Tarinat

Kilon Keittiö valmistaa jopa 11 000 annosta päivässä

Dieta Oy | 11.07.2018

Espoo Catering Oy:n vuonna 2017 valmistuneessa uudessa keskuskeittiössä valmistetaan päivittäiset ateriat jopa 82:een espoolaiseen päiväkotiin.

Lähes 6 000 neliöisen rakennuksen keittiö on suunniteltu työprosessien ja sovitun tuotantomäärän mukaisesti. Ruoanvalmistuksessa käytetään muun muassa Cook and Chill valmistusmenetelmää, jossa ruoka jäähdytetään nopeasti kypsennyksen jälkeen ja jäähdytetty ruoka toimitetaan päiväkoteihin kylmäkuljetuksilla. Helppokäyttöisillä Dieta MI-MX monitoimipadoilla ruoanvalmistus ja jäähdytys tapahtuu vaivattomasti ja annostelua helpottamaan on hankittu ergonomiset kauhat. 

Dieta on toimittanut uuteen Espoon keskuskeittiöön myös ekologiset vedenkulutusta vähentävät Meiko Green Eye –tappimattokoneet sekä Granule Maxi raepatapesukoneen. ”Henkilökunta on tyytyväinen laitteistoon ja perehdytys patojen käyttöön on ollut erittäin hyvä”, kertoo Espoon keskuskeittiön tuotantopäällikkö Paula Kolppanen-Valli ja jatkaa, "Ergokauhat keventävät todella paljon ruokien nostelua padoista ja niitä on kiitettävästi opittu käyttämään."

 

Tarinat_Espoon keskuskeittiö_KilonKeitto1_Textimage_1140x855

Espoo Cateringin uusi Kilon Keittiö on energiatehokas ja entistä hygieenisempi ammattikeittiö, jossa on otettu tarkasti huomioon elinkaarikustannukset, kestävä kehitys, hyvä työergonomia sekä ekologisuus. Kun ruoka kuljetetaan päiväkoteihin yhdestä pisteestä, kuljetukseen käytetyt kilometrit ja kuljetusmäärät vähenevät. Myös raaka-aineiden saapuminen isoissa erissä yhteen keskuskeittiöön usean keittiön sijasta vähentää kuljetustarpeita.

Tarinat_Espoon keskuskeittiö_KilonKeitto2_Textimage_1140x855Tarinat_Espoon keskuskeittiö_Kilonkeitto3_Textimage_1140x855
 

Lue lisää Dieta-monitoimipadoista ja Cook & Chill –valmistuksesta. 



Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Kohti Bocuse d'Or -kilpailua

Kohti Bocuse d'Or -kilpailua

Lue lisää »
La Famiglia kokoaa yhteen perheet ja ystäväseurueet

La Famiglia kokoaa yhteen perheet ja ystäväseurueet

Lue lisää »
Myyntipäällikkömme Keijo Saatsi: “Tärkeintä on hoitaa hommat kunnolla ja tehdä hyviä ratkaisuja.”

Myyntipäällikkömme Keijo Saatsi: “Tärkeintä on hoitaa hommat kunnolla ja tehdä hyviä ratkaisuja.”

Lue lisää »
Laiteratkaisujen uusimmat trendit ja vaatimukset

Laiteratkaisujen uusimmat trendit ja vaatimukset

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Jouni Moilanen: “Parasta työssäni on asiakkaiden auttaminen”.

Aluemyyntipäällikkömme Jouni Moilanen: “Parasta työssäni on asiakkaiden auttaminen”.

Lue lisää »
Bistro Del Mar avasi ovensa Sohlbergin korttelissa

Bistro Del Mar avasi ovensa Sohlbergin korttelissa

Lue lisää »
Logomo – upeita tilaisuuksia & ruokaa täydellä sydämellä

Logomo – upeita tilaisuuksia & ruokaa täydellä sydämellä

Lue lisää »