Tarinat

K-Citymarket Mikkola tarjoaa palan Italiaa

Dieta Oy | 12.02.2021

K-Citymarket Mikkolasta löydät paikan päällä aidoista italialaisista raaka-aineista valmistettua Pasta Miccolo -tuorepastaa sekä laajan valikoiman muita italialaisia herkkuja.

K-Citymarket Mikkolan kauppias Kalle Wahlroos esittelee pastavitriiniä.

K-Citymarket Mikkolan kauppias Kalle Wahlroos esittelee pastavitriiniä.

 

Herkullisia makuja suoraan Italiasta

K-Citymarket Mikkolan kauppiaat Kalle Wahlroos ja Teija Färm ovat vuosien aikana kiertäneet paljon maailmaa, keränneet ideoita ja ihastelleet varsinkin eurooppalaisten kauppahallien maukasta tarjontaa. Pasta on ollut jo vuosia nousevassa suosiossa ympäri Eurooppaa. Kauppiaat halusivat tarjota asiakkailleen jotakin, mitä Suomesta ei vielä saanut. Nyt Porin K-Citymarket Mikkolasta löytyy pala Italiaa; paikan päällä aidoista italialaisista raaka-aineista valmistettua Pasta Miccolo -tuorepastaa sekä laaja valikoima muita italialaisia herkkuja suoraan Sisiliasta. 

Pasta pakataan Mikkolan pastatehtaalla biohajoaviin rasioihin.Pasta pakataan Mikkolan pastatehtaalla biohajoaviin rasioihin.

 

Tiivis yhteistyö Sisilian pienten maatilojen kanssa

Italialainen Andrea Salerno on opetellut pastan valmistuksen kotimaassaan ja valmistaa nyt kymmentä eri muotoista Pasta Miccolo -tuorepastaa K-Citymarket Mikkolassa. Pasta pakataan Mikkolan pastatehtaalla biohajoaviin rasioihin ja nostetaan vitriiniin myyntiin, josta asiakkaat saavat valita haluamansa pastat mukaan. Pastatehtaan toiminnan vakiintuessa alettiin valikoimaa laajentaa myös muihin Pasta Miccolo -tuotteisiin. Nykyisin pastan lisäksi tarjolla on laaja valikoima italialaisia tuotteita, kuten kastikkeita, pestoa, juustoja ja öljyjä pastan lisukkeeksi herkullisten annosten valmistukseen.

 

Kaikki Pasta Miccolo -tuotteet ja raaka-aineet tuodaan suoraan Sisilian pientiloilta, joihin suhteet ovat syntyneet Andrean kautta. Andrea on kotoisin Sisilian lähettyviltä ja tuntee seudun hyvin. Ennen Mikkolan pastatehtaan toiminnan aloitusta Andrea kävi tutustumassa alueen pientiloihin ja niiden toimintaan. Pieniä toimijoita on ilo tukea ja pientilojen tuotteiden laatu on aina erinomaista, koska tuotantomäärät pysyvät maltillisina, kertovat Kalle ja Andrea. Kauppiaille on myös tärkeää, että he tietävät mistä raaka-aineet ja tuotteet tulevat: “Halutaan, että voidaan suoraan kartalta näyttää missä farmit sijaitsevat.” Kallella ja Teijalla on tarkoituksena mennä itsekin vierailemaan pientiloille, kun koronarajoitukset poistuvat.

Pastan lisäksi tarjolla on laaja valikoima italialaisia tuotteitaPastan lisäksi tarjolla on laaja valikoima muita italialaisia tuotteita.

 

Laatu takaa maukkaan lopputuloksen

Pasta Miccolo -tuotteet ovat saaneet hyvän vastaanoton. Asiakkaat kehuvat tuorepastan koostumusta ja makua, joka on Italiasta tuotujen raaka-aineiden ansiosta erinomainen. Italiassa kesä on pidempi ja raaka-aineet kypsyvät pidempään, jolloin viljaan kertyy mineraaleja aivan eri lailla kuin Suomen kesän aikana. Kauppiaat ovat saaneet yhteydenottoja myös ravintoloista, jotka ovat kiinnostuneet Pasta Miccolo -tuorepastan laadusta: “Hienoa, että meidän tuotteet ovat myynnissä ravintolassa, kun tilanne on usein toisin päin.”

Pastakoneen yhteyteen rakennettiin kompakti alue, jossa on säilytys- ja työskentelytilaa.Pastakoneen yhteyteen rakennettiin kompakti alue, jossa on säilytys- ja työskentelytilaa.

 

Kokemus tuo toimivia ratkaisuja

Kokemus ja ammattitaito keittiötilojen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat avainasemassa varsinkin silloin, kun rakennetaan jotain aivan uutta. Pastatehdas rakennettiin K-Citymarket Mikkolaan jälkikäteen, joten tilaa oli rajallisesti. Kalle kertoo, että yhteistyö Dietan kanssa on sujunut joustavasti ja ratkaisut löytyivät helposti. Pastakoneen yhteyteen rakennettiin kompakti alue, jossa on säilytys- ja työskentelytilaa sekä vitriini, johon valmistuvat tuorepastat nostetaan myyntiin.

Mikkola 2000 x 1300 -3

Pasta Miccolo -tuotteet myyvät hyvin ja tuotevalikoimaa halutaan laajentaa entisestään.

 

Unelma yhteisestä ravintolasta toteutumassa

Tulevaisuutta suunnitellaan jo vauhdilla ja pastatehtaan toimintaa halutaan edelleen kehittää. Kalle kertoo, että Pasta Miccolo -tuotteet myyvät hyvin ja että tuotevalikoimaa halutaan laajentaa entisestään. Suunnitteilla on mm. pastaperjantai, jolloin tarjolle tehdään valmiita annoksia kotiin ostettaviksi. Tulevaisuudessa Kalle ja Teija haluavat tarjota asiakkaille enemmän valinnanvaraa. K-Citymarket Mikkolaan onkin suunnitteilla myöhemmin myös isompi remontti, jossa keittiötä laajennetaan ja jonka myötä palvelut kasvavat entisestään. 

 

Kalle ja Andrea paljastavat lisäksi, että unelma yhteisestä ravintolasta ja delistä on kasvanut niin isoksi, että päätös myös sellaisen perustamisesta on jo tehty. Ravintola tullaan avaamaan Tampereelle ja tarjolle tulee tietenkin Andrean valmistamaa Pasta Miccolo -tuorepastaa sekä muita italialaisia herkkuja. “Tätä on ilo tehdä, kun saa hyvää palautetta. Mennään vaan koko ajan eteenpäin”, toteaa Kalle hymyilen.

 


K-Citymarket Mikkola

Itäkeskuksenkaari 8  |  Pori

www.k-ruoka.fi/kauppa/k-citymarket-mikkola

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »