Tarinat

Suomen Viihderavintolat avasi ruokaravintolat Helsingin Triplaan ja Kamppiin

Dieta Oy | 21.11.2019

Suomen Viihderavintolat avasi kauppakeskus Triplaan kolme ravintolaa: Tower Wine & Craft Beer, Sieni Bar & Lounge sekä Bierhaus Berlin. Sillä on Helsingissä useita Bierhaus-nimellä kulkevia olutravintoloita. Kaikkein uusin tulokas on Kamppiin Narinkkatorin kupeeseen 15.11. auennut Plaza Wine & Craft Beer.

Tower baari


Suomen Viihderavintolat on kahden vuosikymmenen aikana ehtinyt tehdä monenlaista ravintola-alalla. Ensimmäinen ravintola, vuonna 1999 aloittanut Lady Moon -yökerho, valloitti Helsingin yöelämää, ja edelleen samassa kiinteistössä toimii Milliklubi.

Ainutlaatuiset näkymät Triplan The Towerista

Triplan The Tower -ravintolassa on lämmin tunnelma. Ravintolassa on kolme kerrosta, joista kullakin on oma funktionsa. Ensimmäinen kerros eli “bistro” on tunnelmallinen baari lasilliselle viiniä tai erikoisolutta. Toisessa kerroksessa eli “bodegassa” voi nauttia juomasta ja seurasta rauhallisemmassa tunnelmassa. Kolmas kerros eli “trattoria” on avaralla näköalalla varustettu paikka ruualle ja juomalle. Kerroksia yhdistävät näyttävät kierreportaat, joita ympäröi viinitorni täynnä näyttävästi esille laitettuja viinipulloja. Viinitornista ravintolan nimikin on lähtöisin.

Alun perin ajatuksissa oli kaksi alinta kerrosta, mutta vuokraneuvottelujen yhteydessä päädyttiin kuitenkin yhdistämään kaikki kolme kerrosta samaan ravintolaan. Suomen Viihderavintoloiden ravintolatoimenjohtaja Henri Vilonen on tyytyväinen siihen, että kolmas kerros lopulta päätyi mukaan. Kolmannen kerroksen isoista ikkunoista avautuu upea näkymä Pasilan junaraiteille ja pitkälle Helsinkiin. “Tää kolmas kerros on oikeestaan kaikista paras. Täältä näkymät on tosi huikeet”, iloitsee Henri.

Tower Henri Vilonen ja Jani Pajala

Modernia eurooppalaista ruokaa

The Towerin kolmas kerros on makuelämyskerros, jossa on tarjolla à la cartea, huippu-cocktaileja sekä laaja viinilista. Kerrokseen voi tulla herkuttelemaan ruoan tai vaikka vain lasillisen kanssa pöytiin tarjoiltuna.

Tower cocktail
The Towerista päätettiin tehdä ruokaravintola, kun keittiömestari Jani Pajala astui mukaan kuvioihin. Keittiö oli alun perin suunniteltu ainoastaan pieneksi baarikeittiöksi, mutta sinne päätettiin lopulta hankkia täyden keittiön laitteet, jotta siellä pystytään valmistamaan ruokaa. Triplan avaaminen oli siinä vaiheessa kuitenkin jo niin lähellä, ettei keittiön laajentaminen enää onnistunut. Niinpä täysi keittiö suunniteltiin alkuperäiseen neliömäärään.

Modernia eurooppalaista ruokaa tarjoavan Towerin ruokatuote on pitänyt suunnitella tarkkaan, koska keittiön tilat ovat rajalliset. Pieni keittiö on tehokkaalla käytöllä erityisesti isomman asiakasjoukon tullessa paikalle, ja esimerkiksi pienellä Mibrasa-hiiligrillillä saadaan grillin makua haluttuihin ruokiin. The Towerin ruokalistalla suosituin on viiden ruokalajin yllätysmenu. Dietan kanssa suunniteltiin sopiva astia- ja lasivalikoima The Toweriin. Esimerkiksi mittaviivalliset viinilasit sekä erikoisoluille tarkoitettu mittaviivallinen lasi helpottavat juomien annostelua.

Tower viinitorni ja sali

Sieni Bar & Loungeen on helppo tulla

Kauppakeskus Triplan katutasossa ja junalaitureiden läheisyydessä sijaitseva Sieni Bar & Lounge on luonteva pysähdyspaikka junamatkailijoille tai ohikulkijoille. Sienen muotoinen ravintola on huomiota herättävä näky, ja sienen “lakin” päällä olevilta asiakaspaikoilta pääsee katselemaan kauppakeskuksen vilinää ylhäältä käsin, sopivasti suojassa ohikulkijoilta. Sieni Bar & Loungessa voi nauttia juoman lisäksi pikkupurtavaa. Dietan lasikoissa ruuat ovat näyttävästi esillä.

Tripla Sieni Bar & Lounge

Huippuosaajat takaavat onnistumisen

Suomen Viihderavintoloiden uusin kohde, Kamppiin avautunut Plaza Wine & Craft Beer on paikka, johon on helppo pysähtyä. Suuri painoarvo on viineillä ja erikoisoluilla, mutta palan painikkeeksi saa herkullista ruokaa.

Suomen Viihderavintolat ovat keskittyneet olutravintoloihin ja yökertoihin, mutta nyt vuosien jälkeen haluttiin perustaa ruokaravintola. Keittiömestari Jani Pajalalla on ollut vahva vaikutus siihen, että ruokaravintoloita avattiin nyt kaksi. Suomen Viihderavintoloiden vahvuus onkin huippuosaajissa, sillä myös baarimestarit on valittu tarkoin perustein. The Towerissa baaritiskin takana loihtii upeita cocktaileja baarimestari Jani Kejonen, joka on pärjännyt cocktailien maailmanmestaruuskilpailuissakin.

Suomen Viihderavintolat
https://www.suomenviihderavintolat.fi/ 

The Tower
Mall of Tripla
Firdonkatu 2B, Helsinki
https://thetower.fi/ 

Sieni Bar & Lounge
Mall of Tripla
Firdonkatu 2B, Helsinki
https://barsieni.fi/ 

Plaza Wine & Craft Beer
Simonkatu 9
00100 Helsinki
https://theplaza.fi/   

 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »