Tarinat

Säännöllisellä ylläpidolla energiatehokkuutta keittiöön - vinkkimme energiatehokkuuden parantamiseen

Dieta Oy | 27.02.2020

DietaHuolto_VictroStefa_uunilla

Ammattikeittiön energiatehokkuuden parantamisessa laitteiden tehokkaalla toiminnalla on tärkeä osansa. Laitteet kuluttavat suuren osan keittiön käyttämästä energiasta, mutta laitteiden huolellisella ylläpidolla ja huollolla pystytään vaikuttamaan energian, kemikaalien ja veden taloudelliseen kulutukseen. Ilman oikeanlaista ylläpitoa monet pienet asiat jäävät laitteissa helposti huomaamatta ja saattavat muuttaa laitteet energiasyöpöiksi.

Laitteiden käyttövarmuuteen ja kestävyyteen voidaan vaikuttaa paitsi oikeanlaisella käytöllä, myös käyttäjän suorittamalla ylläpidolla. Jälkimarkkinointimme listasi muutamia keittiölaitteiden energiankulutukseen vaikuttavia asioita, jotka kannattaa tarkistaa määräajoin.

Pidä lauhduttimet ja tiivisteet kunnossa

Kylmälaitteissa pölyinen lauhdutin voi aiheuttaa merkittävää energiahävikkiä kylmälaitteen kompressorin käydessä n. 50-80% pidempiä aikoja viilentääkseen laitetta. Tämän ehkäisemiseksi on suositeltavaa puhdistaa kylmälaitteen lauhdutin määräajoin, vähintään muutaman kerran vuodessa. Lauhdutin puhdistetaan myös Dieta Huollon suorittamissa kylmälaitteen määräaikaishuolloissa.

Ovitiivisteiden kuluneisuus voi myös aiheuttaa energiahävikkiä, kun kylmä ilma ei pysy tiiviisti laitteen sisällä vaan vuotaa hukkaan - tällöin laitteiden kylmäkoneisto tuottaa pidempiä aikoja kylmää ilmaa ja tämä voi aiheuttaa myös koneiston kulumista. Kylmälaitteiden oven- ja luukuntiivisteet on niin ikään hyödyllistä puhdistaa aika ajoin ja pyytää huoltoa vaihtamaan rikkinäiset tiivisteet.

Kalkki on keittiölaitteiden vihollinen

DietaHuolto_VictorStefan_astianpesu-minKalkki saa aikaan monenlaista haittaa keittiölaitteissa. Etenkin uunit, padat ja astianpesukoneet ovat herkkiä reagoimaan kalkkiseen veteen. Kalkkia kertyy laitteiden vastuksiin, suuttimiin ja oikeastaan kaikkiin laitteen osiin, jotka ovat tekemisissä veden kanssa.

Kalkki hidastaa veden lämmitystä ja lämmönjohtavuutta laitteissa ja voi saada myös aikaan suoranaisia laitevikoja. Kalkin vaikutuksesta laitteen toiminnot hidastuvat ja energiaa kuluu normaalia enemmän. Dieta Huolto suorittaa kalkinpoiston laitteille määräaikaishuoltojen yhteydessä aina tarvittaessa.

Huomioi astianpesukoneen pesutulosta

Astianpesukoneissa on hyvä tarkastella päivittäistä pesutulosta. Mikäli astiat eivät tunnu peseytyvän puhtaiksi, on hyvä selvittää, onko kyseessä esimerkiksi laitevika tai pesu- tai huuhteluaineannostelusta johtuva seikka. Mikäli astioita joudutaan pesemään puhtaaksi useampia kertoja kuin tavallista, kuluttaa tällainen astianpesukoneen ylimääräinen käyttö enemmän sähköä, pesuainetta ja vettä. Tällaisissa tapauksissa on hyvä kysyä huollon mielipidettä asiasta ja tarkistuttaa laite.

Laitteiden elinkaari pitenee, kun niitä huolletaan säännöllisesti

Mikäli laitteesi eivät jostain syystä toimi normaalisti tai huomaat niissä vikoja, kannattaa ottaa viipymättä yhteyttä huoltoon asian tarkistamiseksi. Dieta Huollon asiakaspalvelu auttaa sinua ma-pe klo 08-16 välisenä aikana laitteen käyttöön ja häiriöihin liittyvissä kysymyksissä. Kun laitteet pidetään kunnossa, ne kestävät käyttöä vuodesta toiseen energiatehokkaan toimintakykynsä säilyttäen.

Dieta-huolenpitosopimuksen turvin vähennät keittiön tuotannon keskeytyksiä ja takaat henkilöstöllesi mukavamman ja turvallisemman työskentely-ympäristön. Huolenpitosopimukseen kuuluvien määräaikaishuoltojen aikana laitteiden kuluvat osat tarkistetaan tai vaihdetaan ja laitteiden toiminnot käydään läpi. Määräaikaishuoltokäynnin aikana huoltoedustajamme käyvät henkilökunnan kanssa läpi myös keittiön kokonaistoimivuutta muidenkin laitteiden osalta.

Tutustu huoltopalveluihimme


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Boho Café Töölö – toinen askel lähempänä paratiisia

Boho Café Töölö – toinen askel lähempänä paratiisia

Lue lisää »
Vierumäki palvelee valtavan laajaa ja monipuolista asiakaskuntaa

Vierumäki palvelee valtavan laajaa ja monipuolista asiakaskuntaa

Lue lisää »
Mood-ravintolat nostavat henkilöstö- ja opiskelijaravintolat uudelle tasolle

Mood-ravintolat nostavat henkilöstö- ja opiskelijaravintolat uudelle tasolle

Lue lisää »
Solo Sokos Hotel Torni avautui itselleen uskollisena – boheemina & rohkeana

Solo Sokos Hotel Torni avautui itselleen uskollisena – boheemina & rohkeana

Lue lisää »
Café Ursula – jo 70 vuotta hyviä tekoja

Café Ursula – jo 70 vuotta hyviä tekoja

Lue lisää »
Lucy in the Sky – uudistunut moderni bistro taivaalla

Lucy in the Sky – uudistunut moderni bistro taivaalla

Lue lisää »
Kiitos vierailusta osastollamme Gastrossa!

Kiitos vierailusta osastollamme Gastrossa!

Lue lisää »