Tarinat

Kangasalan Kirkkoharju sai näköalakahvilan

Dieta Oy | 20.08.2021

Kangasalan Kirkkoharjulta avautuu huikeat maisemat kolmelle eri järvelle ja alue onkin suosittua ulkoilualuetta. Kirkkoharjulle on myös kokoonnuttu juhlimaan juhannusta jo vuosikymmenten ajan. Vuonna 1931 harjulle rakennettiin näköalatorni, jonka yhteyteen Mari Koponen avasi maaliskuussa Kirkkoharjun kahvilan.

Kirkkoharjun kahvila 2000x1300 - 1Kirkkoharjun Kahvilan yrittäjä Mari Koponen.

 

Pitkäaikainen haave muuttui todeksi keskellä lenkkipolkua

Ennen oman kahvilan perustamista Mari oli toiminut vuosia kondiittorina, ravintolakondiittorina sekä opettajana. Pitkä kokemus alalta oli herättänyt kiinnostuksen oman kahvilan perustamisesta. Viime joulun aikaan Mari oli ulkoilemassa Kangasalalla perheensä kanssa ja huomasi Kirkkoharjun näköalatornin yhteyteen rakennetun uuden kahvilarakennuksen, jonka tiloihin haettiin toimijaa. Marin pitkäaikainen haave omasta kahvilasta tuntui muuttuvan todeksi sillä sekunnilla keskellä lenkkipolkuja: “Wau niitä maisemia. Heti ajattelin, että tässä olisi uniikki paikka pitää kahvilaa”, Mari naurahtaa. Mari kirjoitti yötä myöten visiota kahvilatoiminnasta ja pääsi saman tien sopimukseen paikan vuokraamisesta.

 

Kangasalan Kirkkoharjulta avautuu huikeat maisemat kolmelle eri järvelle.Kangasalan Kirkkoharjulta avautuu huikeat maisemat kolmelle eri järvelle.

 

Astiahankinnat hoitui helpolla yhteistyöllä

Kahvilarakennus oli rakennettu muutoin valmiiksi, mutta keittiöön Mari sai itse suunnitella tarvitsemansa laitteet ja sisustaa salin puolen makunsa mukaan. Astiavalinnoissa Maria auttoi Asiakkuuspäällikkömme Minna Miettinen. Mari kävi katsomassa ja suunnittelemassa astiavalintoja myyntinäyttelyssämme Holkkitiellä. Myyntinäyttelyssä on helppo suunnitella ja visioida erilaisia vaihtoehtoja yhdessä asiantuntevan ja auttavan henkilökuntamme kanssa. Kahvilan tyyliin sopivat astiat löytyivät Steeliten valikoimasta ja aterimiksi valikoitui Mepran Stoccolma sarjaa vintagena.  “Oli niin helppoa, kun Dietalta löytyy kaikki mitä tarvitsee”, Mari toteaa.

Täydennysostoihin Mari on käyttänyt verkkokauppaamme. Verkkokaupasta ostaminen säästää aikaa ja tarvittavat tuotteet saa näin tilattua suoraan kohteeseen. “Verkkokaupassa on myös hyviä alennuksia, mikä houkuttaa aina katsomaan sieltä muutakin”, Mari kertoo.

 

Kirkkoharjun Kahvila tarjoaa paikan päällä valmistettuja herkkuja.Kirkkoharjun Kahvila tarjoaa paikan päällä valmistettuja herkkuja.

 

Lounasta ja muita herkkuja ulkoilijoille

Kirkkoharjun kahvilan avajaisia vietettiin juuri ennen hiihtolomia. Samaan aikaan myös koronarajoituksia kiristettiin uudelleen ja vain ulosmyynti oli mahdollista. “Onneksi ihmiset olivat jo pukeutuneet ulkoilemaan, niin tuotteiden syöminen ulkosalla ei ollut ongelma”, Mari toteaa. Talvella asiakkaina kävi paljon hiihtäjiä Tampereelta saakka. Kesän aikana Kangasalan Kahvila on tullut tutuksi monelle: "Ihmiset ovat löytäneet hyvin paikalle", Mari kertoo iloisena. Kahvilatoiminta on otettu Kangasalalla erittäin lämpimästi vastaan.

Kesähelteillä tarjolla on ollut Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöitä ja syksyn aikana tarjolle tulee taas suosittu keittolounas sekä tuore leipä. Ulkoilijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä valikoimaan. Tarjolla on myös paikan päällä leivottuja kahvilatuotteita, erikoiskahveja, irtoteevalikoima ja tilauksesta valmistuu myös smoothiet. Kangasalalla asuu paljon isommista kaupungeista muuttaneita ihmisiä, jotka ovat tottuneet laadukkaisiin palveluihin, pyritään vastaamaan näihin tarpeisiin”, Mari toteaa. 

 

Kirkkoharjun kahvila 2000x1300 - 2Kirkkoharjun Kahvilan tarjonnasta voi nauttia ulkona huikeissa maisemissa. Kirkkoharjun Kahvilan tarjonnasta voi nauttia ulkona huikeissa maisemissa. 

 

Suunnitelmissa ihania syksyn ja talven tapahtumia

Kesän aikana Kirkkoharjulla on järjestetty muutamia suurempia puistokonsertteja klassisen- ja jazzmusiikin parissa. Harjulla on pidetty myös syntymäpäiviä, puistopilatesta ja hevosharrastajien kokoontumisajoja“Isot hyvät ulkotilat mahdollistaa tällä hetkellä aika paljon”, Mari naurahtaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on järjestää iloa ja valoa pimeneviin syysiltoihin, aavemaisia Halloweenjuttuja ja tietenkin joulun ajan tapahtumia, kuten joulutori Kirkkoharjun mahtavissa maisemissa. 


Kirkkoharjun Kahvila | www.kirkkoharjunkahvila.fi

Pysäköinti Pirtin parkkipaikalla (Tapulintie 6) tai Tarpilankujan pysäköintialueelle | 36200 Kangasala


 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Ravintola Cru tarjoilee taidolla valmistettua ruokaa ja lämmintä tunnelmaa

Ravintola Cru tarjoilee taidolla valmistettua ruokaa ja lämmintä tunnelmaa

Lue lisää »
Ateria 2023 -tapahtuma TI 28.11. Messukeskuksessa

Ateria 2023 -tapahtuma TI 28.11. Messukeskuksessa

Lue lisää »
Mikko Pakola – Bocuse d'Or -karsinta on ohi, rakkaus lajiin ei

Mikko Pakola – Bocuse d'Or -karsinta on ohi, rakkaus lajiin ei

Lue lisää »
K-Citymarket Järvenpää haluaa tarjota ihmisille onnellisuutta

K-Citymarket Järvenpää haluaa tarjota ihmisille onnellisuutta

Lue lisää »
Sunborn Events – yhteinen palo tuottaa ensiluokkaisia onnistumisia.

Sunborn Events – yhteinen palo tuottaa ensiluokkaisia onnistumisia.

Lue lisää »
Kotipizza – vuosien kumppanuus on tuonut oppia ja onnistumisia

Kotipizza – vuosien kumppanuus on tuonut oppia ja onnistumisia

Lue lisää »
Syksyn asiakaslehtemme on täällä!

Syksyn asiakaslehtemme on täällä!

Lue lisää »