Tarinat

Kilon Keittiö valmistaa jopa 11 000 annosta päivässä

Dieta Oy | 11.07.2018

Espoo Catering Oy:n vuonna 2017 valmistuneessa uudessa keskuskeittiössä valmistetaan päivittäiset ateriat jopa 82:een espoolaiseen päiväkotiin.

Lähes 6 000 neliöisen rakennuksen keittiö on suunniteltu työprosessien ja sovitun tuotantomäärän mukaisesti. Ruoanvalmistuksessa käytetään muun muassa Cook and Chill valmistusmenetelmää, jossa ruoka jäähdytetään nopeasti kypsennyksen jälkeen ja jäähdytetty ruoka toimitetaan päiväkoteihin kylmäkuljetuksilla. Helppokäyttöisillä Dieta MI-MX monitoimipadoilla ruoanvalmistus ja jäähdytys tapahtuu vaivattomasti ja annostelua helpottamaan on hankittu ergonomiset kauhat. 

Dieta on toimittanut uuteen Espoon keskuskeittiöön myös ekologiset vedenkulutusta vähentävät Meiko Green Eye –tappimattokoneet sekä Granule Maxi raepatapesukoneen. ”Henkilökunta on tyytyväinen laitteistoon ja perehdytys patojen käyttöön on ollut erittäin hyvä”, kertoo Espoon keskuskeittiön tuotantopäällikkö Paula Kolppanen-Valli ja jatkaa, "Ergokauhat keventävät todella paljon ruokien nostelua padoista ja niitä on kiitettävästi opittu käyttämään."

 

Tarinat_Espoon keskuskeittiö_KilonKeitto1_Textimage_1140x855

Espoo Cateringin uusi Kilon Keittiö on energiatehokas ja entistä hygieenisempi ammattikeittiö, jossa on otettu tarkasti huomioon elinkaarikustannukset, kestävä kehitys, hyvä työergonomia sekä ekologisuus. Kun ruoka kuljetetaan päiväkoteihin yhdestä pisteestä, kuljetukseen käytetyt kilometrit ja kuljetusmäärät vähenevät. Myös raaka-aineiden saapuminen isoissa erissä yhteen keskuskeittiöön usean keittiön sijasta vähentää kuljetustarpeita.

Tarinat_Espoon keskuskeittiö_KilonKeitto2_Textimage_1140x855Tarinat_Espoon keskuskeittiö_Kilonkeitto3_Textimage_1140x855
 

Lue lisää Dieta-monitoimipadoista ja Cook & Chill –valmistuksesta. 


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Tavataan Gastro-messuilla 11.–13.3.

Lue lisää »
Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Pirkanmaan suurin tuotantokeittiö Kattila tuottaa päivittäin 8000 ateriaa

Lue lisää »
Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Via Tribunali toi napolilaisen pizzan Kallioon

Lue lisää »
Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Jäätelön valmistus osaksi OSAO Kaukovainion palvelut -yksikön elintarvikealan perustutkinnon opintoja

Lue lisää »
Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Lue lisää »
MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

MUJI avasi ravintola-kahvilakonseptin ja lähiruokakaupan uuteen Helsingin lippulaivamyymälään ensimmäisenä maailmassa

Lue lisää »
Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Soupie - laadukkaiden keittojen ja piiraiden ravintola

Lue lisää »