Tarinat

Viides Sushibar + Wine -ravintola aukesi Kallioon

Dieta Oy | 13.09.2019

Pohjoismaiseen makuun sopivia sushiannoksia tarjoileva Sushibar + Wine avasi viidennen ravintolansa Helsingin Kallioon, ja vastaanotto on ollut positiivinen. Ravintolatoimenjohtaja Kaisa Laulajainen kertoo, että asiakkaat ovat jo odottaneet suositun ravintolan tuloa Kallioon. Kaisa hallinnoi kaikkien viiden Sushibar + Wine -ravintolan päivittäistä toimintaa. Sushibar + Winessa vastuullisuus ja ihmiset ovat tärkeä osa toimintaa, ja se näkyy päivittäisessä tekemisessä.

Sushibar + Wine Kallio

Vastuullisuus ohjaa ravintolatoimintaa

Sushibar + Winessa panostetaan vastuullisuuteen ja ekologisuuteen, ja keinoja niiden edistämiseksi on monia. Sushiravintolalle kalat ja Itämeri ovat erityisen tärkeitä. Yhteistyötä tehdään WWF:n kanssa muun muassa Itämeren suojelutyön eteen.

Vastuullisuus näkyy myös Sushibar + Winen viini- ja raaka-ainevalinnoissa. Kaikki viinit ovat joko sertifioituja tai sertifioimattomia luomuviinejä. Pääraaka-aineista lähes kaikki ovat WWF:n vihreällä listalla, joka auttaa tekemään vastuullisia valintoja.

Kaisa painottaa, että on myös ekologisten periaatteiden mukaista, että työvälineet ovat kestäviä ja laadukkaita, eikä niitä tarvitse olla jatkuvasti uusimassa. Sushibar + Winessa työvälineiden valinnan kannalta tärkeää on käytännöllisyys, kestävyys, tarkoituksenmukaisuus, ergonomia, turvallisuus ja tehokkuus.

Kaisa Laulajainen Sushibar + Wine
Dieta on tehnyt pitkään Sushibar + Wine -ravintoloiden kanssa yhteistyötä, ja ravintoloihin onkin löydetty kestävät ja laadukkaat tarvikkeet. Suuri osa astioista ja tarvikkeista on kaikissa ravintoloissa samat, esimerkiksi Dietan juomalasit, mutta ravintolakohtaisia erojakin löytyy.

Ravintolat ovat myös matkalla muovittomuutta kohden. Keväällä kaikki take away -astiat vaihdettiin biohajoaviin. Tällä saatiin tehtyä jo suuri ympäristöteko, sillä ravintoloista lähtee suuri määrä take away -annoksia päivittäin.

Sushibar + Wine annos

Ravintoloissa näkyvät alueen ominaispiirteet

Ensimmäinen Sushibar + Wine -ravintola aukesi vuonna 2009 Uudenmaankadulle Helsinkiin. Perustajat Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm halusivat tuoda maahan konseptin, joka Suomesta heidän mielestään puuttui: ravintola, jossa panostetaan käsityöhön ja laatuun. Näin syntyi Sushibar + Wine, jossa tarjotaan pohjoismaiseen makuun sopivia sushiannoksia kotoisassa ympäristössä.

Ravintoloiden ilmeessä näkyvät vahvasti yhteistyökumppanit Artek ja Marimekko, jotka ovat olleet alusta lähtien mukana. Jokainen ravintola ilmentää kuitenkin alueensa erityispiirteitä. Uusimmassa Kallion Sushibar + Winessa seiniä koristavat taiteilijoiden Linda Linkon ja Tuukka Tammisaaren maalaukset.Sushibar + Wine keittiö ja Tuukka Tammisaaren taideteosSushibar + Wine Linda Linko taideteos

Sushibar + Winen periaatteet ohjaavat kaikkien ravintoloiden toimintaa. We Are Group -ravintolaperheeseen kuuluva Sushibar + Wine panostaa ihmisiin. Kaisa sanoo viihtyvänsä työssään erityisesti siksi, että tuntee tekevänsä ystävien kanssa töitä.

Henkilökunta on vahvasti mukana ravintoloiden kehityksessä. Kaksi kertaa vuodessa vaihtuville ruokalistoille saadaan ideoita myös henkilökunnalta. Syksyllä vaihtuvaan listaan on esimerkiksi tulossa erään kokin kasvismakiehdotus, joka koemaistamisen jälkeen todettiin erittäin maukkaaksi ja otettiin listalle. Kokki saa ansiostaan palkinnon.

Sushibar + Wine tiski

Kallioon odotettu tulokas

Sushibar + Wine on toiminut alalla jo 10 vuoden ajan ja vakiinnuttanut asiakaskantansa onnistuneesti. Tästä kertoo muun muassa se, että Kallion uuden ravintolan ensimmäisinä viikkoina asiakkailta on kuultu palautetta, että ravintolaa on jo odotettu Kallioon.

Asiakkailta saadaan paitsi paljon positiivista palautetta, myös hyviä ideoita. Palaute käsitellään ja niistä poimitaan kehityskelpoisimmat ideat. Kaisa toteaakin, että Sushibar + Winelle asiakkaat ovat kaikista tärkeintä - heitä varten hommaa tehdään.


Sushibar + Wine Kallio
Hämeentie 19
00500 Helsinki

https://www.sushibarwine.fi/ Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

K-Citymarket Turtola avattiin uudistettuna

K-Citymarket Turtola avattiin uudistettuna

Lue lisää »
Syksyn asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Syksyn asiakaslehtemme on ilmestynyt!

Lue lisää »
Apukka Resort – laatua ympäristöä kunnioittaen

Apukka Resort – laatua ympäristöä kunnioittaen

Lue lisää »
Hotelli Iso-Syöte & ravintola Hilltop - palveluja tunturin huipulla

Hotelli Iso-Syöte & ravintola Hilltop - palveluja tunturin huipulla

Lue lisää »
Linkosuo – jo yli 80 vuotta vahvaa kasvua

Linkosuo – jo yli 80 vuotta vahvaa kasvua

Lue lisää »
VoiVeljet hyödyntävät luomupuutarhan satoa kaikissa ravintoloissaan

VoiVeljet hyödyntävät luomupuutarhan satoa kaikissa ravintoloissaan

Lue lisää »
Säännöllisellä ylläpidolla energiatehokkuutta keittiöön - vinkkimme energiatehokkuuden parantamiseen

Säännöllisellä ylläpidolla energiatehokkuutta keittiöön - vinkkimme energiatehokkuuden parantamiseen

Lue lisää »