Tarinat

Ravintola Meritorni by Thai Papaya and Feastie Boys

Dieta Oy | 11.10.2021

Helsingin Merihakaan avattiin syyskuusssa uusi lounasravintola Meritorni by Thai Papaya and Feastie Boys. Ravintolan yrittäjä Lennu Viherjuuri on jo vuosia pyörittänyt ravintolatoimintaa ja ollut aktiivisesti mukana järjestämässä festareiden catering-palveluja.

Ravintola Meritornin yrittäjä Lennu Viherjuuri, keittiömestari Samu Resko ja keittiöpäällikkö Otto Hatakka.Ravintola Meritornin yrittäjä Lennu Viherjuuri, keittiömestari Samu Resko ja keittiöpäällikkö Otto Hatakka.

 

Isommat tilat mahdollistavat laajemman toiminnan

Ravintola Meritornin tarina sai alkunsa isompien tilojen tarpeesta sekä ystäväporukan ideasta perustaa yhteinen ravintolatoiminta. Yrittäjä Lennu Viherjuurella on ennestään thairuokaa tarjoava ravintola Thai Papaya, joka tuottaa suuria catering-keikkoja muun muassa festareille. Ravintolan toiminnan ja varsinkin catering-palvelujen kysynnän kasvaessa tarvittiin isompi keittiö ruokien valmisteluun sekä kylmäsäilytykseen.

Toinen ravintola Meritornin perustamista vauhdittava tekijä oli halu lähteä tekemään yhteistyötä muutamien hyvien ystävien kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Feastie Boys: “Feastie Boys:n myötä pystytään tarjoamaan ruokia ja herkkuja suuremmalle yleisölle ja Ravintola Meritorniin onkin tarkoitus tuoda kevyesti street food -henkeä”, Lennu kertoo.

 

Tarjolla huikean runsas lounasbuffet

Ravintola Meritorni tarjoaa arkisin lounaan, josta varmasti jokainen löytää itselleen mieluista syötävää: “Siitä on kyllä ihmiset ollut ihmeissään, että miten he jaksavat syödä tästä kaikkea”, Lennu naurahtaa. Lounas sisältää runsaan salaattipöydän, jossa on sekoitus suomalaista, amerikkalaista ja thaita sopivissa määrin. Salaattien lisäksi tarjolla on keittoja, street foodia, lämmintä kotiruokaa sekä jälkiruoka kahveineen. Lennu kertoo, että perinteistä kotiruokaa on lounasaikaan saatavilla ravintoloista entistä vähemmän: “Seurattiin tässä lähialueen tarjontaa ja todettiin, että mistään ei saa esimerkiksi perunamuusia ja lohta, joten otimme sen tarjolle meille”. Kaikki ruoat valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista ja esimerkiksi sienisalaatti tehdään itse kerätyistä sienistä. 

Lounaaksi on mahdollisuus nauttia myös Thai Papayasta tuttuja ala carte -annoksia, joihin kuuluu myös tarjolla oleva salaattibuffet, keitot, leivät sekä jälkiruoka. “Ei täältä lähtiessä pitäisi nälkä olla kellään ja ollaan kyllä saatu huikeaa palautetta”, Lennu kertoo tyytyväisenä.

Ravintola Meritornin lounaalla on tarjolla runsas salaattibuffet.Ravintola Meritornin lounaalla on tarjolla runsas salaattibuffet.

 

Ammattilaiset apuna astiavalinnoissa

Ravintola Meritorni perustettiin tiloissa aiemmin toimineen lounasravintolan paikalle. Astia- ja tarvikevalinnat Lennu teki yhdessä aluemyyntipäällikkömme Aissa Moutonin kanssa. Kattaukseen valittiin muun muassa RAK:n mustat Karbon lautaset: “Lautaset sopii tänne tyyliin täydellisesti ja tätä samaa sarjaa on käytössä myös Thai Papayassa”, Lennu kertoo.

Runsaan buffetlounaan tarjoamisessa on luonnollisesti riski ruokahävikkiin. "Ruokahävikkiä pienentää tietenkin se, että ruoka on niin hyvää, että se tulee syödyksi loppuun", Lennu toteaa. Ravintola Meritornissa halutaan toimia ekologisesti ja ruokahävikin määrä pyritään minimoimaan myös muilla keinoilla: “Aissalta oli hyvä vinkki ottaa RAK:n Karbonista pienempi lautanen. On ollut todella vähän hävikkiä, kun ihmiset ei ota lautaselle liikaa kerralla”, Lennu kertoo tyytyväisenä.

Ravintola Meritornissa on ripaus Street Food -henkeä.Ravintola Meritornissa on ripaus Street Food -henkeä.

 

Festarikesää odotellessa

Kuluneet puolitoista vuotta ovat olleet hankalat muun muassa ravintola- ja tapahtuma-alalle. Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet rajusti ravintoloiden toimintaan ja festareista on pystytty järjestämään vain murto-osa. Seuraavaa kesää Lennu kuitenkin odottaa jo malttamattomana. Helpottuneen koronatilanteen myötä näyttää siltä, että pitkään odotetut festarit saadaan vihdoin järjestettyä. Ravintola Meritornille, Thai Papayalle ja Feastie Boysille tämä tarkoittaa, että catering-palvelut päästään polkaisemaan taas kunnolla käyntiin. “Festaritoiminta on kuitenkin se meidän juttu. Ensimmäinen ravintolakin laitettiin aikoinaan pystyyn sen takia, että saadaan pidettyä festareilta hyvät työntekijät töissä ympäri vuoden ja että on keittiö, missä valmistella ruoat”, Lennu toteaa hymyillen.

 


Ravintola Meritorni by Thai Papaya and Feastie Boys | www.ravintolameritorni.fi

Haapaniemenkatu 7–9 B, 00530 Helsinki

www.facebook.com/ravintolameritorni | https://www.instagram.com/ravintolameritorni


 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Urban Gourmet – ruokakulttuurin uuden tason digitalisaatio

Lue lisää »
Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Urban Gourmet – the next level digitalization of restaurant culture

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »