Tarinat

Uudistunut Sokos Hotel Kimmel tarjoaa puitteet jopa 1000 hengen tapahtumille

Dieta Oy | 07.12.2021

Joensuussa Pielisjoen rannalla sijaitseva Sokos Hotel Kimmel on kokenut mittavan muodonmuutoksen. Syyskuussa valmistuneen remontin yhteydessä uudistettiin kaikki hotellihuoneet, kokoustilat, ravintolat sekä hotellin yleiset tilat.

Ravintolapäällikkö Tero Turunen on tyytyväinen uudistukseen.Ravintolapäällikkö Tero Turunen on tyytyväinen uudistukseen.

 

Kokous- ja tapahtumatiloja jokaiseen tarpeeseen

Uudistunut Sokos Hotel Kimmel tarjoaa mahtavat puitteet kokouksille, pikkujouluille, seminaareille ja muille tapahtumille. Sokos Hotel Kimmelin ravintolapäällikkö Tero Turunen on innoissaan lopputuloksesta: “Onhan se hienoa, kun oikeastaan kaikki on laitettu ihan uusiksi.”

Kimmelin kokous- ja tapahtumatilat käsittävät yhteensä 14 erikokoista ja eri käyttöön soveltuvaa tilaa. Pienemmät kokoustilat ovat uuden Bistro Heilin yhteyteen rakennettuja lasikuutioita. Hotelli Kimmelin siivessä sijaitseva 600 hengen kokoustila voidaan puolestaan jakaa kahdeksaksi pienemmäksi tilaksi liikuteltavien väliseinien avulla. Remontin yhteydessä Sirkkalatilan ikkunapinta-ala suureni tuntuvasti: Avattiin kaunista näkymää Pielisjoelleja päästettiin luonnonvalo paremmin sisään”, Tero kertoo. Myös tilojen ääni- ja esitystekniikka uudistettiin täysin ja tiloissa on nykyisin mahdollisuus järjestää tapahtumia myös etänä.

Uusi näyttävä buffet-linjasto palvelee hotellivieraita.Uusi näyttävä buffet-linjasto palvelee hotellivieraita.

 

Keittiön kapasiteetti kattaa suurempienkin tapahtumien tarpeet

Sokos Hotel Kimmelin uusissa esteettömissä tapahtuma- ja kokoustiloissa on mahdollisuus järjestää jopa 1000 hengen tapahtumia ja juhlia. Suuret tapahtumat vaativat keittiöltä toimivuutta ja tehokkuutta. Kimmelin keittiö suunniteltiin uusiksi ja remontoitiin vastaamaan isojen massatapahtumien tarpeita: “Kyllä me jouduttiin hetki miettimään, että mistä taiotaan lisätilaa keittiölle”, Tero naurahtaa. Keittiöön tuli saada mahtumaan yhteensä kolme Dietan kylmä- ja pakastinhuonetta ja lisäksi muita tarpeisiin vastaavia laitteita, joille vapautettiin tilaa purkamalla keittiön yhteydessä olleita toimistotiloja. “Kylmä- ja pakastehuoneiden ansiosta raaka-aineet ja tuotteet saadaan nyt järjesteltyä paljon paremmin”, Tero sanoo. Remontin yhteydessä myös tiskilinjasto uudistettiin toimivammaksi.

Laajennettuihin tapahtuma- ja kokoustiloihin valittiin Dietan buffetpöydät, joita voidaan hyödyntää kaikkiin eri tarpeisiin: “Muokattavissa tiloissa tarjoilua ei voi suunnitella tapahtuvaksi kiinteästä pisteestä. Haluttiin tyylikkäät ja nykyaikaiset buffetpöydät, joiden siirtäminen ja liikuttaminen on ergonomista ja helppoa”, Tero kertoo.

Tilavien kylmä- ja pakastehuoneiden ansiosta raaka-aineet ja tuotteet saadaan järjesteltyä paremmin.Tilavien kylmä- ja pakastehuoneiden ansiosta raaka-aineet ja tuotteet saadaan järjesteltyä paremmin.

 

Uudistunut ravintolatarjonta

Myös Sokos Hotel Kimmelin ravintolatarjonta päivittyi remontin myötä. Tarjontaa haluttiin selkeyttää ja uudistaa vastaamaan paremmin asiakkaiden mieltymyksiä. Bistro Heili sekä Bistro Bar palvelevat asiakkaita nyt vastaanottotiskin välittömässä läheisyydessä. Bistro Heilin menusta löytyy Sokos Hotellin klassikkoannoksia sekä paikallisia karjalaisia herkkuja. “Tällä hetkellä syysmenussa on esimerkiksi Pielisen savumuikkuja sekä karhupyöryköitä. Pyritään aina meidän omassa kausimenussa hyödyntämään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita”, Tero kertoo. Myös Kimmelin alakerrassa toimineen yökerhon liikeideaa uudistettiin ja tiloihin muutti aiemmin Joensuun keskustassa sijainnut Las Palmas. “Tilat oli remontoitu neljä vuotta sitten, joten nyt uudistettiin liikeideaa ja tehtiin sen pohjalta konseptiin sopivia päivityksiä”, Tero selventää.

Karjalaisuutta huokuvaan miljööseen valittiin muun muassa APS:n Frida-sarjaa.Karjalaisuutta huokuvaan miljööseen valittiin muun muassa APS:n Frida-sarjaa.

 

Astiavalinnat konseptia kunnioittaen

Sokos Hotel Kimmelissä tuotiin remontin yhteydessä rohkeasti esiin karjalaisuutta. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta sekä kiveä. Värimaailma Kimmeliin ja sen miljööseen on tuotu Karjalan vaakunasta: “Myös tarjoiluastiat valittiin kohteeseen konseptia noudattaen”, Turunen kertoo. Kimmelin karjalaisuutta huokuvaan miljööseen valittiin muun muassa APS:n Crocker ja Frida -sarjaa. Vaihtoehtoja esillepanoon ja kattaukseen sekä apua valintoihin antoi aluemyyntipäällikkömme Janne Jousmäki. Tero ja Janne ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan: “Meillä on hyvät ja avoimet välit Jannen kanssa ja se tekee asioimisesta hirvittävän helppoa”, Tero sanoo iloisena.

 

Terassin ja saunaosaston uudistus valmistuu ensi kevääksi

Kimmel on jo kokenut perusteellisen muodonmuutoksen ja palveluita on parannettu laajasti. Muutostöitä tullaan kuitenkin vielä jatkamaan sisäpihalle avautuvan terassin puolella: “Me saadaan paljon odotettu terassi sisäpihalle. Siihen avautuu 300 asiakaspaikkaa ensi kesäksi”, Tero toteaa onnellisena. Myös hotelli Kimmelin saunaosasto tullaan päivittämään ensi kevääseen mennessä. “Kyllä meillä on kaikenlaista vielä tulossa vaikka paljon onkin jo aikaiseksi saatu”, Tero paljastaa.

 


Sokos Hotel Kimmel | sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

Itäranta 1 | 80100 Joensuu


 

 Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

K-Market Maarinsolmu - nimeään isompi kauppa

Lue lisää »
Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Pienennämme hiilijalanjälkeämme Kaukokiito BIO -palvelun avulla

Lue lisää »
Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Kymijoen Ravintopalvelut & keskuskeittiö Kapyysi – hyvinvointia maukkaasta ravinnosta vastuullisesti ja tehokkaasti

Lue lisää »
Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Aluemyyntipäällikkömme Sami Mäki palvelee Pohjanmaan alueen asiakkaita

Lue lisää »
Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Kellahden Kartano – lähiruokaa luonnon helmassa

Lue lisää »
Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Sampotalon henkilöstöravintola – monipuolisesti palveleva ravintolaympäristö

Lue lisää »
10 vuotta Kotipizza-yrittäjänä: “Ei olisi näin montaa ravintolaa ilman Dietaa”

10 vuotta Kotipizza-yrittäjänä: “Ei olisi näin montaa ravintolaa ilman Dietaa”

Lue lisää »