Tarinat

Oluthuone Ratamo – keidas keskellä Triplaa

Dieta Oy | 22.11.2019

Triplan yhteyteen avautuneessa Oluthuone Ratamossa pääsee seuraamaan kaupungin sykettä laaduk-kaiden oluiden, viinien ja erikoiskahvien parissa. Ratamossa voi istahtaa työpäivän päätteeksi, kokoon-tua matkalla konserttiin tai lätkämatsiin, odotella junan saapumista tai lepuutella jalkoja ostosten lomassa.

Ratamo3Aivan Triplan sydämestä löytyvän Oluthuone Ratamon valikoimassa on useita erilaisia hanatuotteita. Ratamon työntekijä Emilia Kinnunen osaa tarvittaessa suositella erilaisia vaihtoehtoja.

 

Lokakuun lopulla avautui Pasilaan Mall of Tripla ja sen yhteyteen aivan Triplan sydämeen Oluthuone Ratamo. Ratamon sijainti on niin keskeinen, että ravintolaa on lähes mahdotonta olla huomaamatta. Sijainti eri kulkureittien yhtymäkohdassa oli myös vahvasti huomioituna, kun kokonaisuutta ja konseptia lähdettiin suunnittelemaan noin kolme vuotta sitten. Haluttiin luoda paikka, jonne on helppo hetkeksi pistäytyä ja joka tarjoaa viihtyisän levähdyksen keskellä Triplan vilkkaasti liikennöityä pääsisäänkäyntiä.

Ratamo on yksi HOK-Elannon useista Triplaan avautuneista kohteista. Konseptisuunnittelun sekä raamit Ratamolle toteutti HOK:in sisäinen tiimi, mutta mukana kokonaisuudessa on ollut myös muita tahoja mm. sisustuksen ja visuaalisuuden ideoinut sisustussuunnittelutoimista Promakers. Nimi Ratamolle löytyi nimikilpailun tuloksena. Nimen moniuloitteisuus sopii paikalle täydellisesti – Ratamossa on mukana rata-ajatus ja kotimaisena kasvinimenä se on samalla jatkumoa Kaislalle. 

Ratamon ravintolapäällikkö Vessu Juvonen on ollut mukana suunnittelussa alusta asti. Juvosen parinkymmenen vuoden kokemus alalta onkin ollutkin ensiarvoinen tuki projektille, sillä rajallisten varastointitilojen vuoksi toimivan konseptin luominen ja tuotevalikoiman ideointi on ollut kriittistä. Koko valikoiman täytyy mahtua tiloihin, jotka näkyvät myös asiakkaille. Ällystyttävän hyvin on pärjätty ja valikoima on riittävä, toteaa Juvonen tyytyväisenä.

RatamoOluthuone Ratamon suunnittelussa alusta asti mukana ollut ravintolapäällikkö Vessu Juvonen on tyytyväinen tehokkaaseen ja onnistuneeseen lopputulokseen.

 

Laadukkaita hanatuotteita, luomuviinejä ja erikoiskahveja

Ratamo tarjoaa laadukkaita hanatuotteita, luomuviinejä sekä erikoiskahveja. Hanavalikoimaan on valittu eri pienpanimoiden tuotteita siten, että eri panimot ovat valikoituneet niiden erikoisosaamisen perusteella. Esimerkiksi tällä hetkellä nousussa olevat hapanoluet ovat tuusulaisen Cool Head Brewn valikoimaa. Näistä erityismaininnan Vessu antaa Tempel Lumberjack Juicelle, kuusen kerkkillä maustetulle sour oluelle.

Täyteläisten oluiden ystävien kannattaa kokeilla myös tällä hetkellä kuukauden oluenakin löytyvää, Uudessakaupungissa valmistettua Vakka-Suomen Prykmestarin Suklaa Porteria. Suklaa Porter sopii erityisen hyvin nopeallekin vierailu, jonka yhteydessä ehditään nauttia vain yksi juoma. “Siinä on yhdessä paketissa riittävästi makua ja lämmittävyyttä”, Juvonen täsmentää. Luonteensa vuoksi tuote sopiikin erinomaisesti talvikauden juomaksi.

Myöskin Espoossa valmistetun Fat Lizardin Brewery Fresh olut on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Brewery Fresh -oluelle annetaan tuoreustakuu, mikä tarkoittaa, ettei hanassa ole koskaan 30 päivää vanhempaa tuotetta. Fat Lizardin valikoimasta Ratamosta löytyykin jenkkityyppisiä Pale Ale ja Ipa oluita, joiden maussa tuoreus on ratkaisevaa.

Oluiden lisäksi valikoimasta löytyy muutama laadukas brittiläinen siideri sekä viinejä. Viinivalikoimasta puolet on luomua, mikä on selkeä toive asiakkaidenkin suunnalta. Eettisesti tuotettujen viinien kysyntä on kasvanut ja kasvaa edelleen. Myös holittomien vaihtoehtojen kysyntä on noussut ja niitäkin löytyy kylmänä kymmenkunta. Pientä syötävääkin on tarjolla nälän varalta; täytetyt toastit toimivat hyvin välipalana. Snack-valikoimaa tullaan täydentämään vielä pienillä suolaisilla tuotteilla. Niiden osalta kuunnellaan parhaillaan asiakkaiden toiveita.

Ratamo2Tämän hetken kuukauden olut Prykmestarin Suklaa Porter sopii hyvin talvikauden juomaksi täyteläisen, pehmeän ja lämpimän luonteensa vuoksi. Hapanoluiden ystävän kannattaa puolestaan kokeilla Cool Headin Lumberjack Juice -sour olutta.

 

Kompakti, tehokas ja onnistunut kokonaisuus

Laitesuunnitteluprosessille Juvonen antoi suuntaviivat ja määritteli toiveet, jonka jälkeen Dieta teki niiden pohjalta kokonaisuudesta ehdotuksen mitta- ja teknisintiedoin varusteltuna. Ravintolan kompaktit tilat on äärimmäisen hyvin suunniteltu. “Kokonaisuus onnistui tosi hyvin ja melkein laakista”, toteaa Juvonen, "Baari on ällistyttävän tehokas ja todella onnistunut”, hän summaa. Ainoastaan kylmäsäilytystilaa jouduttiin hieman lisäämään, koska valkoviinin menekki yllätti positiivisesti. 

Tehokkaasta suunnittelusta kertoo esimerkiksi se, että tiskiltä löytyy kaksi erillistä myyntipistettä, jotka on sijoitettu siten, että kesäkautena terassiasiakkaita voidaan helposti palvella toiselta. Kaikki on myös pyritty sijoittelemaan siten, että joka paikasta yltää kassoille. Esimerkiksi samalla, kun täyttää hanoja pystyy myös palvelemaan asiakasta ja hoitamaan maksutapahtumia. “Koska maksutapahtumissa usein kestää, on valtava etu, että juomia pystyy laskemaan samalla”, Juvonen täsmentää.

Ratamossa on riittänyt kävijöitä avaamisesta lähtien. Oikeastaan aloitus on ollut todella vauhdikas. "Läpivirtaus haaste on saatu hanskaan ja nyt ollaan valmiina", toteaa Vessu ja jatkaa: "Tästä on saatu toivomamme kaltainen mukava lounge-henkinen tila, josta voi katsella Triplan hulinaa aseman hälyn jäädessä kokonaan pois. Tunnelma näkyy, mutta rauha ja rentous valtaa".

Joulukauden aikana Ratamossa voi pistäytyä myös lämpöisellä glögillä ja kevät auringon alkaessa paistaa voi lämpimiä juomia nautiskella myöskin asema-aukion puolelta löytyvällä ympärivuotisella terassilla. Huhtikuussa terassi laajennee 60-paikkaiseksi keitaaksi, joka täydentyy sohvaryhmillä ja istutuksia. Etelänsuuntaisella terassilla pääseekin koko kesäkauden ajan nauttimaan auringosta aamusta iltaan. 

 

Oluthuone Ratamo

Pasilan asema-aukio 1   |  00520 Helsinki

https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/oluthuone-ratamoLue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Peijakka osk. – yli 50 vuotta tyytyväisiä asiakkaita.

Lue lisää »
K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »
Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Lue lisää »