Tarinat

Viides Sushibar + Wine -ravintola aukesi Kallioon

Dieta Oy | 13.09.2019

Pohjoismaiseen makuun sopivia sushiannoksia tarjoileva Sushibar + Wine avasi viidennen ravintolansa Helsingin Kallioon, ja vastaanotto on ollut positiivinen. Ravintolatoimenjohtaja Kaisa Laulajainen kertoo, että asiakkaat ovat jo odottaneet suositun ravintolan tuloa Kallioon. Kaisa hallinnoi kaikkien viiden Sushibar + Wine -ravintolan päivittäistä toimintaa. Sushibar + Winessa vastuullisuus ja ihmiset ovat tärkeä osa toimintaa, ja se näkyy päivittäisessä tekemisessä.

Sushibar + Wine Kallio

Vastuullisuus ohjaa ravintolatoimintaa

Sushibar + Winessa panostetaan vastuullisuuteen ja ekologisuuteen, ja keinoja niiden edistämiseksi on monia. Sushiravintolalle kalat ja Itämeri ovat erityisen tärkeitä. Yhteistyötä tehdään WWF:n kanssa muun muassa Itämeren suojelutyön eteen.

Vastuullisuus näkyy myös Sushibar + Winen viini- ja raaka-ainevalinnoissa. Kaikki viinit ovat joko sertifioituja tai sertifioimattomia luomuviinejä. Pääraaka-aineista lähes kaikki ovat WWF:n vihreällä listalla, joka auttaa tekemään vastuullisia valintoja.

Kaisa painottaa, että on myös ekologisten periaatteiden mukaista, että työvälineet ovat kestäviä ja laadukkaita, eikä niitä tarvitse olla jatkuvasti uusimassa. Sushibar + Winessa työvälineiden valinnan kannalta tärkeää on käytännöllisyys, kestävyys, tarkoituksenmukaisuus, ergonomia, turvallisuus ja tehokkuus.

Kaisa Laulajainen Sushibar + Wine
Dieta on tehnyt pitkään Sushibar + Wine -ravintoloiden kanssa yhteistyötä, ja ravintoloihin onkin löydetty kestävät ja laadukkaat tarvikkeet. Suuri osa astioista ja tarvikkeista on kaikissa ravintoloissa samat, esimerkiksi Dietan juomalasit, mutta ravintolakohtaisia erojakin löytyy.

Ravintolat ovat myös matkalla muovittomuutta kohden. Keväällä kaikki take away -astiat vaihdettiin biohajoaviin. Tällä saatiin tehtyä jo suuri ympäristöteko, sillä ravintoloista lähtee suuri määrä take away -annoksia päivittäin.

Sushibar + Wine annos

Ravintoloissa näkyvät alueen ominaispiirteet

Ensimmäinen Sushibar + Wine -ravintola aukesi vuonna 2009 Uudenmaankadulle Helsinkiin. Perustajat Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm halusivat tuoda maahan konseptin, joka Suomesta heidän mielestään puuttui: ravintola, jossa panostetaan käsityöhön ja laatuun. Näin syntyi Sushibar + Wine, jossa tarjotaan pohjoismaiseen makuun sopivia sushiannoksia kotoisassa ympäristössä.

Ravintoloiden ilmeessä näkyvät vahvasti yhteistyökumppanit Artek ja Marimekko, jotka ovat olleet alusta lähtien mukana. Jokainen ravintola ilmentää kuitenkin alueensa erityispiirteitä. Uusimmassa Kallion Sushibar + Winessa seiniä koristavat taiteilijoiden Linda Linkon ja Tuukka Tammisaaren maalaukset.Sushibar + Wine keittiö ja Tuukka Tammisaaren taideteosSushibar + Wine Linda Linko taideteos

Sushibar + Winen periaatteet ohjaavat kaikkien ravintoloiden toimintaa. We Are Group -ravintolaperheeseen kuuluva Sushibar + Wine panostaa ihmisiin. Kaisa sanoo viihtyvänsä työssään erityisesti siksi, että tuntee tekevänsä ystävien kanssa töitä.

Henkilökunta on vahvasti mukana ravintoloiden kehityksessä. Kaksi kertaa vuodessa vaihtuville ruokalistoille saadaan ideoita myös henkilökunnalta. Syksyllä vaihtuvaan listaan on esimerkiksi tulossa erään kokin kasvismakiehdotus, joka koemaistamisen jälkeen todettiin erittäin maukkaaksi ja otettiin listalle. Kokki saa ansiostaan palkinnon.

Sushibar + Wine tiski

Kallioon odotettu tulokas

Sushibar + Wine on toiminut alalla jo 10 vuoden ajan ja vakiinnuttanut asiakaskantansa onnistuneesti. Tästä kertoo muun muassa se, että Kallion uuden ravintolan ensimmäisinä viikkoina asiakkailta on kuultu palautetta, että ravintolaa on jo odotettu Kallioon.

Asiakkailta saadaan paitsi paljon positiivista palautetta, myös hyviä ideoita. Palaute käsitellään ja niistä poimitaan kehityskelpoisimmat ideat. Kaisa toteaakin, että Sushibar + Winelle asiakkaat ovat kaikista tärkeintä - heitä varten hommaa tehdään.


Sushibar + Wine Kallio
Hämeentie 19
00500 Helsinki

https://www.sushibarwine.fi/ 



Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola on valittu maailman vaativimman Bocuse d'Or -kokkikilpailun Suomen karsintaan

Ravintola Smörin keittiömestari Mikko Pakola on valittu maailman vaativimman Bocuse d'Or -kokkikilpailun Suomen karsintaan

Lue lisää »
Tampereen Sokos uudistui asiakkaiden toiveita kunnioittaen

Tampereen Sokos uudistui asiakkaiden toiveita kunnioittaen

Lue lisää »
WinNovan Merenkulkuoppilaitos sai upean uuden ravintolan

WinNovan Merenkulkuoppilaitos sai upean uuden ravintolan

Lue lisää »
Vierumäen laajan ravintolakokonaisuuden toimintaa ja hankintoja ohjaavat kestävyys ja vastuullisuus

Vierumäen laajan ravintolakokonaisuuden toimintaa ja hankintoja ohjaavat kestävyys ja vastuullisuus

Lue lisää »
Helsingin jäätelötehdas – yli 100 vuotta jäätelöä

Helsingin jäätelötehdas – yli 100 vuotta jäätelöä

Lue lisää »
Dietan myyntinäyttely nyt myös Seinäjoella

Dietan myyntinäyttely nyt myös Seinäjoella

Lue lisää »
Skutta Hakis tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Skutta Hakis tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Lue lisää »