Tarinat

Lucy in the Sky – uudistunut moderni bistro taivaalla

Dieta Oy | 27.05.2022

Lucyn tarina alkoi jo vuoden 2020 alussa. Kaksi kuukautta avauksen jälkeen maailma muuttui merkittävästi ja syntyi tarve kehittää omaa toimintaa ketterästi. Matka avauksesta 2022 kevääseen on ollut melkoinen. Vaati paljon luovuutta ja kykyä uudelleen ajatella konseptia, jota se saatiin palvelemaan asiakkaita uudenlaisessa tilanteessa.

Keittiömestari Bhuvaneswaran ”Boo” Niinivaara, asiakkuuspäällikkö Minna Miettinen ja ravintolatoimenjohtaja Jaakko Vuorela.Keittiömestari Bhuvaneswaran ”Boo” Niinivaara, asiakkuuspäällikkö Minna Miettinen ja ravintolatoimenjohtaja Jaakko Vuorela.

 

Kahden ensimmäisen vuoden aikana konseptia muutettiin viidesti maailmantilanteen mukaan. Samalla kerrytettiin asiakasymmärrystä. Kun asiakaskuntaan pääsi paremmin tutustumaan, pystyttiin konseptista kehittämään vielä aidommin asiakaslähtöistä. Palvelusta tehtiin astetta rennompaa ja keittiömestari Bhuvaneswaran ”Boo” Niinivaara kehitti alun perin pohjoismaiseen keittiöön pohjautuvan reseptiikan uudelle tasolle maailman ruokamakuja yhdistellen.

Kun syntyi varma visio siitä, minkälaisena Lucy parhaiten palvelisi asiakkaitaan ja uusi reseptiikka vision ympärille, ymmärrettiin etteivät alkuperäistä konseptia varten hankitut astiat enää palvelleet uutta. Osittain tämä johti siihen, että kevään uudistuksen yhteydessä päätettiin uudistua aiempaa kokonaisvaltaisemmin ja päivittää kaikki tekeminen kattausta myöten tukemaan uutta konseptia.

Lucy in the Sky on osa Soupster Familya.Lucy in the Sky on osa Soupster Familya.

 

Uusi lista & jokaiselle annokselle erityinen lautanen

Kun päätös uusien astioiden hankinnasta syntyi, otti ravintolatoimenjohtaja Jaakko Vuorela yhteyttä asiakkuuspäällikköömme Minna Miettiseen. Jaakko oli tehnyt Minnan kanssa yhteistyötä aiemminkin ja tiesi tältä löytyvän tarvittavaa näkemyksellisyyttä. ”On hienoa, kun on voitu käydä aitoa keskustelua siitä, miten ideat saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan tarpeita vastaaviksi”, kiittelee Jaakko.

Etenkin valkoisten lautasten tilalle haettiin nyt muotoja, tekstuuria ja värejä. ”Minnan kanssa työskentely sujuu tosi hyvin – hän osaa aidosti tukea projektia”, toteaa myös Boo. Boon ja Minna välille syntyi nopeasti hyvä yhteisymmärrys. ”Jaakon kanssa on ollut tosi mukavaa tehdä töitä koko asiakkuuden ajan ja kun Boo tuli mukaan, tuli heti sellainen tunne, että this is my man”, iloitsee Miettinen.

Astioilla voi vaikuuttaa paljonkin siihen, miltä annokset näyttävät ja minkälainen tunnelma asiakkaalle niitä tarjoiltaessa välittyy. Niiden avulla voidaan myös tehdä tekemisestä käytännöllisempää. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi Lucyn ratkaisu, jossa etanapannuja löytyy sekä mustana että valkoisena. Värit helpottavat tarjoilussa, kun henkilökunnan kesken on sovittu, että vegaaninen versio annoksesta katetaan aina mustalle lautaselle ja tavallinen valkoiselle.

Myös uusi currykulho on ollut todella tykätty. Se toimii ruokatuotteelle, mutta on samalla myös helppo niin keittiölle kuin tarjoilijoillekin. ”Astiat ovat myös inspiroineet minua reseptiikan luomisessa”, kertoo Boo ja jatkaa: ”Joskus näen näyttelyssä jotakin, josta tiedän, että en tarvitse sitä nyt, mutta että siihen täytyy palata myöhemmin.”

Viime vuodet ovat olleet kaikille jossain määrin haastavia. Haastavissa tilanteissa kommunikoinnin tärkeys korostuu. ”On ollut hienoa, että Minnalta on tullut myös nopeasti vaihtoehtoisia ratkaisuja, jos jotakin tarvitsemaamme ei ole ollut heti saatavana”, toteaa Jaakko. Joskus on käynyt niinkin, että korvaaviin tuotteisiin on ihastuttu siten, että onkin lopulta päädytty niihin. ”Tämä yhteistyö on kuin yhteinen matka ja tämä matka on ollut todella mahtava”, hymyilee Boo.

Valkoisten lautasten tilalle haettiin muotoja, tekstuuria ja värejä. Kuvan kattauksessa mm. RAK:in Rakstone-sarjan astioita.Valkoisten lautasten tilalle haettiin muotoja, tekstuuria ja värejä. Kuvan kattauksessa mm. RAK:in Rakstone-sarjan astioita.

 

Kymmenen minuuttia keskustasta

”Harva päätyy tänne sattumalta ja iso osa tulee tänne näköalojen takia”, selventää Jaakko ja jatkaa: "Me haluttiin tehdä konseptista niin hyvä, että tänne tullaan takaisin ruoan ja hyvän ravintolakokemuksen takia.” Uudelta listalta löytyy myös klassikkoannoksia, mutta siihen on tuotu myös paljon voimakkaammin vaikutteita perinteiden ulkopuolelta. Esimerkiksi suomalainen siika saa ystäväkseen korealaisen mausteisen kastikkeen. Listalla on erilaisten lounasvaihtoehtojen lisäksi kolmen ruokalajin menu, joka on koko päivän tilattavissa.

Kevät 2022 on ollut erinomainen hetki uudelle menulle ja konseptille. Maailma on viimein avautunut ja ihmiset pääsevät taas iloitsemaan hyvästä ruoasta toistensa seurassa. Tämä näkyy myös varaustilanteessa, esimerkiksi vapuksi on jo molemmat yksityiskäyttöön saatavana olevat terassit varattu. Myös muita yksityistilaisuuksia kuten häitä, yritysjuhlia, syntymäpäiviä ja erilaisia seminaareja on kevään aikana varattu vilkkaasti.

"Moni hämmentyy sitä, miten helppoa tänne on tulla”, kertoo Boo ja jatkaa: ”Tänne tulee keskustasta metrolla alle kymmenen minuuttia ja metroasemalta näkee jo suoraan sisäänkäynnille.” Kesällä Lucyn ruoasta tai ihanista juomista voi saapua nauttimaan myös veneellä. Illallispaikkoja Lucysta löytyy 120, kabinetteihin kattaukset onnistuvat 40–50 hengelle ja lisäksi terassilla on vielä yli 100 asiakaspaikkaa. Viikonloppuisin auringonlaskusta voi nauttia joka suuntaan avautuvia maisemia ihaillen DJ:n soitellessa. ”Auringon lasku on täällä korkealla aina käsittämätön – siihen ei kyllästy”, hymyilee Jaakko. Kaupunkijuhannusta pääkaupunkiseudulla suunnittelevillevinkkinä, että myös yötöntä yötä voi ihailla Lucysta – ravintola palvelee myös juhannuksena.

   Lucyn lasiseinät tarjoavat ravintolasta upeat näkymät joka suuntaan.Lucyn lasiseinät tarjoavat ravintolasta upeat näkymät joka suuntaan.

 


Lucy In the Sky

Keilaniementie 1 | 02150 Espoo

lucyinthesky.fi

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »
Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Lue lisää »