Tarinat

Ravintola R täydentää Campus Food Marketin tarjontaa uniikilla à la carte -konseptilla

Dieta Oy | 01.11.2019

Nordean pääkonttorin sydän on Campus Food Market, jonka monipuolinen lounasvalikoima oli jo entuudestaan vertaansa vailla: Eat the Street tarjoaa katuruokaa, Union Coffee Housesta löytyvät ruokaisat salaatit, The Kitchen on omistettu kotiruoalle ja Vegetarian palvelee kasvisruoan ystäviä. Viime elokuussa ravintolamaailma laajentui: upouusi Ravintola R on globaali erikoisuus, josta tavanomainen henkilöstöravintola on kaukana.

Ravintola R täydentää Campus Food Marketin tarjontaa uniikilla á la carte -konseptilla

Ravintola R on saanut nimensä Campuksen R-talon mukaan. Kyseessä on ainutlaatuinen tila: Vallilan vanhin museosuojeltu rakennus, jolla on pitkä historia. Vaiheikkaan historian alussa tiloissa toimi siirappi- ja sokeritehdas. Vuosikymmenten jälkeen tila palasi siis ravintolan elokuisten avajaisten myötä juurilleen ruokatuotteen pariin.

Yhtä ainutlaatuinen kuin tila itsessään on uuden ravintolan konsepti. R on nordealaisten oma à la carte -henkilöstöravintola, jossa ruoka tarjoillaan pöytiin ja asiakkaat kohdataan henkilökohtaisesti. Henkilökunnan tavoitteena on ilahduttaa ja yllättää lounastajat ja tarjota siten elämyksellinen hetki työpäivän keskellä. Lounaan lisäksi Ravintola R tarjoaa aamiaista sekä asiakastarpeeseen räätälöityjä tapahtumia. Tila on helposti muokattavissa ja varustettu av-tekniikalla.

– Toista tällaista henkilöstöravintolaa ei maailmasta löydy. Ainoastaan Sveitsissä ISS:llä on samankaltainen toteutus, sanoo ISS Palveluiden palvelupäällikkö Mia Pesonen. ISS vastaa Nordean Campus Food Marketin ravintolapalveluista, joiden konsepti on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Nordean ja ISS:n kesken.

Ravintola R onkin herättänyt paitsi ihastusta asiakkaissaan myös kansainvälistä kiinnostusta.

Mibrasa-puuhiiligrilli on Ravintola R:n sydän

Vallilan kaupunginosassa on ollut perinteisesti paljon teollisuutta ja myös teurastamoalue, joka on edustanut paikallisuutta: pientuotantoa, paikallisia raaka-aineita ja käsityöläisyyttä. Tätä alueellista historiaa kunnioitettiin myös ravintolan suunnittelussa. Ravintola R:n sydän on aidolla tulella valmistava Mibrasa-puuhiiligrilli, jossa valmistuu paitsi lihaa, myös kalaa, kasviksia, flammkuchenia ja pitsaa.

– Hiiligrilli on tämän ravintolan juttu. Keittiömestari tiimeineen rakastaa sitä, he kokeilevat ja miettivät ihan uudenlaisiakin annoksia grillissä valmistettavaksi. Grillin tuoksu myös keräsi heti ensimmäisinä päivinä innokkaita lounastajia ravintolaa ihmettelemään. Asiakkaat tykkäävät puuhiiligrillin tuomasta mausta, se on ihan omanlaisensa, Pesonen kertoo.

Ravintola R, kuten koko ravintola-ala, kehittyy koko ajan. Tavoitteena on, että R:stä muodostuu asiakkaille olohuone, jonne voi kokoontua vaihtamaan ajatuksia kollegoiden kanssa vielä työpäivän päätteeksikin. Erilaisia pop up -tapahtumia ja after work -iltoja on jo järjestetty ja lisää on tulossa.

– Meille ISS:läisille asiakas on kaikista tärkein. Korostamme palvelussamme henkilökohtaista läsnäoloa ja ratkaisukykyä, Power of the Human Touchia. Haluamme palvella Ravintola R:n asiakkaita yllättämällä heidät ja keksimällä koko ajan uutta, mikä synnyttää wow-fiiliksiä, Pesonen sanoo.

Mibrasa-puuhiiligrilli on Ravintola R:n sydän

Vastuullisesti kautta linjan

Kun Ravintola R:ää lähdettiin Nordean toiveesta suunnittelemaan, yksi keskeinen tavoite oli vastuullisuus. Vastuullisuus ohjaa myös ISS:n toimintaa; ISS on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden tukemiseen ja valinnut niistä seitsemän, joihin yritys toiminnallaan pystyy erityisesti vaikuttamaan.

Ravintola R:ssä vastuullisuus näkyy muun muassa siinä, että keittiölaitteiksi on valittu huipputeknologiset ja ympäristöystävälliset Meikon M-iQ-astianpesukoneet ja astiahankinnoissa painotettu Steeliteä, jonka astioiden valmistusjätteestä 98 prosenttia kierrätetään.

– Meikon koneet säästävät vettä ja pesuaineita ja sitä kautta luontoa. Lisäksi jokainen pienikin yksityiskohta ravintolassa on mietitty vastuullisuusnäkökulmasta: huonekalujen uusiokäyttö, lattiamateriaalit ja ylipäätään se, että design on kotimaista, Pesonen sanoo ja lisää:

– Työntekijöiden vaatteet ovat muovipulloista valmistettua kierrätysmateriaalia.

Ruokatuotteissa painottuvat puolestaan pientuottajat ja juomissa käsityöläisoluet sekä vegaaniset tai luomu- tai biodynaamisesti tuotetut viinit.

Julkisuudessa paljon puhutun ruokahävikin minimoimiseksi ISS on käynnistänyt kaikissa ravintoloissaan mittavat toimenpiteet. Hävikkiä vähennetään muun muassa mittaamalla ja seuraamalla kylmäsäilytystilojen lämpötiloja. Ravintola R:ssä päivittäisten annosten seurannassa keittiömestarilla on iso rooli. Lounaslista ja menu on aina voimassa koko viikon, mutta yhteisesti asiakkaan kanssa on hyväksytty, että jos vaikkapa kaikki siika menee yhden päivän aikana, niin sitten annosta vaihdetaan seuraavaksi päiväksi. Myös annoskoossa mietitään laatua eikä määrää.

FIFO-periaate, eli first in, first out, on keittiössä keskeinen. Samoin kuin se, että raaka-aineista käytetään kaikki ja ettei mitään tuotteita avata turhaan.

Iltapäivisin lounaalta jäänyttä ruokaa voi ostaa kotiin vietäväksi. Asiakas saa tuoda kotoaan astian ja koota siihen toivomansa kokoisen annoksen – näin jokainen voi määritellä annoksen koon omalle taloudelleen sopivaksi.

– Vastuullisuus näkyy kaikkialla Campus Food Marketissa ja muutenkin Nordean toiminnassa. Meillä se ei ole vain sanahelinää tai kuorrutusta, jolla nostetaan omaa imagoa, vaan asia, joka todella toteutuu, Pesonen tiivistää.

2 200 lounastajaa joka päivä

Nordean Vallilan Campuksella on kirjoilla yli 4 000 työntekijää, joista päivittäin käy Campus Food Marketissa lounaalla noin 2 200. Näin isossa mittakaavassa on keittiön, logistiikan ja henkilöstön toimittava saumattomassa yhteistyössä.

– Meillä on uskomattoman hienot keittiötilat pääkeittiössä, isot Meikon tiskikoneet ja kylmiöt, ja lisäksi vielä Ravintola R:ssä oma keittiö, Pesonen kiittelee ja täydentää:

– Lisäksi meillä on sitoutunut henkilökunta, joka ymmärtää lounasravintolan hektisyyden ja pystyy sopeutumaan vaihteleviin tilanteisiin. Kaikki tämä yhteen nivottuna saadaan toimiva kokonaisuus.


Nordea Campus Food Market & Ravintola R  |  Aleksis Kiven katu 7, Helsinki

Kuvat: Otto Helkama

 Tutustu tuotteisiimme verkkokaupassa


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »
Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Lue lisää »