetelmässä ruoka jäähdytetään ennen kuin se kuljetetaan osastoille. Tämä valmistusmenetelmä säilyttää ruoan rakenteen, maun ja koostumuksen paremmin kuin lämpimänä kuljetettu ruoka. Dietan monitoimipadoissa jäähdytetty ruoka siirretään keskityn jakeluhihnan vieressä oleviin kylmäasemiin jakelun ajaksi. Osa täysistä tarjottimista siirretään vaunuun, joka yhdistetään keittiössä olevaan telakkaan. Telakka aloittaa ajastettuna ruoan kuumennuksen ja ohjelman jälkeen ruoankuljetusvaunu kuljetetaan osastolle ruoan tarjoiluun. Osa tarjottimista siirretään tarjotinkehikkovaunuihin, jotka puolestaan siirretään osastolla odottavaan tekniikkavaunuun. Ruokien kuumennus tapahtuu tällöin ajastettuna kätevästi osastolla ennen tarjoilua.

Tarinat_Jorvi _Jorvi3_Textimage_1140x855
 
Tarinat_Jorvi _Jorvi4_Textimage_1140x855

Hygienia on keittiössä ja etenkin sairaalaolosuhteissa ensiarvoisen tärkeää. Ravioli Jorvin sairaalassa on käytössä Meiko M-iQ tarjotin- ja aterinpesukone sekä Meiko M-iQ tappimattokone. Ne helpottavat henkilökunnan työskentelyä – etenkin vaunupesukone CS 750 poistaa aiemmin painepesurilla käsintehdyn työn ja vapauttaa henkilökunnan aikaa muihin työtehtäviin.

Lue lisää älykkäästä astianpesusta.

Lue lisää Dieta-monitoimipadoista ja Cook & Chill –valmistuksesta.


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Lue lisää »
Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Lue lisää »
Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Lue lisää »
Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Lue lisää »
Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Lue lisää »
MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

Lue lisää »
Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Lue lisää »